Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Novell trendek:
Távmunka: itt az idő csomagolni!

„Az agy csodálatos szerv. Abban a pillanatban elkezd működni, amint felébredünk, és nem hagyja abba egészen addig, amíg be nem érünk az irodába.”

Robert Frost amerikai költő

BUDAPEST
2016. szeptember 28.


A legtöbb vállalati alkalmazott kedveli a távmunkát, és összességében jóval hatékonyabbnak és kényelmesebbnek tartja, ha időnként az irodától távol végezheti a feladatait. A munkaadókra azonban plusz terhet róhat, ha megfelelő körülményeket kíván biztosítani a távoli munkához. A cégvezetők sokszor nincsenek is teljes mértékig tisztában azzal, pontosan milyen megoldások állnak rendelkezésükre a megszokott céges informatikai környezet egyszerű és biztonságos távoli leképezéséhez. A Novell szakértői szerint minden olyan vállalatnál érdemes fontolóra venni az konténerekbe „csomagolt” alkalmazások előnyeit, ahol lehetőséget biztosítanak a távmunkára.

Egy nemrégiben készült kutatás szerint az európai munkavállalók 62 százaléka a munkája egy részét ma már otthonról végzi. A home office olyannyira közkedvelt, hogy a megkérdezettek közel fele akár 20 százalékkal kevesebb fizetésért is hajlandó lenne dolgozni, ha ezt otthonról tehetné. Abba azonban sok alkalmazott nem gondol bele, hogy milyen komoly háttérmunkát igényel a vállalat, illetve az informatikai szakemberek részéről, hogy ő megfelelően dolgozhasson otthonából.

Minden adott, vagy mégsem?

A legtöbben azt gondolják, a távmunkához elegendő, ha a munkavállalónál rendelkezésre áll egy nyugodt és ergonomikus kialakítású munkasarok kényelmes székkel és íróasztallal, van a lakásban szélessávú internet, és az ember jól tudja kezelni az időbeosztását. A munkaadó részéről pedig elég, ha biztosít egy laptopot és hozzáférést a céges dokumentumokhoz.

A biztonságos és kényelmes távmunka feltételeinek megteremtéséhez azonban ennél több kell. Manapság már hasznos útmutatók és eszközök állnak rendelkezésre, hiszen ideális esetben nemcsak a fájlokhoz való hozzáférést kell ellenőrizni és egyszerűvé tenni, hanem ugyanígy érdemes az alkalmazások elérésénél is hasonló feltételeket teremteni például konténeres virtualizáció segítségével.

Konténerrel a maximális hatékonyságért

Egy olyan eszköz segítségével, mint például a Micro Focus Desktop Containers (korábbi nevén Novell ZENWorks Application Virtualization) a szakemberek könnyen kezelhető, elkülönített konténerben futó, virtuális programokká alakíthatják át alkalmazásaikat. Ezt követően azok egyetlen kattintással futtathatók böngészőből, pendrive-ról vagy a munkaállomások merevlemezéről anélkül, hogy bármilyen telepítési folyamatra szükség lenne. Így adott esetben a felhasználó akár az otthoni gépén is egyszerűen használhatja a munkájához szükséges alkalmazásokat.

A legfejlettebb konténeres megoldások ráadásul nemcsak az alkalmazottak, de az informatikai szakemberek számára is rendkívül egyszerűen használhatók. Az adminisztrátorok egyrészt néhány kattintással „becsomagolhatják” a programokat, másrészt könnyen kioszthatják a hozzáféréseket, követhetik az alkalmazások használatát, és bármilyen, internetkapcsolattal rendelkező helyen lehetővé tehetik azok használatát. Ráadásul a konténeralapú virtualizáció a kompatibilitási problémákat és alkalmazásütközéseket is kiküszöböli, továbbá lerövidíti a szoftverek csomagolásával és telepítésével járó tervezési és telepítési folyamatokat.

A Micro Focus Desktop Containers ezenfelül a biztonság növeléséhez is hozzájárul, mivel IP-cím alapján képes csak a megbízható helyekre korlátozni a konténerben futó alkalmazások elérését, ami különösen a régebbi, esetlegesen sebezhetőbb alkalmazások esetében fontos. Emellett arra is lehetőséget kínál, hogy izolálják a vágólapot, így a felhasználók nem tudnak tartalmakat kimásolni az egyes alkalmazásokból, ez pedig növeli az érzékeny adatok biztonságát.

A legújabb kiadás automatikus átirányítással is egyszerűsíti a felhasználók dolgát a böngészőben, azaz automatikusan elindítja az adott, konténerben futó alkalmazást, amikor a felhasználó egy bizonyos linket megnyit a böngészőjében. A megoldáshoz elérhető kiegészítő program pedig hozzáférést biztosít több ezer gyakran használt, előre konténerbe csomagolt alkalmazáshoz, ami egyszerűbbé és költséghatékonyabbá teszi a technológia használatát.

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt. A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

Ossza meg ismerőseivel!

© 2018 Novell Magyarország Kft