Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

NetIQ – Cisco együttműködés a biztonságosabb hálózatokért

A két gyártó termékeinek integrálása révén az informatikai szakemberek gyorsabban észlelhetik a gyanús tevékenységeket és fenyegetéseket a szervezet rendszereiben

BUDAPEST
2014. december 4.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a NetIQ Sentinel 7.2 szoftver sikeresen elnyerte a Cisco kompatibilitási tanúsítványát, mivel mostantól integrálható a Cisco Identity Services Engine (ISE) szoftverrel. Ennek köszönhetően a két megoldás együttesen hatékonyan segíti a biztonsági események monitorozását és elemzését a szervezeten belül, kiemelt figyelmet fordítva az érzékeny hálózatokhoz és adatokhoz hozzáférő mobileszközökre. A Cisco Solution Partner Program tagjaként a NetIQ gyorsan képes létrehozni és telepíteni azokat a megoldásokat, amelyek hozzájárulnak a hálózatok képességeinek, teljesítményének és kezelhetőségének javításához.

„Az Internet of Everything fogalom a legtöbb IT-szakember számára már ismerősen csengő Internet of Things megnevezésből származik, de az internetre csatlakozó különféle gépek mellett a hálózaton dolgozó emberek, folyamatok és adatok összességét is magában foglalja. Az IoE megváltoztatja viszonyunkat a technológiához, és még összetettebbé teszi a biztonsági támadások kockázatainak kezelését. Ezért szorosabbá kell tenni a biztonsági megfigyelés és a hálózatfelügyelet közötti együttműködést, hogy rövidebb idő alatt azonosíthatóvá váljanak a támadások. A NetIQ és a Cisco közötti együttműködés pontosan ezt segíti elő, az integrált termékek révén a szervezetek gyorsabban és hatékonyabban reagálhatnak egy potenciális támadás esetén” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

Az IT-biztonsági szakemberek munkájához elengedhetetlen, hogy átlássák a felhasználói tevékenységeket és azok környezetét. Csak így tudják meghatározni, hogy az egyes műveletek megfelelnek-e a szabályoknak, vagy biztonsági kockázatot jelentenek-e. A NetIQ Sentinel 7.2 biztonsági információ- és eseménykezelési (SIEM) platform biztosítja az ehhez szükséges eszközöket, beleértve a rendszer naplóadatainak begyűjtését, megfigyelését és elemzését.

A szoftver ezen túlmenően a személyazonossági információkat is integrálja a biztonsági megfigyelési adatok közé, így jól átlátható és mindenre kiterjedő biztonsági információt nyújt. Az összegyűjtött információk alapján a szakemberek rövid idő alatt képesek eldöntetni, hogy az adott felhasználói tevékenységek szokatlannak számítanak-e, és kockázatot jelentenek-e, vagy összeegyeztethetőek az üzleti tevékenységgel. Ezzel gyorsabban azonosíthatók a potenciális külső vagy belső fenyegetések.

A NetIQ Sentinel 7.2 a Cisco ISE szoftverével együttműködve olyan „személyazonossági környezetet” nyújt a hálózati és biztonsági elemzők számára, amely segítségével gyorsan felmérhetik a biztonsági események jelentőségét a vállalat hálózataiban, csökkentve az észleléshez, felméréshez és a reagáláshoz szükséges időt.

A Cisco Identity Services Engine egy biztonsági házirendeket kezelő platform, amely egyszerűsíti és automatizálja a hozzáférések felügyeletét és a biztonsági előírások betartását a vezetékes, vezeték nélküli és VPN kapcsolatok esetében egyaránt. A megoldás valós idejű adatokat gyűjt a hálózatokról, felhasználókról, eszközökről és azok helyéről. Az így gyűjtött információk a NetIQ Sentinel képességeivel és adataival kiegészítve hatékonyan segítik a gyanús és kockázatos tevékenységek felderítését a szervezeteknél.

 

A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

© 2018 Novell Magyarország Kft