Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

SUSECon 2014
a live patching-től a nyílt forráskódú tárhelymegoldásig

A SUSE Linux Enterprise rendszereken mostantól újraindítás nélkül telepíthetők a rendszerfrissítések a SUSE fejlesztésének köszönhetően

A SUSE vállalati ügyfeleknek szánt, szoftveralapú tárhelymegoldása béta tesztelési szakaszba lépett

BUDAPEST
2014. november 24.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise-t használó ügyfelek mostantól leállás nélkül telepíthetik rendszereiken a frissítéseket. A hivatalos bemutatóra a SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen került sor, ahol további fontos újdonságokat és híreket is bejelentettek: béta tesztelési fázisba érkezett a SUSE tárhelymegoldása, támogatják az SAP HANA platformra fejlesztő, innovatív startupokat, és új lehetőségeket kínálnak a meglévő ügyfelek, valamint a felhőszolgáltatók számára.

Valós idejű frissítés vállalati Linux rendszereken

A SUSECon konferencián hangozott el elsőként, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise Live Patching szolgáltatás a vállalati ügyfelek számára, így megtakaríthatják az állásidővel járó költségeket, valamint javíthatják a szolgáltatások rendelkezésre állását. A SUSE fejlesztése a működés megszakítása nélkül biztosítja a futó rendszermag frissítését.

A SUSE Linux Enterprise-ba integrált live patching megoldás a kGraft projektre épül, amelyet a SUSE szakemberei fejlesztettek. A megoldás nyílt forráskódú, ezért a frissítési források kódja egyszerűen megtekinthető bárki számára. A SUSE a disztribúciófüggetlen közösséggel együttműködve a jövőben is folyamatosan dolgozni fog azon, hogy mindig megfelelő és naprakész eszközöket kínáljon a Linux kernel, illetve célzottan a SUSE Linux Enterprise frissítéséhez.

SUSE Storage bétateszt

A konferencián azt is bejelentették, hogy a SUSE megkezdte a SUSE Storage bétatesztelését, amely egy elosztott, szoftveralapú tárhelymegoldás (Software-Based Storage) vállalati ügyfelek számára. A szoftveralapú tárolási megoldások elkülönítik a tároláskezelést és a virtualizációs folyamatokat a fizikai tároló hardvertől. Ezáltal a hardverek egyszerűen, az alkalmazások működésének megzavarása nélkül cserélhetők, így az ügyfelek egyszerűen rugalmasan választhatják ki a számukra optimális tároló rendszereket.

A Ceph nyílt forráskódú projektre épülő SUSE Storage, valamint az általánosan elérhető (commodity off-the-shelf – COTS) lemezrendszerek használatával az ügyfelek költséghatékony módon tárolhatják az egyre növekvő adatmennyiségeket és archívumokat. A Gartner szerint az ilyen jellegű, nyílt forráskódú tárhelymegoldások iránti igény egyre jellemzőbb a szervezetek körében, így 2018-ra várhatóan 20 százalékos piaci részesedésre tesznek szert.

SUSE támogatás az SAP HANA platformra fejlesztő startupoknak

A SUSECon bejelentései között szerepelt továbbá, hogy a SUSE csatlakozott a SAP Startup Focus kezdeményezéshez. A globális program keretében a tagok olyan startup vállalkozásokat támogatnak, amelyek SAP HANA platformon működő új alkalmazásokat fejlesztenek, és Big Data analíziseket, valamint prediktív és valós idejű elemzéseket készítenek.

A program részeként a jogosult startupok megkapják a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futó SAP HANA fejlesztői verzióját, amelyet letölthető virtuális gépként (VM) hat hónapon át ingyenesen használhatnak. A virtuális gép révén a SAP HANA platform gyorsan és egyszerűen használatba vehető, így a startupok gyorsabban kiértékelhetik megoldásaikat, és azonnal prototípust készíthetnek belőlük, miközben helyi számítógépeiken futtatják az SAP HANA fejlesztői verzióját.

Továbbfejlesztett SUSE Cloud Service Provider program

Új lehetőségekkel bővül a SUSE Cloud Service Provider program, amely közvetlen hozzáférést biztosít a partnerek számára az ingyenes SUSE műszaki képzésekhez, valamint az értékesítés előtti támogatási és tanúsítási programokhoz. A tagok ezenkívül újfajta támogatási lehetőséget is igénybe vehetnek dedikált vagy „megosztott” SUSE-rendszermérnökökön keresztül.

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.
A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról. A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

© 2018 Novell Magyarország Kft