Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Tárban sztár: adattárolás új alapokon a SUSE-tól

A SUSE szerint a software-defined storage ugyanolyan jelentős változásokat hoz a tárolási piacon, ahogyan a Linux átalakította az operációs rendszerek és szerverek szegmensét

A rugalmas, megbízható és jól méretezhető SUSE Enterprise Storage segítségével a szervezetek általánosan elérhető hardverekre alapozva, alacsony költségek mellett biztosíthatják az adatok rendelkezésre állását

BUDAPEST
2015. március 18.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage. A szoftveralapú tárolási megoldás elkülöníti a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől, ezáltal lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy költséghatékony és nagymértékben méretezhető tárolórendszert építhessenek ki általánosan elérhető szerverekre és lemezmeghajtókra építve. A piaci szereplők és elemzők komoly jövőt jósolnak az ilyen jellegű, software-defined storage termékeknek.

A szervezetek számára egyre komolyabb problémát okoz az adatok tárolása. A tárolóhardverek ára ugyan folyamatosan csökken, ennél jóval rohamosabb ütemben nő azonban az adatok mennyisége. Az IDC becslése szerint a 2013 és 2020 között létrehozott és másolt adatok mennyisége a tízszeresére növekszik, 4,4 milliárd gigabájtról 44 milliárdra. Az adatok mennyisége kétévente megduplázódik. Ráadásul a vállalatok óriási mennyiségű információt kötelesek megőrizni különféle compliance és jogi szabályozások miatt. Ezek tárolásának optimalizálásában nyújt hatékony támogatást a szoftveralapú tárolás.

„A SUSE szakemberei szerint a szoftveralapú tárolási megoldások ugyanúgy jelentős változásokat idéznek elő az adattárolási piacon az elkövetkező években, ahogyan a Linux is felforgatta az operációs rendszerek és a szerverek szegmensét. A SUSE aktív részese kíván lenni a folyamatnak, ezért az elsők között jelentkezik ilyen jellegű megoldással. A SUSE Enterprise Storage révén a vállalatok továbbléphetnek a hagyományos, hardverközpontú tárolási megoldásokról a szoftveralapú tárolásra, amely a közép- és csúcskategóriás tárolási termékekéhez hasonló funkcionalitást biztosít a költségek töredékéért” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója.

A software-defined storage megoldások elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai tároló hardvertől. Ezáltal a hardverek egyszerűen, az alkalmazások működésének megzavarása nélkül cserélhetők és bővíthetők, így az ügyfelek mindig egyszerűen és rugalmasan választhatják ki a számukra éppen optimális tárolórendszereket. Az ilyen jellegű termékek képesek integráltan kezelni a meglévő és az infrastruktúrába újonnan beillesztett hardvereken tárolt adatokat. Ennek köszönhetően megszűnik a szállítóktól való függés, a vállalatoknak pedig nem kell a már meglévő megoldásaikhoz igazítani a beszerzést, így könnyebben alkalmazkodhatnak a változó üzleti igényekhez.

A SUSE Enterprise Storage az iparágvezető technológiákat kínáló Ceph technológiára épül, amely a legnépszerűbb elosztott tárolási rendszer az OpenStack közösségben. A költséghatékony, rugalmas, rendkívül megbízható és jól méretezhető megoldás blokk-, objektum- és fájlalapú tárolóelérést is lehetővé tesz. Emellett képes önmagát automatikusan menedzselni és javítani: a merevlemez sérülése esetén automatikusan áthelyezi a szolgáltatásokat egy másik hardverre, zökkenőmentes működést biztosítva az elem cseréjéig.

„A megbízható, nyílt forráskódú szoftvereket egyre többen ötvözik az általánosan elérhető hardverekkel, felpezsdítve a tárolási piacot. A SUSE Enterprise Storage és a hasonló megoldások rugalmas üzembe helyezést kínálnak, és alacsony költségek mellett biztosítják az adatok rendelkezésre állását” – foglalta össze Laura DuBois, az IDC programvezető alelnöke.

A SUSE Enterprise Storage már elérhető önálló termékként és a SUSE OpenStack Cloud részeként is. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/hu-hu/promo/ceph-enterprise-storage/

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.
A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról. A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

© 2018 Novell Magyarország Kft