NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Továbbfejlesztett magas
rendelkezésre állási képességek
SAP HANA platformon a SUSE-tól

A SUSE elsőként biztosít nagy rendelkezésre állási komponenseket az SAP HANA platformhoz, a két gyártó által szoros együttműködésben fejlesztett SUSE Linux Enterprise for SAP Applications megoldáson keresztül

BUDAPEST
2015. május 6.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy új lehetőségekkel bővültek az SAP HANA platformok működtetéséhez optimalizált SUSE magas rendelkezésre állási (HA) komponensek. Az erőforrás-kezelő ügynökprogramok új verziói tovább bővítik a SUSE Linux Enterprise for SAP Applications nagy rendelkezésre állási összetevőinek képességeit, továbbá magukban foglalnak két újabb forgatókönyvetaz SAP HANA rendszerek replikációjának automatizálásához. Az eredeti teljesítményoptimalizált szituáció mellett a SUSE mostantól támogatja a költségoptimalizált és a többszintű SAP HANA rendszerreplikációt is.

„A SUSE folyamatosan bővíti és továbbfejleszti rendszereinek magas rendelkezésre állási funkcióit, hogy bármilyen vállalat igényeinek képes legyen megfelelni. A kritikus informatikai szolgáltatásokat futtató SAP rendszereknek a legmagasabb követelményeknek kell megfelelniük, ezért a SUSE kiemelt figyelmet fordít az SAP szolgáltatások rendelkezésre állási képességeinek fejlesztésére. Elsőként biztosítunk nyílt forráskódú, nagy rendelkezésre állási komponenseket az SAP HANA platformhoz, amelyek segítik az ügyfeleket költségeik csökkentésében” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE magas rendelkezésre állást biztosító összetevői az SAP HANA platformhoz a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications terméken keresztül érhetők el, amely az SAP és a SUSE együttműködésében fejlesztett, kifejezetten az SAP alkalmazások futtatásához ajánlott és támogatott operációs rendszer.

A SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications magában foglalja a SUSE Linux Enterprise High Availability Extension komponenseit, amely a legteljesebb nyílt forráskódú fürtözött megoldásnak számít jelenleg. A világ számos adatközpontjában már bizonyított SUSE Linux Enterprise High Availability Extension hatékony segítséget nyújt a vállalatok számára a kulcsfontosságú, x86-alapú kiszolgálókon futó informatikai szolgáltatások megvédésében.

A most bejelentett új változat magában foglal két újabb forgatókönyvet isaz SAP HANA rendszerek replikációjának automatizálásához. A költségoptimalizált rendszerreplikáció esetében az elsődleges kiszolgáló mellett egy másodlagos szerver is működik, amelyen egy nem kritikus rendszer fut. Ha az elsődleges kiszolgáló meghibásodik, a másodlagos kiszolgáló automatikusan leállítja a nem kritikus műveleteket, és átveszi az elsődleges műveletek futtatását. Emellett ehhez a rendszerhez kapcsolódik az összes felhasználó is az elsődleges szerver leállása esetén. A többszintű forgatókönyv pedig az automatizált, aszinkron rendszerreplikációt teszi lehetővé az elsődleges, illetve a távoli adatközpontok között. Ez a módszer egy harmadik kiszolgálót is bevon a további redundancia biztosításához.

A korábbi változatban is elérhető teljesítményoptimalizált replikáció az SAP HANA előzetes memóriabetöltési képességeit használja ki. Ebben a szituációban a másodlagos rendszert kizárólag arra használják és készítik fel, hogy egy potenciális hiba esetén a lehető legrövidebb idő alatt képes legyen átvenni az elsődleges rendszer helyét.

A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension összetevői már elérhetők a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications terméken keresztül. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.suse.com/products/sles-for-sap és https://www.suse.com/products/highavailability/

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt. A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet