Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Új NetIQ megoldások egyszerűsítik a szolgáltatók tevékenységét

A NetIQ új felhőfelügyeleti, illetve személyazonosság-kezelési megoldásai révén még egyszerűbbé válik a szolgáltatásként kínált termékek menedzselése

BUDAPEST
2015. május 28.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Cloud Manager 2.4. A felhőfelügyeleti termék egyszerűvé teszi az infrastruktúra-szolgáltatások (IaaS) kezelését a szolgáltatók és ügyfeleik számára egyaránt, az üzleti igény bejelentésétől kezdve a telepítésen és működtetésen át egészén a megszüntetésig. A kiválóan méretezhető megoldás támogatja az összes, széles körben alkalmazott virtualizációs technológiát, ezért zökkenőmentesen integrálható a már meglévő informatikai infrastruktúrába. Szintén új változat jelent meg a NetIQ szolgáltatásként kínálható személyazonosság-kezelési termékeiből, amelyek segítségével még könnyebben kezelhetők távolról a felhasználói fiókok és hozzáférések.

„A NetIQ Cloud Manager használatával rendkívül gyorsan létrehozhatók és felügyelhetők a felhőkörnyezetek, legyen szó privát, nyilvános vagy hibrid felhőről. Segítségével a felhőszolgáltatók az IT-részlegek és az üzleti felhasználók elvárásainak egyaránt megfelelhetnek. A megoldás akár több mint 100.000 informatikai szolgáltatás kezelésére méretezhető, ezáltal nem csupán az ügyfelek által aktuálisan használt eszközök egyszerű menedzselését teszi lehetővé, de használatával a jövőben bevezetendő termékek felügyelete sem okoz nehézséget. Ráadásul a Cloud Manager felügyeleti funkcióit bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetik az IT-szakemberek” – foglalta össze Hargitai Zsolt, a Magyarországi képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A Cloud Manager zökkenőmentesen beilleszthető a már meglévő informatikai infrastruktúrákba. Ezenkívül támogatja az összes, széles körben alkalmazott virtualizációs technológiát, köztük VMware vSphere rendszert, a Xen vagy KVM használatára képes SUSE Linux Enterprise Server kiszolgálókat, valamint a Citrix XenServer és a Microsoft Hyper-V rendszereket. A legújabb kiadás számos új platformhoz tartalmaz támogatást, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server 12, Ubuntu 14.04, CentOS 7 és Red Hat Enterprise Linux 6.6 and 7 rendszereket.

Szintén új kiadás jelent meg a NetIQ szolgáltatásként kínálható személyazonosság-kezelési termékeiből. A felhasználói fiókokat kezelő NetIQ Account Management Service a NetIQ Identity Manager szoftveren alapul, és hasonló funkcionalitást kínál, miközben távoli felügyeletet is lehetővé tesz a szolgáltatók számára. A friss kiadás segítségével többek között automatikusan, a HR-részlegen végrehajtott módosítások alapján kioszthatók a fiókok, illetve szinkronizálhatóak a felhasználói profilok. A NetIQ IdentityAccess Service 2.2 pedig a NetIQ CloudAccess 2.2 megoldásra épül, és biztonságos, távolról is menedzselhető hozzáférést biztosít a felhőben, szoftverszolgáltatás (SaaS) keretében elérhető üzleti alkalmazásokhoz. Az új változat többek között integrált, többfaktoros autentikációt tartalmaz a bizalmas adatok és vállalati alkalmazások védelmére, valamint személyre szabható indítópultot kínál a végfelhasználók számára.

A NetIQ Cloud Manager 2.4, a NetIQ Account Management Service 2.2 és a NetIQ IdentityAccess Service 2.2 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalakra: https://www.netiq.com/products/cloud-manager/ és https://www.netiq.com/documentation/powered-by-netiq-22/.

 

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt. A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

Ossza meg ismerőseivel!

© 2018 Novell Magyarország Kft