NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

A kék bálna és a zöld kaméleon barátsága

A SUSE Linux Enteprise Server (SLES) teljes körű támogatást kínál a Docker konténeralapú virtualizációs technológiához, ami gyorsabb telepítést és rugalmasabb működést tesz lehetővé a hypervisor-alapú virtualizációhoz viszonyítva. A bejelentés kapcsán brit tudósok érdekes párhuzamot fedeztek fel a SUSE újítása és a VOLT fesztivál holnap esti fellépője között, amelyet képpel is illusztráltak.

BUDAPEST
2015. június 30.

A SUSE tovább bővítette konténeres eszköztárát, amely révén még hatékonyabb segítséget nyújt ügyfelei számára a Docker technológia használatához. Ennek köszönhetően a SUSE Linux Enterprise Server teljes mértékben támogatja a megoldást az üzleti környezetekben, valamint lehetőséget biztosít a vállalatok számára, hogy saját infrastruktúrájukon belül, ellenőrzött és biztonságos körülmények között futtassák a Docker segítségével virtualizált szoftvereket.

A Docker a legnépszerűbb konténeralapú virtualizációs technológia, amely segítségével bármilyen alkalmazás összecsomagolható, szállítható és futtatható szoftverkonténerként. A megoldás ezáltal a „hagyományos", hypervisor-alapú virtualizációnál gyorsabb telepítést és rugalmasabb működést tesz lehetővé, és közel ugyanolyan teljesítményt biztosít, mint a nem virtualizált alkalmazások esetében.

A SUSE Linux Enterprise Server támogatja a legnépszerűbb virtualizációs technológiákat, beleértve a VMware ESX, Microsoft Hyper-V, XEN és KVM rendszereket. Mostantól pedig a Dockerhez is teljes körű támogatást biztosít, ezáltal vállalati felhasználásra kész megoldást kínál, hatékonyabbá teszi a működést, és egyszerűen használható eszközökkel egészíti ki a Docker funkcionalitását.

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt. A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

Ossza meg ismerőseivel!© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet