Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Új SUSE Linux Enterprise Server: még nagyobb rendelkezésre állás és skálázhatóság

A megoldás támogatja a legújabb hardvereket, illetve nagyobb rendelkezésre állással és méretezhetőséggel segíti az ügyfeleket a működés szempontjából kritikus fontosságú alkalmazások, illetve a nagy számítási kapacitású folyamatok futtatásában

BUDAPEST
2015. július 16.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 11 Service Pack 4. A 2009-ben megjelent SUSE Linux Enterprise Server 11 képességeit kiegészítő csomag segítségével a vállalatok egyszerűen kihasználhatják a legfrissebb hardverek számítási kapacitását és különféle újításait. A skálázhatósághoz kapcsolódó fejlesztéseknek köszönhetően pedig olyan nagy számítási igényű feladatokat is elvégezhetnek a SUSE Linux Enterprise 11 rendszereken, mint például a memóriában futó adatbázisok kezelése.

A SUSE Linux Enterprise 11 megjelenésekor öt hardverarchitektúrát támogatott (x86-32, AMD64, Intel 64, Intel Itanium, IBM Power és IBM z), a most kiadott SP4 csomag pedig további támogatást biztosít az Intel Xeon Processor E7-8800/4800 v3 termékcsaládok, valami az IBM z13 és IBM POWER8 megoldások használatához.

A SUSE Linux Enterprise Server 11 már korábban is a legjobban skálázható rendszerek közé tartozott, hiszen akár 4096 logikai CPU és 16 TiB rendszermemória használatát is támogatja a tanúsított hardvereken. Az SP4 további fejlesztésekkel segíti a nagy számításigényű folyamatok futtatását, többek között hatékonyabb memóriakezelést tesz lehetővé, illetve még rövidebb bootolási idővel csökkenti a tervezett leállások időtartamát. Egy 24 TB RAM-mal felszerelt rendszeren például 124 percről 14 percre csökkent a rendszerindítási idő. A Btrfs fájlrendszer fejlesztései pedig tovább javítják a teljesítményt és a kezelhetőséget.

A SUSE az új kiadásban a nagy rendelkezésre állású fürtözési technológia legfontosabb komponenseit is továbbfejlesztette ugyanarra a változatra, amely a SUSE SUSE Linux Enterprise High Availability Extension 12 megoldásban is megtalálható. Ezen újítások segítségével az ügyfelek tovább növelhetik a szolgáltatások rendelkezésre állását a működés szempontjából kritikus fontosságú rendszereken.

„Az új kiadás automatikusan jár minden érvényes SUSE Linux Enterprise Server előfizetéssel rendelkező ügyfelünk számára. Egyes VMware szoftverek mellé korábban térítésmentesen lehetett igényelni előfizetést a SLES for VMware változatra. Ehhez a verzióhoz már nem készül új SP4 frissítés, így a támogatás folytonossága érdekében a felhasználóknak azt javasoljuk, hogy kezdjék el az átállási folyamatot a hagyományos SUSE Linux Enterprise Serverre vagy az SAP alkalmazások futtatásához optimalizált SUSE rendszerre” – mondta el Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE Linux Enterprise Server 11 Service Pack 4 már elérhető. További információért látogasson el a következő weboldalra: www.suse.com/promo/sle11sp4.html. A SLES for VMware változatról való átállással kapcsolatban kérjük, keresse a SUSE magyarországi irodáját: http://www.suse.com/hu-hu/common/inc/rac_overlay.html

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt. A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

Ossza meg ismerőseivel!

© 2018 Novell Magyarország Kft