Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtóközlemény

pressimg

SUSE OpenStack Cloud 6: privát felhők egyszerűen, magas rendelkezésre állással

• A SUSE OpenStack Cloud minden eddiginél több hypervisor-technológiát támogat, így a SUSE segítségével vehető igénybe a legnagyobb választék

BUDAPEST
2016. március 11.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE OpenStack Cloud 6. A megoldás segítségével a szervezetek infrastruktúraszolgáltatásban működő privát felhőket hozhatnak létre az informatikai személyzet, illetve az erőforrások minimális igénybevételével. Az OpenStack Liberty kiadására épülő SUSE OpenStack Cloud 6 magas szintű rendelkezésre állást biztosít, valamint támogatja a Docker rendszert és az IBM z Systems mainframe-eket, így megkönnyíti a kulcsfontosságú üzleti alkalmazások és adatok áthelyezését a felhőbe. Ezenfelül a SUSE új OpenStack képzési és minősítési programot is kínál az OpenStack privát felhők telepítéséhez és üzemeltetéséhez.

A SUSE megbízásából nemrég készült felmérés szerint a nagyvállalatok 90 százaléka már legalább egy privát felhőt használ a szervezeten belül, vagy tervezi a bevezetését, mivel üzleti előnyöket lát benne. Ugyanakkor sokan nehézségektől is tartanak, melyek között felmerült a bonyolult telepítési folyamat, a szállítóktól való függés vagy a szükséges szaktudás hiánya. A SUSE saját megoldásában orvosolja ezeket többek között az installálás egyszerűsítésével, képzésekkel, széles körű és meghosszabbított támogatással, valamint a könnyen telepíthető frissítésekkel” – mondta Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE a legújabb kiadás megjelenésével egy időben meghirdette az OpenStack-hez kapcsolódó képzéseinek bővítését. Az új oktatási és minősítési program, amelyet a SUSE az OpenStack Alapítvány vizsgarendszerén dolgozó csapattal közösen fejlesztett ki, a megoldás telepítésére és felügyeletére fókuszál, így segítve a vállalatokat az OpenStack technológia használatának egyszerűsítésében.

„Az OpenStack gyors ütemben nőtte ki magát valós alternatívává a vállalati felhasználású privát felhők területén. A sikeres privátfelhő-projektek megvalósításához a legtöbb szervezetnél kulcsfontosságú a házon belül rendelkezésre megfelelő szakértelem. Ebben jelent hatékony segítséget az olyan tapasztalt partnerek által nyújtott képzés, karbantartás és informatikai támogatás, mint például a SUSE. Az új képzési és minősítési programok felgyorsítják az OpenStack bevezetését. Ennek köszönhetően pedig több nagyvállalat képes teljes mértékben kiaknázni a privát felhő előnyeit, különös tekintettel a hatékony és rugalmas működésre” – mondta Gary Chen, az IDC szoftveralapú számítástechnikával foglalkozó kutatási vezetője.

A SUSE OpenStack Cloud 6 újdonságai az ügyfelek igényeire reagálnak:

• A frissítések nem zavarják a munkafolyamatokat, ezáltal a SUSE OpenStack Cloud megkönnyíti az áttérést a jövőbeni OpenStack-kiadásokra.
• A továbbfejlesztett magas rendelkezésre állási képességek révén az ügyfelek úgy helyezhetik át az üzleti szempontból kulcsfontosságú alkalmazásaikat a felhőbe, hogy a hagyományos infrastruktúrákkal megegyező szintű rendelkezésre állást érnek el.
• A termék a Xen, KVM, Hyper-V és Vmware mellett már az IBM z/VM megoldásokat is támogatja, ezzel a SUSE elsőként terjeszti ki a támogatást a hypervisorok ilyen széles körére.
• A Docker-támogatásnak köszönhetően az ügyfelek új, innovatív tárolóba csomagolt alkalmazásokat állíthatnak össze és futtathatnak.
• Az OpenStack Manila teljes körű támogatásával a SUSE Cloud OpenStack 6 közvetlen hozzáférést biztosít a nyílt forráskódú Manila megosztott fájlrendszer által kínált teljesítményhez, méretezhetőséghez és felügyelethez.
• A SUSE Linux Enterprise Server 12 Support Pack 1 támogatásának köszönhetően az ügyfelek a vállalati informatikai szolgáltatások vezető platformjának legújabb verziójára építhetik saját OpenStack-felhőiket.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt. A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf