Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

SUSE Manager 3: hogy lássa a szervertől a parkot

Az új kiadás Salt automatizációs szoftvereket és funkciókat tartalmaz, valamint egyszerűbb előfizetés-kezelést és fejlettebb felügyeleti képességeket kínál

BUDAPEST
2016. május 3.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy megjelent a SUSE Manager 3. A szerverfelügyeleti szoftver egypontos, átfogó felügyeletet kínál a vállalatok számára a legelterjedtebb Linux szerverek felett a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt. A legújabb kiadás segítségével az ügyfelek még egyszerűbbé és átláthatóbbá tehetik komplex informatikai infrastruktúrájukat, ezáltal csökkenthetik költségeiket, illetve megteremthetik a feltételeket a hibrid felhőmegoldások bevezetéséhez.

„Minden vállalatot érint valamilyen iparági szabvány, illetve külső vagy belső szabályozás, amely miatt létfontosságú számukra, hogy a szerverek mindig naprakészek legyenek, és egységes, dokumentáltált beállításokkal működjenek. Ennek megvalósítása időigényes és hibalehetőségekkel teli folyamat, ha manuálisan végzik. A SUSE Manager automatizálja ezeket a feladatokat, így jóval hatékonyabbá teszi az informatikai szakemberek munkáját” – foglalta össze az egyik legfontosabb termékelőnyt Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője.

A SUSE Manager 3 nyílt forráskódú IT-felügyeleti megoldás egyetlen, központosított konzolból teszi lehetővé különféle Linux-disztribúciók, hardverplatformok (többek között x86, IBM Power Systems és z Systems), illetve fizikai, virtuális és felhőalapú környezetek kezelését. A legfontosabb új előnyei közé tartoznak a következők:

Hatékonyabb működés és fejlettebb konfigurációkezelés a Salt eszközeinek segítségével: A Salt-alapú beállításkezelés kisebb és nagyobb infrastruktúrákban is sikeresen alkalmazható a jó méretezhetőségnek és bővíthetőségnek köszönhetően. Az eszköz segít a konfigurációs változtatások nyomon követésében, továbbá azt is lehetővé teszi, hogy az IT-szakemberek egyszerűen összehasonlítsák a meglévő és az elvárt állapotot.

A SUSE-licencek használatának és kezelésének optimalizálása: A SUSE Manager új előfizetés-kezelő eszköze részletes áttekintést kínál a SUSE-termékek használatáról, és jelzi, ha valamelyikből kevesebbre vagy többre lenne szükség. Így az ügyfeleknek csak azokért a licencekért kell fizetniük, amelyeket ténylegesen használnak az adott időszakban.

Továbbfejlesztett felügyeleti képességek a Nagios-kompatibilis Icinga monitoring eszköz révén: Az Icinga monitoring integráció az eddigieknél még változatosabb jelentéskészítési lehetőségeket nyújt, emellett könnyen használható felügyeleti megoldásokat kínál a bővítménykezelési funkciókhoz. Az ügyfelek emellett rugalmasan használhatják a házon belül fejlesztett monitoringmegoldásokat is a SUSE Manager platformmal, így még hatékonyabbá tehetik az informatikai eszközök felügyeletét és kezelését.

A SUSE Manager előnyeiről szóló videó megtekintéséhez kattintson a fenti objektumra, vagy látogasson el a következő oldalra: https://www.youtube.com/watch?v=CNQ9hBBqIcA

A SUSE Manager már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a: https://www.suse.com/hu-hu/promo/manager/ weboldalra.

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt. A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

Ossza meg ismerőseivel!

© 2018 Novell Magyarország Kft