Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Novell trendek:
Oszd meg (a fájlokat), és uralkodj!

Novell trendek: Oszd meg (a fájlokat), és uralkodj!„Az adat az új olaj.”

Clive Humby angol matematikus, a Tesco Clubcard rendszerének megalkotója

BUDAPEST
2017. október 4.


Napjainkra az információ számít az egyik legfontosabb erőforrásnak. Az a vállalat szerez versenyelőnyt, amelyik jobban tudja az adatokat hasznosítani, tárolni és kezelni, illetve megosztani az illetékesekkel és megvédeni az illetéktelenektől. Nem véletlen, hogy a céges fájlmegosztó és -szinkronizáló megoldások piaca rohamosan bővül, és a Novell „vállalati Dropbox” megoldását, a Filr-t is számos különféle területen használják világszerte.

Piaci elemzők szerint a vállalati fájlmegosztó és -szinkronizáló (EFSS – Enterprise File Synchronization and Sharing) megoldások piaca évente 26 százalékkal nő, és 2020-ra várhatóan 3,5 milliárd dollár értékűre nő. A Gartner már évekkel ezelőtt arra figyelmeztetett MarketScope for Enterprise File Synchronization and Sharing anyagában, hogy a vállalatoknak muszáj EFSS szolgáltatásokat bevezetniük, hogy biztonságban tudják vállalati információs erőforrásaikat. Amennyiben a szervezetek nem gondoskodnak erről, adatszivárgás fenyegeti őket, ami abból ered, hogy a felhasználók ellenőrizetlen, magáncélra szánt felhőszolgáltatásokon keresztül mozgatják a fájlokat.

Változóban az igények

A vállalati fájlmegosztók iránti igény növekedése mögött több ok áll. Egyrészt óriási ütemben nő a vállalatok és ügyfeleik által termelt adat mennyisége. Másrészt egyre mobilabbá válik a munkaerő: egyre több alkalmazott dolgozik terepen vagy otthoni irodából, és ezzel együtt egyre többen használnak különféle mobil eszközöket, okostelefonokat, tableteket vagy laptopokat a munka során.

Ugyanakkor a szervezetek a korábbiaknál még fontosabbnak tartják a biztonságot: nem bíznak a felhőszolgáltatásokban, vagy a rájuk vonatkozó előírások nem engedik a használatukat. Mindeközben a hatékony üzleti működéshez elengedhetetlen, hogy nagy mennyiségű adatot osszanak meg akár egymástól távol elhelyezkedő irodákban is, és ezeket a fájlokat bármilyen eszközről el lehessen érni.

Az ideális jelölt

Ezeknek az új kihívásoknak tökéletesen megfelelnek az olyan modern, vállalati felhasználásra szánt megoldások, mint például a Filr. Egy ilyen eszközön keresztül a felhasználók bárhol, bármikor, bármilyen eszközről elérhetik és megoszthatják dokumentumaikat, miközben azok biztonságos helyen, a vállalat infrastruktúráján belül tárolódnak.

A Filr a szervezet már meglévő infrastruktúráját használja, ezáltal a rendszergazdák is a már egyébként is használatban lévő tűzfalakat és hozzáférési jogokat használhatják az adatok biztonságának fenntartásához. Ennek köszönhetően a biztonsági és compliance előírásoknak megfelelő módon biztosíthatnak mobil elérést a fájlokhoz.

A legújabb kiadás, a Filr 3.2 ráadásul már a többfaktoros autentikációt is támogatja, és integrálható a Microsoft Office, Outlook és Exchange megoldásokkal. Ezenfelül a zsarolóvírusokkal szemben is megerősített védelmet kínál a fájlok letöltésének korlátozásával, a gyorsítótárban maradt adatok automatikus törlésével és a külső eszközökről feltöltött vagy módosított dokumentumok ellenőrzésével.

Mindenhol hasznos

Az ilyen jellegű, vállalati fájlmegosztó szolgáltatások felhasználási területeinek száma szinte végtelen. A Novell megoldását sikerrel alkalmazzák különféle gyártók, szolgáltatók és közigazgatási szervek. Egy reklámügynökség például a nagy felbontású grafikai fájlokat, képeket és videókat továbbítja ügyfeleinek a nyilvános megosztóknál nagyobb biztonságot kínáló eszköz segítségével. Ezek bizalmas anyagoknak számítanak, nem szabad kiszivárogniuk egy-egy kampány indítása előtt, hiszen az komoly károkat okozna az ügyfélnek, és értékes információkkal szolgálhat a versenytársaknak.

Szintén érzékeny adatokat tartalmaznak azok az értékesítéstámogató eszközök, árlisták, prezentációk és szerződések, valamint a promóciókat és korábbi rendeléseket tartalmazó dokumentumok, amelyeket gyártók, nagykereskedők vagy szállítmányozó cégek osztanak meg utazó ügynökeikkel a rendszeren keresztül.

Kutatásokhoz szükséges anyagok gyors és biztonságos megosztásához is hatékonyan alkalmazzák a Filr-t oktatási és egészségügyi intézményekben egyaránt. Ezenfelül egyetemeken a diákok a tanulmányaikhoz szükséges dokumentumokat is gyorsan és egyszerűen, akár mobilról vagy tabletről is elérhetik a rendszeren keresztül, míg orvosok különféle konferenciák előadásanyagainak megosztásánál, illetve közös szakcikkek vagy könyvek írásánál vehetik jó hasznát.

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt. A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2018 Novell Magyarország Kft