Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

A T-Systems a Novell SUSE Linux Enterprise Server Xen alapú virtualizációs megoldásaival kínál virtuális szerverhosztingot ügyfeleinek

A Novell olyan szervervirtualizációs rendszert épített ki a T-Systems számára, amely biztosítja ügyfeleiknek, hogy pontosan annyi erőforrásért fizessenek, amennyit használnak

A SUSE Linux Enterprise Server beépített Xen alapú virtualizációjával a szerverek kihasználtsága az átlagos 20 százalékról akár 70 százalékra is növelhető

BUDAPEST
2009. szeptember 3.

A T-Systems, Magyarország piacvezető hoszting- és kolokációs szolgáltatója a Novell SUSE Linux Enterprise Server operációs rendszert választotta új, virtuális szerver üzemeltetési szolgáltatásának kiépítéséhez. A T-Systems felmérése szerint az Adatparkjában elhelyezett szerverek 95 %-a nem használja ki a rendelkezésre álló erőforrásokat, ezért a hatékonyabb kihasználtság és a szerverek magasabb fokú rendelkezésre állása érdekében egy leállásbiztos rendszert hozott létre. Ügyfeleik alkalmazásait nagy megbízhatóságú, többszörösen redundáns szerverfüzéreiken helyezték el – így az alkalmazások bármilyen esetleges meghibásodás esetén a másodperc töredéke alatt (300 ms) átmigrálódnak a redundanciát biztosító új infrastruktúrára. A rendszer alapját képező SUSE Linux Enterprise Server beépített Xen alapú virtualizációjával a szerverek kihasználtsága növelhető, az átlagosan jellemző 20 százalékos kihasználtságról akár 70 százalékra is. Segítségével összevonhatók a fizikai kiszolgálók és alkalmazások, így csökkennek a költségek, például a hardverek, a karbantartás és az elektromos rendszer költségei.

„Piacvezető szerverhoszting-szolgáltatóként folyamatos innovációra törekszünk, amelyek biztosítják ügyfeleink számára a versenyképességet. Büszkék vagyunk arra, hogy a Novellel közösen egy olyan rendszert sikerült kiépítenünk, amely biztosítja felhasználóink számára, hogy pontosan annyi erőforrásért fizessenek, amennyit használnak. Nem kell felesleges többletkapacitást lekötniük a csúcsterhelések időszakára felkészülve, és így jelentős összeget takaríthatnak meg, miközben maximális minőségű szolgáltatást vehetnek igénybe” – mondta Gulyás Zoltán, a T-Systems szerverhoszting szolgáltatások termékmenedzsere. „Az elkészült rendszer teljesítménye és megbízhatósága valóban felülmúlta kezdeti elvárásainkat. A Novell szakértőinek köszönhetően a rendszer képességei folyamatosan fejlődtek, újabb lehetőséget kínálva számunkra szolgáltatásunk további javításához” – tette hozzá Gulyás Zoltán.

„A Novell SUSE Linux Enterprise Serverrel az üzleti igények irányítják az informatikai infrastruktúrát – nem pedig fordítva. Számos ügyfelünk használja a SUSE Linux Enterprise Servert adatközpontjaiban, mivel a beépített virtualizációval az átlagosan jellemző 20 százalékról 70 százalékra növelhető a rendszerek kihasználtsága. Mivel összevonhatók a fizikai kiszolgálók és alkalmazások, csökkennek a költségek is, például a hardverek és az üzemeltetés költségei” – mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. „A Novell pozícióját a virtualizációs piacon tovább erősíti, hogy a SUSE Linux Enterprise jelenleg az egyetlen Xen hypervisor, amelyre a Microsoft teljes körű támogatást nyújt a Windows Server 2008 és a Windows Server 2003 virtuális vendégrendszerként történő futtatásához” – tette hozzá Szittya Tamás.

A SUSE Linux Enterprise Server egy vállalati szintű kiszolgáló, amely nyílt, méretezhető, nagyteljesítményű adatközponti megoldás. Beépített virtualizációt, alkalmazásvédelmet és rendszerfelügyeletet kínál a hardverarchitektúrák teljes skáláján. A SUSE Linux Enterprise Server használható általános célú kiszolgálóként, de hangolható különféle terheléstípusokhoz is, és problémamentes együttműködést biztosít a meglévő informatikai infrastruktúrával. A SUSE Linux Enterprise Server része a Xen virtualizációs technológia, amellyel hatékonyabban szervezhetők a vállalati terhelések és csökkenthetők a költségek. Maximális rugalmasságot biztosít: többféle terhelés is összevonható egyetlen kiszolgálón, vagy ha éppen az szükséges, egyetlen fajta terhelés is szétosztható több kiszolgálóra.

„A T-Systems részére a Novell egy hét csomópontból álló szerverfürtöt telepített SUSE Linux Enterprise Serverrel, amely integráltan tartalmazza a Xen virtualizációs köztes réteget. Ez teszi lehetővé ügyfeleink saját virtuális szervereinek üzemeltetését, a megoldás felépítéséből adódóan egyszerre biztosít hibatűrést és teljesítményelosztást, valamint lehetővé teszi a virtuális szerverek által használt erőforrások igény szerinti módosítását” – tette hozzá Gulyás Zoltán.

Más gyártók licencpolitikájával ellentétben a SUSE Linux Enterprise Server esetén csak a fizikai gépekhez kell az előfizetést megvenni, nem kell külön licencdíjat fizetni a virtuális kiszolgálókhoz. A T-Systemsnek tehát elég volt a hét csomópontból álló fürthöz hét SUSE Linux Enterprise Server előfizetést vásárolnia, függetlenül attól, hogy ezen a rendszeren akár virtuális szerverek százai is futhatnak. Természetesen a T-Systemsnél kialakított rendszer tovább bővíthető, a kialakított metódus alapján további, hétcsomópontos építőkövekkel egészíthető ki, amennyiben az ügyféligények ezt megkövetelik. Egy több tucat csomópontot tartalmazó virtualizált infrastruktúra hatékony üzemeltetéséhez a Novell a PlateSpin adatközpont-felügyeleti megoldását javasolja.

A T-Systemsről
A T-Systems a Magyar Telekom üzleti márkájaként a nagyvállalatok és kormányzati intézmények mellett a kis- és középvállalatokat is kiszolgálja infokommunikációs szolgáltatásokkal. Így egy szolgáltatótól szerezhetik be partnereik a vezetékes, a mobil-, az internet- és az IT-szolgáltatásokat, vagyis üzleti kapcsolataik egyszerűbbé és rugalmasabbá válnak. Az egyesített szakértelem és kompetencia révén a T-Systems a lehető leghatékonyabb szolgáltatás- és megoldáskombinációt alakítja ki ügyfelei számára, akik ennek révén tényleges versenyelőnyre tehetnek szert saját tevékenységi körükben. A T-Systems termékportfóliója az egyszerű üzleti hangtermékektől a halózatintegrációs szolgáltatásokon át a komplex ICT-megoldásokig teljes körű, innovatív szolgáltatásokat foglal magában.

A Novellről
A Novell Inc. (Nasdaq: NOVL) a vállalati szoftvermegoldások egyik vezető szállítója. A Novell világszerte vezető szerepet tölt be a nyílt forráskódú vállalati operációs rendszerek, valamint a heterogén informatikai környezetek működtetéséhez és integrálásához szükséges biztonsági és rendszerfelügyeleti szolgáltatások területén. Az új Novell kiemelt területein – Linux, Biztonság, Rendszerfelügyelet – megbízható vállalati megoldásokat szállít a munkaállomásoktól az adatközpontokig. A Novell vállalati megoldásai és széles körű partnerkapcsolatai révén olyan termékportfólióval rendelkezik, amelynek segítségével az ügyfelek csökkenthetik a költségeket, a biztonsági kockázatokat, és az egyre összetettebb informatikai rendszerek bonyolultságát. További információért kérjük, látogasson el a http://www.novell.hu weboldalra.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
Novell Magyarország
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

© 2018 Novell Magyarország Kft