Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Gartner: a NetIQ a biztonsági információ- és eseménykezelés vezető vállalatai között

A Gartner elemzése rámutatott: a vállalatok a legtöbb esetben nem azonosítják időben a biztonsági réseket, és a támadások 85 százalékát egyáltalán nem észlelik

A tanulmány szerint a SIEM termékek esetében kulcsfontosságú az egyszerű használat

A NetIQ Sentinel úgy segíti a vállalatokat a biztonsági kockázatok kezelésében és a megfelelőségi követelmények teljesítésében, hogy mindeközben nem teszi bonyolultabbá a folyamatokat és a rendszereket

BUDAPEST
2012. augusztus 9.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a Gartner a 2012-es Magic Quadrant jelentésében a NetIQ-t a biztonsági információ- és eseménykezelés (SIEM) piacvezető szállítói közé sorolta a NetIQ Sentinel szolgáltatásai alapján.

„A biztonsági információ- és eseménykezelés területén a legtöbb hiányosság a támadások és biztonsági rések hatékony észlelésével kapcsolatban tapasztalható. A vállalatok kifejezetten rosszul teljesítenek a biztonsági rések korai azonosítása tekintetében, hiszen a támadások mintegy 85 százalékát egyáltalán nem észlelik. Ez az arány jelentősen javítható, ha a szervezetek szakszerűen gyűjtik a fenyegetésekkel kapcsolatos adatokat, viselkedési profilokat alakítanak ki, és megfelelő elemzéseket végeznek” – áll a beszámolóban.

A Gartner jelentése emellett az egyszerű használat fontosságát is kiemelte. „A felhasználók számára az alapvető esetekben még mindig jóval fontosabb ez a jellemző, mint a széles funkciógazdagság. A SIEM-termékek már elve bonyolultak, és a funkciók folytonos bővítésével a szoftverek még összetettebbé válhatnak. Azok a beszállítók lesznek tehát a legsikeresebbek a piacon, akik a funkciók növekvő tárháza mellett az egyszerű használatot is képesek garantálni” – hangsúlyozza a piackutató vállalat felmérése.

Napjainkban a biztonsági szakembereknek úgy kell jó eredményeket felmutatniuk a biztonsági információ- és eseménykezelés területén, hogy a rendszerek ne váljanak összetettebbé. A bonyolult rendszerek ugyanis megnehezíthetik a veszélyhelyzetek azonosítást, illetve a megfelelőségi állapot felmérését.

„A NetIQ Sentinel kitűnő példa arra, hogyan csökkentheti egy szállító a SIEM-technológiákra általánosan jellemző komplexitást annak érdekében, hogy a vállalatok megbízható, és a gyakorlatban is hasznosítható eszköztárat kapjanak a különféle fenyegetések kezeléséhez. A Gartner által is elismert termékünk segítségével a szervezetek könnyedén átláthatják felhasználóik tevékenységét és a különféle megfelelőségi követelményeket egyaránt, így érzékeny adataik védelmét is növelhetik. Büszkék vagyunk a Gartner minősítésére, és örülünk, hogy ügyfeleink is felismerték a Sentinel előnyeit az információvédelem és a vállalati kockázatok csökkentése terén” – nyilatkozta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

A Magic Quadrantról
A Gartner nem alkot értékítéletet a Magic Quadrant elemzésben megjelenő szállítókról, termékekről vagy szolgáltatásokról, és nem tanácsolja a technológia felhasználóinak, hogy csak a „Leaders”, azaz vezető kategória szállítóit válasszák. A Magic Quadrant kizárólag kutatási célokat szolgál, nem a döntéshozatalt. A Gartner elhárít a kutatást érintő minden közvetett vagy közvetlen garanciális igényt, beleértve az értékesítési lehetőségekkel, vagy egy meghatározott célra történő felhasználással kapcsolatos igényeket is.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, a Novell és a SUSE Magyarországi Képviselete a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatás-menedzsment terén. A Novell csoportmunka eszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszerfelügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Team leader
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

© 2018 Novell Magyarország Kft