NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Sikert hozott az átszervezés a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviseletnél

Az egy éve végrehajtott szervezeti átalakításnak köszönhetően a külön kezelt üzletágak kiemelkedő, a nemzetközi tendenciákat meghaladó növekedést értek el Magyarországon

A NetIQ kulcsterületei a compliance és személyazonosság-kezelés, a SUSE a felhőalapú és nagyvállalati megoldásokra koncentrál a jövőben, míg a Novell a mobilitás, az átfogó felügyelet és a Windows XP és Windows 7 migráció területeire helyezi a hangsúlyt

BUDAPEST
2013. szeptember 4.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy mindhárom üzletága növekedést mutat az egy éve végrehajtott szervezeti átalakítás után. Az egyes termékvonalak Magyarországon külön-külön is nagyobb arányú bővülést értek el, mint az anyavállalat központi üzletágai. A siker többek között a fókusz áthelyezésének, illetve az új termékek bevezetésének köszönhető.

A Novell Inc. 2011-ben az Attachmate Csoport tagja lett, és az anyacégnél lezajlott átszervezéseknek megfelelően 2012 nyarára a hazai iroda is átalakította működését. Külön üzletágakba csoportosították a termékportfóliót, és NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviseletre változtatták a cég nevét. A megújulás pozitív eredményekkel járt az anyavállalatnál: a központi SUSE és NetIQ üzletág nőtt az elmúlt év során, és a Novell üzletág is stabilizálta működését. A hazai képviselet még ennél is jobb teljesítményt ért el, mivel Magyarországon a Novell üzletág is bővült, a másik két termékvonal pedig a központi üzletágaknál nagyobb mértékű növekedést ért el.

„Rendkívül büszkék vagyunk a jó eredményre, amelyhez a legújabb piaci igényeknek megfelelő termékportfólió mellett, kollégáim kemény munkája és komoly szakértelme is nagymértékben hozzájárult. Biztonsági termékeink közül a NetIQ Identity Manager és a Sentinel bizonyultak a legsikeresebbnek itthon az utóbbi egy évben, míg a Novell palettáról a korszerű irodai infrastruktúra kialakításához szükséges szoftvereket tartalmazó szoftvercsomag, az Open Workgroup Suite volt a legkeresettebb. A nyílt forráskódon alapuló termékeink közül a SUSE Linux Enterprise Server, illetve az SAP rendszerekhez optimalizált SUSE megoldásaink lettek a legnépszerűbbek az elmúlt évben” – összegezte Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

Az átalakítás fontos eleme a fókusz áthelyezése, illetve a projektek priorizálása az ügyfelek igényei és visszajelzései alapján. A Novell termékvonal fejlesztései során a mobilitás került előtérbe: a hangsúlyt a mobileszközök kezelésére, valamint az okostelefonokról és tabletekről történő nyomtatásra, illetve fájlkezelésre helyezték. A Novell termékek emellett a Windows XP és Windows 7 migrációban, valamint az átfogó felügyelet megvalósításában is segítik az ügyfeleket. A NetIQ üzletág esetében a megfelelés és a személyazonosság-kezelés a kulcsterület, míg a SUSE termékeknél a felhőalapú és a nagyvállalati megoldásokra koncentrálnak.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet