NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

File Reporter 2.0: Hatékony fájltárolás, átlátható jogosultságok Windows és Linux környezetben egyaránt

A Windows rendszerekhez is alkalmazható riporteszköz segítségével a vállalatok pontos képet kaphatnak a rendszereikben tárolt adatok különféle jellemzőiről, valamint arról, hogy melyik fájlhoz melyik alkalmazott rendelkezik hozzáféréssel.

BUDAPEST
2013. március 4.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy Novell termékportfóliójában elérhetővé vált a Novell File Reporter 2.0. A megoldás a Novell File Management Suite részét képezi, segítségével a vállalatok egyszerűen áttekinthetik az alkalmazottak hozzáféréseit az egyes fájlokhoz. A Novell a jogosultságkezelés és a fájlkezelés terén szerzett, sokéves és kiterjedt tapasztalatait felhasználva fejlesztette ki az eszközt, amely Windows környezetekben is alkalmazható.

A vállalatoknál óriási mennyiségű strukturálatlan adat halmozódik fel a napi munka során, amelyek tárolása az informatikai szakembereket nem kis kihívás elé állítja. A szervezeteknek nemcsak azzal kell tisztában lenniük, hogy milyen fájlokat tárolnak, hanem azzal is, hogy azok védve vannak-e az illetéktelen hozzáférésektől. A Novell File Reporter segítségével követhetővé és kiszámíthatóvá válik a tárhely-igény növekedése, és a mögötte húzódó okok elemzése, illetve elhárítása is lehetővé válik. Ennek köszönhetően a vállalatoknak kevesebbet kell költeniük az új kapacitások kiépítésére, miközben a rendszeradminisztrációra fordított idő is csökken.

A Novell File Reporter felméri a Windows Server vagy Linux fájlrendszerekben található fájlokat, és részletes betekintést nyújt a tárolt adatok struktúrájába, mennyiségébe és egyéb jellemzőibe. Így elősegíti az adattárolási rendszerek elemzését, a szükséges bővítések megtervezését, illetve a File Management Suite további elemei által használt fájlkezelési szabályok megalkotását.

A Novell File Reporter legújabb változata képes leltárt készíteni a hálózati fájlrendszerekről, és teljes jelentést állít össze a tárhelyek adatairól, beleértve a biztonságra, a különféle hozzáférésekre és engedélyekre, a fájlokra és könyvtárakra, valamint az adatmennyiség növekedésének trendjeire vonatkozó információkat.

Az eszköz egyszerre integrálható az eDirectory és az Active Directory címtárakkal is, és képes ezekhez kapcsolódva jelentést készíteni a fájlrendszerben érvényes jogosultságokról és engedélyekről. Ennek köszönhetően könnyen áttekinthető információt nyújt arról, hogy ki rendelkezik hozzáféréssel egy adott fájlhoz vagy könyvtárhoz, illetve arról, hogy egy adott alkalmazott pontosan mely adatokat képes elérni.

Az eszköz alkalmas vállalati szintű jelentések készítésére, illetve előre beállított vizsgálati házirendek alapján is tud vizsgálatokat készíteni. A hálózat adatainak vizsgálatakor olyan átfogó információkat gyűjt, amelyek számos különféle jelentéstípusban felhasználhatók. Az eszköz összesen 15 különböző, a szűrési és megjelenítési igényeknek megfelelően testre szabható jelentéstípust kínál.

A Novell File Reporter 2.0 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.novell.com/products/file-reporter/.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról. A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet