NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Novell Filr: biztonságos és egyszerűen kezelhető „vállalati Dropbox” megoldás

A Novell legújabb terméke az első, vállalati felhasználásra is alkalmas mobil fájlhozzáférési megoldás, amely a biztonsági és compliance előírásoknak is megfelel

Az eszköznek köszönhetően az alkalmazottak bárhonnan elérhetik a vállalati dokumentumokat, miközben a rendszergazdák a meglévő tűzfalakat és hozzáférési jogokat használhatják a szervezet biztonságának fenntartásához

BUDAPEST
2013. május 16.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy termékkínálatában elérhetővé vált a Novell Filr. A fájlhozzáférési megoldás lehetővé teszi az alkalmazottak számára, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről elérjék a vállalati fájlokat, míg az informatikai részleg számára teljes felügyeletet biztosít a megosztott fájlok felett. A Novell a Filr kialakítása során a hálózati fájl- és nyomtatási szolgáltatások fejlesztése terén szerzett kimagasló szakértelmére támaszkodott, és a felhőalapú fájlmegosztási megoldásoktól (például a Dropbox, Skydrive vagy Google Drive) eltérően kimondottan a vállalatok igényeit tartotta szem előtt.

A mobileszközök terjedésével nemcsak a mobileszközök menedzselésére van egyre nagyobb szükség, hanem a mobil tartalmak kezelésére is. A hatékony munkavégzés érdekében elengedhetetlen, hogy az alkalmazottak bárhonnan elérjék a fájlokat, és közösen dolgozzanak azokon.

A Gartner egy közelmúltban készített jelentése1 is rámutat, hogy a fájlok szinkronizálása és megosztása kritikus fontosságú azon szervezetek számára, ahol jelentős a mobil munkaerő, és felmerül a BYOD trendhez való alkalmazkodási igény. „Számításaink szerint az informatikai szervezetek ilyen jellegű szolgáltatásai egyre keresettebbek lesznek, miközben a vállalatok a biztonságra és megfelelőségre is egyre nagyobb hangsúlyt helyeznek” – nyilatkozta Monica Basso és Jeffrey Mann, a Gartner két elemzője.

A Novell Filr a Novell mobilitási termékkínálatának legújabb tagjaként a szervezetek meglévő, helyi infrastruktúráját használja, és úgy teszi mobillá a felhasználók által már létrehozott tartalmakat, hogy azok valójában az eredeti helyükön maradnak. Így elkerülhetők azok a biztonsági és megfelelőségi kockázatok, amelyek gyakran felmerülnek, ha a szervezetek külső fél által felügyelt felhőben tárolják adataikat.

A Novell Filr az első, vállalati felhasználásra is alkalmas mobil fájlhozzáférési megoldás, amely a meglévő fájlokkal és fájlkiszolgálókkal is használható, ezáltal érvényben maradhatnak a már korábban is alkalmazott biztonsági követelmények . A megoldás üzembe helyezése minimális időt igényel, ráadásul heterogén környezetekben, Novell Open Enterprise Server és Windows Server platformokon is működik, továbbá eDirectory és a Microsoft Active Directory környezetekbe is integrálható.

Az eszköz biztosítja a vállalaton belüli és kívüli fájlmegosztás részletes felügyeletét webes portálon keresztül, így nem kerülhetnek veszélybe a kulcsfontosságú vállalati adatok. A Windows, Mac, iOS és Android rendszerekre tervezett ügyfélprogramokkal pedig a felhasználók bárhol, bármikor elvégezhetik feladataikat, és akár offline üzemmódban is hozzáférhetnek tartalmaikhoz.

A Novell Filr már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a http://www.novell.com/products/filr/ weboldalra!

1 *Gartner: „Marketscope for Enterprise File Synchronization and Sharing”, írta: Monica Basso és Jeffrey Mann, 2013. február 12.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet