NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Novell Service Desk: szolgáltatásmenedzsment már magyarul is

Az eszköz segítségével a vállalatok egyszerűen felügyelhetik és orvosolhatják az IT szolgáltatásokhoz kapcsolódó problémákat, valamint csökkenthetik a költségeket, és javíthatják a szolgáltatási színvonalat

Az új kiadás számos fejlesztést tartalmaz például a keresések, a pénzügyek nyomon követése és a webes szolgáltatások terén, ráadásul a magyar nyelvet is támogatja

BUDAPEST
2013. október 3.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy kínálatában megjelent a Novell Service Desk 7.0.2, amely már magyar nyelven is elérhető. A hagyományos helpdesk rendszerek képességeit kiegészítő szolgáltatásmenedzsment-megoldás révén a vállalatok egyszerűen monitorozhatják és azonnal megoldhatják az informatikai szolgáltatásokhoz kapcsolódó problémákat. Segítségével a cégek olyan átfogó service desk szolgáltatást építhetnek ki a szervezeten belül, amely segít a költségek csökkentésében és a szolgáltatási szintek javításában.

A megoldás a legfrissebb ITIL v3 ajánlásgyűjtemény előírásai szerint működik, amely a szolgáltatásmenedzsment legjobban bevált gyakorlatait tartalmazza. Az ajánlásoknak megfelelően az eszköz a hagyományos helpdesk rendszerekkel ellentétben a teljes életciklusukon végigkíséri a bejelentéseket. A nyílt architektúrára épülő termék gyorsan és egyszerűen bevezethető, valamint jól skálázható.

A Novell Service Desk legújabb kiadása már lokalizált verziókban, többek között magyar nyelven is elérhető. Emellett szorosan integrált a ZENworks Configuration Management megoldással, ami lehetővé teszi a szakemberek számára, hogy távolról is megváltoztathassák a beállításokat, illetve átvegyék az irányítást a felügyelt eszközök felett. Ez jóval alacsonyabb költségekkel jár, mint a manuális, személyes jelenlétet igénylő beavatkozás.

Az új kiadásban bővültek a keresési lehetőségek is, az egyes események például már megrendelések, szervezeti egységek és megjegyzések alapján is kereshetők. Az elemekhez kapcsolódó, konfigurálható mezők száma 40-re emelkedett, és az adatok már csoportosan is kezelhetők. A pénzügyek könnyebb nyomon követése érdekében a megrendeléseken rögzített tételek mellett mostantól egy link is megjelenik, amely további információkat és részleteket tartalmaz. A webes szolgáltatásoknál pedig ezentúl leírásokat, költségeket és további megjegyzéseket is hozzá lehet adni az egyes elemekhez.

A Novell Service Desk 7.0.2 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a http://www.novell.com/products/service-desk/ weboldalra!

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet