NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

A Novell új alkalmazásvirtualizációs eszköze elősegíti a Windows 8-ra történő átállást

A Novell ZENworks Application Virtualization 10 segítségével minden eddiginél könnyebben elkészíthetők a virtualizált alkalmazások, és már weboldalakról, portálokról vagy kliensgépekről is azonnal indíthatók

A megoldás újrakódolás és újratelepítés nélkül teszi lehetővé a korábban használt programok futtatását az új rendszerben, így hatékonyan támogatja a Windows 8-ra történő migrációt

BUDAPEST
2013. március 27.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy Novell termékportfóliójában elérhetővé vált a Novell ZENworks Application Virtualization 10. A megoldás lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy egyszerűen készítsenek virtuális alkalmazásokat a Windows-, .NET- és Java-programokból, amelyek azután a többi rendszerprogramtól elkülönülten, akár pendrive-ról is futtathatók.

A hagyományos telepítési folyamatokkal ellentétben a virtualizált alkalmazások esetében nincs szükség külön betöltési folyamatra, külső komponensre, újraindításra vagy rendszergazdai jogosultságokra, így az installálási problémák kiküszöbölhetők, miközben a felhasználói élmény a megszokott marad. A szervezet alkalmazottai mindebből annyit érzékelnek, hogy a ZENworks Application Virtualization 10 megoldásnak köszönhetően bárhonnan hozzáférhetnek Windows alkalmazásaik virtuális változataihoz.

A megoldás négy különféle módszert kínál a virtuális alkalmazások létrehozására és konfigurálására, így a szakemberek az alkalmazás jellegétől függően választhatják ki a leginkább megfelelőt. Lehetőség van többek között olyan vizsgálat lefuttatására, amely a helyi számítógépen található alkalmazásokat hozzárendeli a ZENworks Application Virtualization aktuális sablonlistájához. Ebből a listából választhatók ki aztán a szükséges alkalmazások, ezáltal a rendszergazdák egyetlen egyszerű lépésben akár több programot is virtualizálhatnak. A megoldás továbbá sablonokat tartalmaz számos vállalati program és beállításaik automatikus virtualizálásához, valamint azt is lehetővé teszi, hogy pillanatképet készítsenek az alkalmazástelepítésről, amit a sablonnal még nem rendelkező programok virtualizálása során érdemes elvégezni. Az alkalmazások emellett manuálisan is konfigurálhatók, ami elsősorban a saját készítésű programok esetében hasznos.

A ZENworks Application Virtualization 10 támogatást nyújt a Windows 8 x86 és x86_64 változataira készült alkalmazások csomagolásához, valamint futtatásához. A korábban használt programok újrakódolás és újratelepítés nélkül futtathatók az új rendszerben, ezért a ZENworks Application Virtualization 10 hatékonyan támogatja a Windows 8-ra történő migrációt.

A friss kiadás további fontos újdonsága a ZENworks Application Virtualization Server (ZAV Server), amelynek köszönhetően weboldalakról, portálokról vagy kliensgépekről az eddig megszokottnál akár hússzor gyorsabban indíthatók az alkalmazások bármilyen előzetes beállítás vagy különleges port nélkül. A ZAV Server használata során igénybe vehető külső címtárszolgáltatás, például Active Directory vagy eDirectory, az autentikációra pedig a Lightweight Directory Access Protocol (LDAP) használható ebben az esetben. Az autentikált felhasználók igénybe vehetik a sandbox sync funkciót is, amellyel automatikusan szinkronizálhatók az alkalmazások beállításai a kliensgépeken.

A ZENworks Application Virtualization már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: http://www.novell.com/products/zenworks/applicationvirtualization/

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet