NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Újabb biztonsági tanúsítványokkal erősít a SUSE

A SUSE Linux Enterprise Server ismét bizonyította, hogy a katonai, kormányzati és pénzügyi szervezetek esetében szükséges, legszigorúbb biztonsági előírásoknak is képes megfelelni

BUDAPEST
2013. április 10.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2 és a SUSE Linux Enterprise Server for System z 11 SP2 elnyerte a Common Criteria tanúsítvány Evaluation EAL4 szintű besorolását, az Assurance ALC_FLR.3 (EAL4+) minősítéssel kiegészítve. A tanúsítványok odaítélése előtt a SUSE termékeit és fejlesztési, valamint támogatási megoldásait szigorú biztonsági vizsgálatnak vetették alá az atsec information security szakemberei.

A Common Criteria tanúsítvány a SUSE Linux Enterprise Server biztonsági képességeire alapozva garantálja az ügyfeleknek a megbízható informatikai környezet üzemeltetését. Mivel a SUSE Linux Enterprise Server megfelel a nemzetközileg elismert és széles körben alkalmazott biztonsági értékelési szabványnak, azok a kereskedelmi és kormányzati szervek is alkalmazhatják bizalmas információik kezelésére, amelyeknek igazoltan biztonságos megoldásokat kell használniuk. A megoldás egyéb területeken is megállja a helyét, legyen szó katonai intézményekről, pénzügyi intézetekről vagy felhőalapú informatikáról.

A Linux számos olyan fejlett biztonsági funkciót vezetett be az évek folyamán, mint például a Mandatory Access Control (kötelező hozzáférés-vezérlés), amelyeket a virtualizált környezetekben mostantól a KVM is használ. A KVM virtualizációval kiegészített SUSE Linux Enterprise Server 11 SP2 OSPP-VIRT bővített csomagjának funkciói azt a célt szolgálják, hogy egyetlen, megbízható rendszeren, biztonságos módon futhassanak az elkülönített egységek, így fontos előrelépést jelent a virtualizáció szempontjából. Ezek a tanúsítványok is igazolják, hogy a SUSE elkötelezett a hosszú távú informatikai biztonsági stratégia iránt.

A Common Criteria feltételrendszer
A Common Criteria for Information Technology Security Evaluation (Közös Követelményrendszer-alapú Informatikai Biztonsági Értékelés) egy nemzetközi szabvány (ISO/IEC 15408). Jelenleg alkalmazandó verziója a V3.1R3, amely elérhető a www.commoncriteriaportal.org címen.

A tanúsítványokat a Bundesamt für Sicherheit in der Informationstechnik (BSI - a németországi Szövetségi Informatikai Biztonsági Iroda) állítja ki, amelyeket a Common Criteria Recognition Arrangement (Közös Követelményrendszer-alapú Elismerési Egyezmény) egyezményt aláíró 26 ország – köztük Magyarország – ismer el.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet