NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

A SUSE a legszélesebb körben elérhető vállalati Linux platform a felhőben

Már húsznál is több felhőszolgáltató kínálatában érhető el a SUSE Linux Enterprise Server

BUDAPEST
2012. október 24.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE Linux Enterprise Server már több mint húsz globális felhőszolgáltató kínálatában szerepel, így a platform világszerte több mint 15 000 vállalat létfontosságú informatikai igényeit elégíti ki. Az iparágban egyedülálló SUSE Cloud Provider Program olyan rugalmasságot nyújt, amely egyedi megoldások kialakítását teszi lehetővé számos felhőalapú üzleti modell esetében. A program lépcsőzetes árképzést kínál, amely ideális az on-demand informatikai szolgáltatások biztosításához. Emellett olyan eszközöket is magában foglal, amelyek megkönnyítik az alkalmazások telepítését és a kezelését a felhőben.

2010-es indulása óta a SUSE Cloud Provider Program többek között az Amazon Web Services, a 1&1, a Dell, a Fujitsu, az IBM, az Intel, a Tencent, az SHI, az SGI, a Verizon és a Vodacom Business vállalatoknak nyújtott segítséget abban, hogy különböző méretű szervezetek számára lehetővé tegyék a SUSE Linux Enterprise Server futtatását egy zökkenőmentesen működő, használatarányos díjazású rendszerben, amely a legszélesebb körű támogatási lehetőségeket nyújtja.

A SUSE Cloud Provider Program nemrégiben a Windows Azure rendszerrel is kibővült, amellyel a SUSE újabb lépést tett afelé, hogy az első számú vállalati Linux szállító legyen a felhőszolgáltatók körében. Több mint 9200 tanúsított alkalmazással és mintegy 1800 szoftverfejlesztő partnerrel a SUSE továbbra is az alkalmazások legszélesebb választékát kínálja a Linux platformok között. Ennek köszönhetően a felhőszolgáltatók ügyfelei a legnagyobb rugalmasságot élvezhetik, amikor megválasztják, hol kívánják futtatni alkalmazásukat: a helyszínen telepítve vagy a felhőben.

A SUSE továbbá olyan eszközöket kínál, amelyek megkönnyítik a felhőalapú szolgáltatások fejlesztését és telepítését. A SUSE Studio segítségével optimalizált SUSE Linux Enterprise operációsrendszer-képek és alkalmazások hozhatók létre csupán néhány kattintással. A SUSE Cloud Provider Program keretein belül a szolgáltatók ügyfeleik rendelkezésére bocsáthatják a SUSE Studio eszközt, hogy azok akár néhány perc alatt készíthessenek és telepíthessenek alkalmazásokat a felhőben. A SUSE azt is lehetővé teszi a szolgáltatók számára, hogy a SUSE Studio program egy saját verzióját kínálják saját felhőjükben, ezzel még tovább bővítve a szolgáltatások és lehetőségek körét.

„A felhőalapú számítástechnika piacán rendkívül kiélezett a verseny, ezért a szolgáltatók minden lehetőséget megragadnak, hogy ügyfeleiknek a lehető legnagyobb rugalmasságot és a legjobb szolgáltatásokat biztosíthassák – mondta Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója. – A SUSE Linux Enterprise termékportfóliójának és eszközeinek licencelési modellje alkalmazkodik a felhőalapú üzleti modellhez, így a szolgáltatók könnyedén kínálhatnak egyéni Linux felhőszolgáltatásokat, vállalati szintű szolgáltatási megállapodásokkal.”

„Az SHI Cloud a vállalati infrastruktúrák logikus, átlátható kiterjesztéseként használható, amelynek használatához nem kell lecserélni a meglévő rendszereket – mondta Henry Faster, az SHI vállalati megoldásokért felelős részlegének technológiai igazgatója és ügyvezető partnere. – Az SHI ezért döntött a nyílt szabványokat használó, jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkező partnerek mellett, mint amilyen a SUSE is. Így ügyfeleink a legjobb iparági technológiákat használhatják fel az üzleti igényeket kiszolgáló egyedi felhők kialakítása során.”

A SUSE Cloud Provider Programmal kapcsolatos további információt a http://www.suse.com/partners/cloud-service-providers/program/ weboldalon talál. A SUSE Cloud Provider Program tagjainak listája a következő weboldalon tekinthető meg: http://www.suse.com/partners/cloud-service-providers/cloud-pavilion/

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, a Novell és a SUSE Magyarországi Képviselete a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatás-menedzsment terén. A Novell csoportmunka eszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszerfelügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Team leader
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet