NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Húszéves a SUSE Linux!

20 év, 15 000 ügyfél, 9 200 tanúsított alkalmazás

BUDAPEST
2012. augusztus 31.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE 2012. szeptember 2-án ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. A SUSE Linux Enterprise Servert, az egyik legszélesebb körben használt vállalati Linux disztribúciót szállító szervezet mára már tizenötezres ügyfélbázissal és jelentős partneri együttműködésekkel büszkélkedhet. A mellékelt infografika az elmúlt húsz év legfontosabb mérföldköveit mutatja be, köztük a cég eredetét, partnerkapcsolatait, termékbejelentéseit, valamint az ügyfelek által elért sikereket.

Néhány a SUSE legjelentősebb eredményei közül:

  • Több mint 9 200 külső alkalmazás rendelkezik tanúsítással és támogatással a SUSE Linux Enterprise rendszeren, 13 500-nál is több hardver-, tároló és hálózati eszköz mellett.
  • A Linux alapú SAP alkalmazások 70 százaléka SUSE Linux Enterprise Server-en fut.
  • A SUSE Linux az üzleti működés szempontjából kritikus számítástechnika legjobban integrálható platformja. Az egyetlen Linux, melyet a WMware, a Microsoft és az SAP is ajánl, és több hardveren és szoftveren támogatott, mint bármely más Linux disztribúció.
  • Közel 300 000 felhasználó és több mint 1 millió rendszerkép a SUSE Studio-ban.
  • A SUSE létfontosságú, vállalati szintű Linux termékek és megoldások, köztük a díjnyertes SUSE Studio™ és SUSE Manager szállítója.
  • A SUSE jelenleg több nyílt forráskódú közösségi kezdeményezést is támogat, ilyen például a 2005-ben alapított openSUSE® program.

Kiterjedt partnerhálózat:
A vállalat 1999-ben állapodott meg az IBM -mel, mára pedig a szorosan együttműködő partnerek közé tartozik az AMD, a Dell, a Fujitsu, a HP, az Intel, az SAP és a VMware is. A legjelentősebb szövetségek egyike a Microsoft-tal kötött interoperabilitási együttműködés, amelynek keretein belül a két szervezet mérnökei 2006 novembere óta dolgoznak azon, hogy az ügyfelek a legrugalmasabb, legegyszerűbb és leghatékonyabb kombinációban használhassák a nyílt és zárt forráskódú megoldásokat, a legkevesebb kockázat mellett.

Jelentős ügyfélbázis:
A Fortune 100 listán szereplő nemzetközi vállalatok több mint kétharmada használja a SUSE® Linux Enterprise Server rendszert, illetve a világ tíz szuperszámítógépe közül öt szintén SUSE rendszerrel működik. Számos oktatási intézmény és közigazgatási szervezet mellett például a Sony, a Getronics vagy a Londoni Értéktőzsde is a SUSE-t választotta a létfontosságú informatikai szolgáltatásaik futtatására, Magyarországon pedig olyan nagyvállalatok használják, mint például a SANYO, az Egis Nyrt. vagy a Zwack Unicum Nyrt.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, a Novell és a SUSE Magyarországi Képviselete a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatás-menedzsment terén. A Novell csoportmunka eszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszerfelügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Team leader
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet