NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

OpenStack-alapú, vállalati privát felhő megoldás a SUSE-tól

A SUSE karbantartási és támogatási infrastruktúrájával teljes mértékben integrált, az OpenStack Essex kiadására épülő SUSE Cloud ideális választás azon ügyfelek számára, akik vállalati szintű stabilitás és támogatás mellett kívánnak privát felhőszolgáltatásokat telepíteni

Az OpenStack napjaink egyik leggyorsabban növekvő nyílt forráskódú kezdeményezése, amelynek célja jól méretezhető, egyszerűen használható és funkciógazdag felhőmegoldások létrehozása

BUDAPEST
2012. szeptember 19.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE első, vállalati szintű támogatással érkező, privát felhő megoldása, a SUSE Cloud. A CloudOpen 2012 rendezvényen bemutatott, OpenStack-alapú termék egy felhőfelügyeleti platform, amely lehetővé teszi a SUSE Linux Enterprise-alapú, privát felhő infrastruktúrák egyszerű telepítését és felügyeletét. A megoldás központosított erőforrás-felügyeleti eszközei révén betekintést nyújt a felhő infrastruktúrában zajló folyamatokba, és nyomon követi a rendelkezésre álló kapacitásokat, így a szolgáltatások optimalizáltan és automatizáltan telepíthetők. A felhőalapú számítástechnikára váltó szervezeteknek gyakran kell új hardvereket és szoftvereket beszerezniük és telepíteniük. A SUSE Cloud viszont lehetővé teszi, hogy a vállalatok a meglévő infrastruktúrát használják az átállás után is, ráadásul az aktuális licencelési költségek optimalizálásához is hozzájárul.

„A SUSE Cloud terméket használó vállalatok a SUSE széleskörű iparági támogatottságának minden előnyéből profitálhatnak: a vállalati Linux disztribúciók közül a SUSE rendelkezik a legnagyobb választékkal, a külső gyártótól származó tanúsított alkalmazások, illetve az iparági szabványoknak megfelelő tanúsítással rendelkező hardverek terén egyaránt. Ennek eredményeként a SUSE ügyfelei biztosak lehetnek abban, hogy jelenleg használt szoftver- és infrastruktúra-megoldásaikat a felhőben is tudják majd használni” – mondta el Szittya Tamás, a Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója.

A SUSE Cloud az OpenStack projektre épül, amelyben 180 vállalat több mint 3300 fejlesztője közreműködik. Az OpenStack projektben kulcsszerepet játszó SUSE a piaci igényeknek megfelelően, az OpenStack jelentős iparági támogatottsága és az aktív közösség miatt választotta ezt a technológiát a SUSE Cloud alapjául.

„Az olyan nyílt forráskódú technológiák, mint a KVM, a Xen és a Linux, rendkívül sikeresnek bizonyultak a felhőalapú megoldások között, és az OpenStack várhatóan hasonló jövő elé néz – mondta Gary Chen, az IDC felhőalapú és virtuális rendszerek szoftvereiért felelős kutatási igazgatója. – Az OpenStack legújabb kiadása egy olyan megoldás, amely iránt a cégek aktívan érdeklődnek. A SUSE a megfelelő időben lépett a színtérre ahhoz, hogy segítséget nyújthasson a vállalatoknak a privát felhők létrehozásában.”

A SUSE Cloud a következő lehetőségeket és előnyöket kínálja a vállalatok számára:

  • Gyorsabb és jobban testreszabott szolgáltatások biztosítása a különböző részlegek számára: a SUSE Cloud dinamikus és rugalmas privát felhő-infrastruktúrát kínál automatizálási, önkiszolgáló és az informatikai szolgáltatásokat szabványosító funkcióinak köszönhetően, továbbá segít az új üzleti szolgáltatások biztosításához szükséges időigényes folyamatok automatizálásában.
  • Színvonalas támogatás: a SUSE Cloud mellé világszerte 24 órás műszaki támogatás jár a hét minden napján. A megoldás teljes mértékben integrált a SUSE frissítési folyamataival, így a vállalatok egyszerűen frissíthetik és javíthatják felhőalapú alkalmazásaikat. A támogatás a SUSE Cloud-összetevőkre és a felhőt alkotó, annak alapjául szolgáló SUSE Linux Enterprise Server rendszerekre egyaránt kiterjed.
  • A közösségi innováció nyújtotta előnyök kihasználása: a SUSE Cloud az OpenStack Essex kiadásának minden összetevőjét támogatja, amelyhez összesen 55 vállalat 200 fejlesztője járult hozzá. A SUSE Cloud jövőbeni verziói továbbra is követik majd az OpenStack kiadásainak hat hónapos ciklusát.
  • Egyszerű telepítés és felügyelet: a SUSE Studio integrálásával a vállalkozások gyorsan telepíthetnek és módosíthatnak alkalmazásokat a privát vagy nyilvános felhőben való használathoz. A SUSE Manager segítségével felügyelve a nyilvános és privát felhőkben futó informatikai szolgáltatásokat, a vállalatok hatékonyan karbantarthatják és monitorozhatják a Linux környezeteket a felhőn belül és kívül egyaránt.
  • Hatékonyan méretezhető infrastruktúra: a számítási erőforrások használatának nyomon követése és a szolgáltatások biztosításának automatizálása révén a SUSE Cloud javítja a szerverek kihasználtságát, és lehetővé teszi a vállalatok számára az infrastruktúra bővítését, további munkaerő felvétele nélkül.

A SUSE Cloud már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.suse.com/susecloud!

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, a Novell és a SUSE Magyarországi Képviselete a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatás-menedzsment terén. A Novell csoportmunka eszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszerfelügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Team leader
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet