Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

Újabb SUSE-Dell együttműködés: egyszerűen telepíthető vállalati felhők

Az OpenStack rendszerre épülő, közösen létrehozott megoldás egyszerűvé teszi a nyílt forráskódú privát felhők telepítését és kezelését

BUDAPEST
2013. május 13.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy már hivatalosan is elérhető a Dell hardvereit és szolgáltatásait, valamint a SUSE-szoftvereket egyesítő Dell SUSE Cloud Solution. Az OpenStack rendszeren alapuló új, privátfelhő-infrastruktúrára épülő megoldás a nyílt forráskódú privát felhők telepítésében, illetve kezelésében segíti a nagyvállalatokat, és a két társaság globális támogatási rendszerével egészül ki.

A SUSE és a Dell több mint nyolc éve dolgoznak szoros együttműködésben olyan fejlesztéseken, amelyek biztosítják a vállalatok számára a kulcsfontosságú Linux-környezetek futtatásához szükséges teljesítményt, működőképességet és megbízhatóságot. Mindkét vállalat aktívan közreműködik a nyílt forrású Crowbar fejlesztésében, amely az OpenStack, illetve SUSE Cloud rendszerrel integrálva támogatást nyújt a privát felhők gyors kiépítésében, kezelésében és felügyeletében.

A most létrehozott Dell SUSE Cloud Solution, Powered by OpenStack segítségével az ügyfelek könnyebben állíthatnak össze olyan, jól méretezhető felhőmegoldásokat, amelyek jelentős számítási kapacitással rendelkeznek, ugyanakkor lehetővé teszik a felhőalapú környezet testreszabását is.

Az új eszköz felhőfelügyeleti referenciaplatformja a SUSE Cloud, amelyet a szakemberek a vállalati környezetek igényeinek megfelelően alakítottak ki, és a SUSE szerviz-, illetve életciklus-menedzsment szolgáltatásaival ötvözték. A Dell PowerEdge szervereken futó SUSE Cloud így dinamikus és rugalmas privátfelhő-infrastruktúrát kínál.

A SUSE Cloud megoldást használó vállalatok a Linux-rendszereken futó, külső gyártótól származó tanúsított alkalmazások legszélesebb portfóliójából válogathatnak, és a teljes Dell hardverparkra érvényes tanúsítványok előnyeit is élvezhetik. Ennek eredményeként a SUSE és a Dell ügyfelei biztosak lehetnek abban, hogy a jelenleg használt szoftver- és infrastruktúra-megoldásaikat át tudják mozgatni a felhőbe. A SUSE Cloud ráadásul világszerte 24 órás műszaki támogatást biztosít.

Az OpenStack rendszerre épülő Dell SUSE Cloud Solution már elérhető. A Dell és a SUSE együttműködéséről további információt a https://www.suse.com/partners/alliance-partners/dell/ weboldalon talál.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

© 2018 Novell Magyarország Kft