NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

A SUSE legújabb rendszerfelügyeleti eszköze segíti a megfelelőség biztosítását

A SUSE Manager 1.7 hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez, a Linux rendszerek felügyeletének leegyszerűsítéséhez, a megfelelőség biztosításához, valamint a szolgáltatás minőségének javításához

Az új verzió a hamarosan megjelenő SUSE Manager Management Pack for System Center modul révén képes lesz együttműködni a Microsoft felügyeleti megoldásával, és így egyetlen felügyeleti konzolról lesz ellátható a Windows és a Linux rendszerek felügyelete

BUDAPEST
2012. október 4.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE portfóliójában elérhetővé vált a SUSE Manager 1.7. A megoldás segítségével a szervezetek a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt átfogóan menedzselhetik Linux kiszolgálóikat, beleértve a SUSE Linux Enterprise Server és a Red Hat Enterprise Linux Server rendszereket is.

A Linux kiszolgálók egypontos felügyeletét lehetővé tevő SUSE Manager révén egyszerűen monitorozhatók a kiszolgálók, automatikusan telepíthetők a szerverek, valamint szerepalapú felügyelet valósítható meg a szervezeten belül. A megoldás segítségével hardver- és szoftverleltár is készíthető, továbbá automatikusan telepíthetők a frissítések, és egyszerűen visszavonhatók az esetleges hibás csomagok.

A SUSE Manager segít az üzemeltetési költségek csökkentésében és a Linux rendszerek felügyeletének leegyszerűsítésében, továbbá a megfelelőségi követelmények teljesítéséhez is hozzájárul a vállalati házirendek és külső szabályozások betartatásán keresztül. A SUSE Manager 1.7 a következő újdonságokat kínálja az ügyfeleknek:

  • Compliance fejlesztések. - A SUSE Manager 1.7 átfogó megközelítést kínál a vállalati rendszerek biztonságának fenntartásához (OpenSCAP), a szoftver-hibajavítások állapotának auditálásától kezdve egészen annak ellenőrzéséig, hogy a szerverek a legújabb biztonsági frissítésekkel és beállításokkal működnek-e. Az 1.7-es verzió proaktívan figyeli a potenciális biztonsági fenyegetésekre utaló jeleket is.
  • Rugalmas telepítési lehetőségek. - A SUSE Manager 1.7 támogatja a nyílt forráskódú PostgreSQL adatbázist. Ennek köszönhetően az ügyfelek a telepítési és méretezési forgatókönyvek széles skáláját használhatják különféle adatbázisok közül választhatva, beleértve az Oracle 10g vagy 11g adatbázisokat, a beágyazott, kereskedelmi forgalomban megvásárolható vállalati adatbázisokat, illetve a beágyazott PostgreSQL adatbázist.
  • További fejlesztések a kiosztás és felügyelet terén. - A SUSE Manager 1.7 lehetővé teszi az IPv6 címek használatát, így a rendszergazdák még hatékonyabban felügyelhetik Linux szervereiket.

A SUSE szakemberei folyamatosan fejlesztik termékeiket annak érdekében, hogy a vállalatok a SUSE Manager segítségével minél hatékonyabban menedzselhessék szervereiket. Nemrégiben jelent meg a SUSE Manager Mobile alkalmazás, amely segítségével távolról, akár mobiltelefonról vagy tabletről is felügyelhetők a kiszolgálók. Szintén a közelmúltban mutatkozott be a hamarosan megjelenő, a Microsofttal közösen kidolgozott rendszerfelügyeleti megoldás, a SUSE Manager Management Pack for System Center. A megoldás lehetővé teszi, hogy az ügyfelek a Windows, illetve a SUSE Linux Enterprise Server és a RedHat Enterprise Linux Server rendszerek felügyeletét ugyanazon System Center konzolról lássák el.

A SUSE Manager már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: www.suse.com/susemanager

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, a Novell és a SUSE Magyarországi Képviselete a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatás-menedzsment terén. A Novell csoportmunka eszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszerfelügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhő alapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Team leader
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet