Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

IDC: A SUSE Linux Enterprise Server ideális platform a Big Data technológiák futtatásához

Az IDC szerint a SUSE partneri együttműködéseinek köszönhetően megfelelő alapot kínál az ügyfeleknek a Big Data lehetőségeinek kihasználásához

A SUSE által kínált kiegészítő termékek egyszerűbbé teszik a Big Data környezet működtetését, kezelését és védelmét

BUDAPEST
2013. április 23.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a legfrissebb felmérések szerint partneri együttműködéseinek és kiterjedt portfóliójának köszönhetően a SUSE számít a leginkább preferált vállalati Linux platformnak a legnagyobb Big Data megoldásszállítók körében. Az SAP, Teradata, Cloudera, Hortonworks, WANdisco, InterSystems Corporation és Intel vállalatokkal együttműködve a SUSE aktívan hozzájárul a nagy mennyiségű adatok hatékony és gyors feldolgozásához, a fizikai, virtuális és felhőkörnyezetekben egyaránt.

"A szervezetek számára rengeteg kihívást okoz a Big Data és a hagyományos relációsadatbázis-kezelő adatforrások összehangolása. A SUSE számos hosszú távú partneri együttműködést folytat a nagy teljesítményre és magas rendelkezésre állásra fókuszálva, így szilárd alapot biztosít azon ügyfelek számára, akik a Big Data lehetőségeit kihasználó megoldásokat vesznek igénybe" - mondta el Jean S. Bozman, az IDC vállalati szerverek elemzéséért felelős alelnöke.

A SUSE Linux Enterprise Server fejlesztése során többek között arra is figyelmet fordítanak, hogy a megoldás képes legyen hasznosítani a nagyméretű és komplex adatvagyon által kínált potenciált. Ennek eredményeként számos helyen a SUSE vállalati Linux termékeit választják napjaink leginnovatívabb Big Data technológiáinak futtatására, beleértve a memóriában működő adatbázisokat, az adattárházakat és az Apache Hadoop alapokon működő megoldásokat.

A fejlesztéseknek, valamint a szoros partneri együttműködéseknek köszönhetően a SUSE Linux Enterprise Server a javasolt, optimalizált és támogatott operációs rendszer például az SAP HANA futtatásához, amely az SAP rugalmas, többfunkciós, adatforrás-független memóriaalapú eszköze. A Teradata pedig egy teljes, kizárólag SUSE Linux Enterprise Server rendszeren futó portfóliót kínál, beleértve a Teradata Aster Big Analytics Appliance megoldást, amely egyetlen integrált eszközben egyesíti a nyílt forráskódú Apache Hadoop és a Teradata Aster termékeket.

A SUSE emellett nemrégiben az Intel, az InterSystems Corporation, a Cloudera, a Hortonworks és a WANdisco szervezetekkel bővítette Big Data partneri hálózatát, amelyek kínálatában mind szerepelnek a SUSE Linux Enterprise Server rendszeren támogatott Big Data megoldások.

A SUSE továbbá olyan kiegészítő terméket is kínál, amelyek egyszerűbbé teszik a Big Data környezetek működtetését, védelmét és kezelését. A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension biztosítja a munka folyamatosságát, védi az adatok integritását, és csökkenti a kritikus üzleti szolgáltatások nem tervezett állásidejét. A SUSE Linux Enterprise Server for High Performance Computing a UNIX rendszereknél is nagyobb megbízhatóságot, hatékonyságot és méretezhetőséget kínál a magas teljesítményigényű számítási folyamatok esetében is. A SUSE Manager segítségével pedig egyszerűen kezelhetők, kioszthatók, monitorozhatók és naprakészen tarthatók a Big Data számítási fürtök, így fenntartható a rendszer biztonsága, megbízhatósága és teljesítménye.

További információ a SUSE Big Data megoldásairól a következő weboldalon található: https://www.suse.com/solutions/platform.html#big_data

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

© 2018 Novell Magyarország Kft