Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtószoba

Sajtóközlemény

pressimg

SUSE Studio 1.3: felhőszolgáltatások egyszerűen és gyorsan

A SUSE Studio legfrissebb változata megkönnyíti az alkalmazások telepítését és karbantartását az EC2, OpenStack és SUSE Cloud rendszereken

A termék segítségével összeállított virtuális alkalmazások ezentúl Windows Server-környezetekben is zökkenőmentesen futtathatók

BUDAPEST
2013. augusztus 13.

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy SUSE termékportfóliójában elérhetővé vált a SUSE Studio 1.3. A rendszerképkészítő alkalmazás legújabb frissítése olyan új szolgáltatásokat kínál, amelyek segítségével az ügyfelek könnyebben telepíthetnek és kezelhetnek teljes értékű informatikai szolgáltatásokat olyan virtuális és felhőalapú környezetekben, mint az OpenStack, az Amazon EC2 és a SUSE Cloud. Az alkalmazások telepítési és életciklus-kezelési idejének csökkenésével az informatikai szervezetek, a szoftverfejlesztők és a számítógépgyártók gyorsabban vezethetik be az új technológiákat és szolgáltatásokat, hogy megőrizzék versenyképességüket.

A SUSE Studio segítségével az ügyfelek többféle formátumban is összeállíthatják a szoftveralkalmazás-képeket, majd telepíthetik azokat a fizikai hardvereken virtualizált vagy felhőalapú környezetekben. A SUSE Studio minden, az összeállítással kapcsolatos adatot tárol, így az ügyfelek a webböngészőből egyszerűen elérhető felhasználói felületen keresztül gyorsan másolhatják, módosíthatják, tesztelhetik vagy frissíthetik azokat.

A SUSE Studio 1.3 felhőalapú és virtuális telepítéseket támogató új szolgáltatásokat tartalmaz, illetve az alkalmazások kezelését is hatékonyabbá teszi.

A felhőt érintő fejlesztések
A SUSE Studio 1.3 szorosan együttműködik a SUSE OpenStack rendszerére épülő, felhőalapú SUSE Cloud számítástechnikai platformmal, az ügyfelek így például beállíthatják a SUSE Cloudot az alkalmazáskép előre meghatározott formátumának. A SUSE Studio „webhooks” funkciója továbbá lehetővé teszi, hogy a felhasználók minden, a SUSE Studio alatt összeállított SUSE Cloud-rendszerképet azonnal, automatikusan importáljanak a SUSE Cloud platformba.

A virtualizációt érintő fejlesztések
A SUSE Studio 1.3 már tartalmazza a Hyper-V használatához szükséges összes illesztőprogramot, így az informatikai szervezetek könnyebben alkalmazhatnak több hypervizorból álló virtualizációs stratégiát. A SUSE Studio alatt összeállított virtuális alkalmazások ezentúl problémamentesen futtathatók Windows Server-környezetekben is.

A termék továbbá támogat minden stratégiai fontosságú virtualizációs és felhőplatformot, beleértve a VMware, a VirtualBox, a Xen, a KVM, a Hyper-V, a SUSE Cloud, az OpenStack és az Amazon EC2 technológiákat, valamint az OVF virtuális gépeket. A SUSE Studio 1.3 ráadásul olyan optimalizált alkalmazásképekkel csökkenti a fejlesztési költségeket, amelyek azonnal futtathatók számos felhőalapú és virtualizációs platformon.

Életciklus-kezelés
A SUSE Studio 1.3 használatával összeállított rendszerképek karbantartása és frissítése egyszerűen elvégezhető. A megoldás részét képező SUSE Lifecycle Management Server olyan platformot biztosít az ügyfeleknek, amelyen egyszerűen kezelhetik a jogosultságokat, és egységes frissítésekkel láthatják el a SUSE Studio segítségével telepített rendszerképeket.

A SUSE Studio 1.3 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/susestudio/features/whats-new.html.

Magyarországi Képviselet
A NetIQ, Novell, SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, vagy szolgáltatásokról.A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Miklósik Mariann
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-30-518-0919

Visszahívás kérése

Adatvédelmi irányelvek

© 2018 Novell Magyarország Kft