NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtómegjelenések

A konténertechnológia a jövő!

A konténervirtualizációs technológiának köszönhetően gyorsabban és egyszerűbben virtualizálhatók az alkalmazások.

2015. szeptember 24.   –  Technokrata  –   LINK

Dinamikusan nő a hazai IT-biztonsági piac

Az elmúlt egy-másfél évtizedben jelentősen változott a problémák jellege a hazai IT-biztonsági piacon. Míg 10-15 éve inkább külső, egyéni veszélyforrások fenyegettek, addig ma sokkal professzionálisabb szervezetek és államok állnak a kibertámadások mögött, a legnagyobb fenyegetéssé pedig maguk a dolgozók váltak.

2015. szeptember 19.   –  Magyar Idők  –   LINK

A dolgozónak is tennie kell a biztonságért

Számos olyan alkalmazott dolgozik a különféle szervezeteknél és vállalatoknál, aki a számítógépet csak a legalapvetőbb feladatokra tudja használni. Ez sokszor komoly problémává válhat, mivel a kiberbűnözők egyre inkább az ilyen alkalmazottak tudatlanságát vagy hiszékenységét használják ki.

2015. szeptember 9.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Lehet és kell védekezni a kiberbűnözők ellen

Az észak-amerikai és európai vállalatok 71 százalékánál előfordult valamilyen informatikai támadás 2014-ben, amely 9 százalékos növekedés 2013-hoz képest - derül ki a NETIQ Novell SUSE felméréséből.

2015. augusztus 22.   –  Inforádió  –   LINK

NetIQ: kivédhetők az okoseszközök elleni támadások

Ha a cégvezetőktől kezdve a háziasszonyokon át a farmerekig mindenki a Dolgok Internetének (IoT) részét képező eszközt használ, muszáj gondoskodni azok biztonságáról.

2015. augusztus 18.   –  Mediainfo.hu  –   LINK

A munkahely ott van, ahol a laptop van

Azok a munkavállalók, akik az utóbbi néhány évben fejezték be a tanulmányaikat, és kerültek ki a munkaerő-piacra, teljesen új szokásokat és viselkedési mintákat hoznak magukkal a munkahelyekre, mint elődeik. Ilyen például az az elvárás, hogy bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről hozzáférjenek a munkájukhoz szükséges erőforrásokhoz valamilyen egyszerűen használható alkalmazáson keresztül – ahogyan a magánéletükben is megszokták, hogy mindenről azonnal értesülnek, és minden információ azonnal rendelkezésükre áll. A Novell szakértői szerint ha ezt biztosítják számukra, az növeli a hatékonyságot, de komoly biztonsági kérdéseket is felvet.

2015. augusztus 3.   –  HVG Online  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. augusztus 31.   –  Perspective Magazin  –   LINK

Alig tíz perc alatt telepítettek egy teljes OpenStack infrastruktúrát

Gazdasági versenyhelyzetben működő szervezeteknél egyáltalán nem mindegy, mennyi időbe telik üzembe helyezni egy új megoldást. A nyílt forráskódú megoldásokat fejlesztő és kiegészítő vállalatok ezt az elvárást is szem előtt tartják munkájuk során. Ennek a törekvésnek biztosít játékos megmérettetést az OpenStack Summit konferenciákon szervezett verseny, ahol a leggyorsabb telepítést díjazzák, illetve további pluszpontokkal jutalmazzák a legújabb technológiák használatát.

2015. augusztus 31.   –  SG.hu  –   LINK

Így lesz „jövőálló” a munkahelyünk

A technológia lehetővé teszi az Y-generáció tagjai számára, hogy több feladatot végezzenek egy időben, és rövidebb utat keressenek egyes feladatok megoldására. A munkaadóknak el kell fogadniuk, hogy a munkavállalók különféle módokon végezhetik a feladataikat – közölte a Novell.

2015. augusztus 31.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

A kék bálna és a zöld kaméleon barátsága

A SUSE Linux Enteprise Server (SLES) teljes körű támogatást kínál a Docker konténeralapú virtualizációs technológiához, ami gyorsabb telepítést és rugalmasabb működést tesz lehetővé a hypervisor-alapú virtualizációhoz viszonyítva. A bejelentés kapcsán brit tudósok érdekes párhuzamot fedeztek fel a SUSE újítása és a VOLT fesztivál holnap esti fellépője között, amelyet képpel is illusztráltak.

2015. június 30.   –  Techmonitor  –   LINK

A legjobb védekezés nem a támadás

A NetIQ támogatásával készült 2015 Cyberthreat Defense Report kutatás szerint a vállalatok közel háromnegyedénél előfordult valamilyen biztonsági incidens 2014-ben. A NetIQ szakértői szerint a teljes védelem érdekében célszerű kiegészíteni a SIEM rendszereket olyan további lehetőségekkel, amelyek megkönnyítik az összegyűjtött adatok elemzését és értelmezését.

2015. június 12.   –  Figyelő Online  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Ez rengeteg időt és energiát igényel, de szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. június 10.   –  Computerworld  –   LINK

Dolgozónak okostelefon? Így lehet biztonságos

A mobileszközök ugyan növelik a munkahelyi hatékonyságot, azonban komoly kihívásokat támasztanak a biztonság, különösképpen a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén.

2015. május 14.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Információ, jogosultság, biztonság? - NetIQ előadás az IT Business Clubon

Az áprilisi IT Business Club rendezvényen Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója tartott előadást arról, hogyan tudják a vállalatok megvédeni értékes és bizalmas adataikat a rosszindulatú támadásoktól. Új megközelítésekre van szükség, ma már nem elég egy erős "falat" felhúzni a vállalati infrastruktúra köré.
Részletek az eseményről készült videóban:

2015. május 11.   –  infoter.eu  –   LINK

Továbbfejlesztett magas rendelkezésre állási képességek SAP HANA platformon a SUSE-tól

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy új lehetőségekkel bővültek az SAP HANA platformok működtetéséhez optimalizált SUSE magas rendelkezésre állási (HA) komponensek. Az erőforrás-kezelő ügynökprogramok új verziói tovább bővítik a SUSE Linux Enterprise for SAP Applications nagy rendelkezésre állási összetevőinek képességeit, továbbá magukban foglalnak két újabb forgatókönyvet az SAP HANA rendszerek replikációjának automatizálásához. Az eredeti teljesítményoptimalizált szituáció mellett a SUSE mostantól támogatja a költségoptimalizált és a többszintű SAP HANA rendszerreplikációt is.

2015. május 7.   –  Prím Online  –   LINK

Adatok és információk

Szinte minden szervezet szembesült már információs támadással, legfeljebb néhányan még nem ismerték fel. A sikeres védekezés a rendelkezésre álló információk hatékony elemzését igényli, de ez sem ördöngösség. Az áprilisi ITB Clubon az is kiderült, hogy a felhőtől sem kell feltétlenül félni.

2015. május 5.   –  IT Business  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Ez rengeteg időt és energiát igényel, de szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. április 29.   –  Magyar Minőség Társaság Lapja  –   LINK

Az ellenség már a házban van

Ma már nem az a kérdés, hogy ér-e egy céget kibertámadás, hanem az, hogy mikor. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint tavaly a vállalatok 71 százalékánál észleltek valamilyen behatolást. Ez arra utal, hogy lassan minden vállalat potenciális célponttá válik.

2015. április 27.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

A tökéletes biztonság igézetében

Közhely, hogy az it-iparág nem tud tökéletes biztonságot nyújtani a felhasználóinak. Igaz, sokszor ők maguk is felelőtlenek. Többféle megoldás van már a piacon a biometriától kezdve a kétlépcsős azonosításig. Érdemes körülnézni, 2015-ben milyen új megoldásokban reménykedhetünk.

2015. április 16.   –  IT Business Online  –   LINK

Három tanács az egyszerűbb felügyeletért

A legtöbb informatikai szakemberre egyre több feladat hárul napjainkban, ezért érdemes felkutatni és bevezetni azokat az eszközöket, amelyek egyszerűbbé teszik ezeket a műveleteket. Az erőforrások, az adatok, az informatikai szolgáltatások és a felhasználók felügyelete különösen időigényes feladatnak számítanak. A téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a felügyeleti és ellenőrzési teendők egyszerűsítésével és automatizálásával kapcsolatban segít néhány tanáccsal.

2015. január 29.   –  Technokrata  –   LINK

Megfelelőségvezérelt konfigurációkezelés

Hazánkban is elérhetővé vált a NetIQ Secure Configuration Manager 6.0, amely az informatikai rendszerek beállításainak ellenőrzésében nyújt segítséget.

2015. január 28.   –  Biztonságportál  –   LINK

Hét IT trend, amelyre érdemes odafigyelni 2015-ben

Mire érdemes ügyelni az idén az informatikai trendek területén? Várhatóan még nagyobb lesz a big data, előretör a dolgok internete és elterjedőben lesz a biometrikus azonosítás.

2015. január 16.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

6 tipp az IT-biztonsági kockázatok csökkentéséhez

A vállalati biztonsági stratégia összeállítása vagy frissítése során nem elég a külső veszélyekre felkészülni, a belső fenyegetésekkel kapcsolatos teendőket is át kell gondolni. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek IT-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. Ezek az emberek a legnagyobb károkat kiemelt, például rendszergazdai jogosultságok birtokában okozhatják a szervezeteknek, ezért célszerű kiemelt figyelmet fordítani az adminisztrátori jogok kiosztására, kezelésére és monitorozására.

2014. december 30.   –  KKV Plusz  –   LINK

Letölthető az ingyenes iskolai programcsomag

Az OpenLab 3.0 kiadásban megtalálható, új funkciók segítségével az oktatási intézmények a legfrissebb tartalomszűrési kötelezettségeknek is eleget tehetnek.

2014. december 12.   –  Híradó.hu  –   LINK

Nyolcezer (!) processzormagos gépeken is képes futni a legújabb SUSE Linux

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE támogatja a hamarosan megjelenő SGI UV termékcsaládot, amely az iparág legnagyobb, egy rendszerképből álló rendszere. A vállalat ezért 8192-re növelte a nemrégiben kiadott SUSE Linux Enterprise Server 12 által támogatott magok számát. Az ügyfelek így maximálisan kihasználhatják a gyorsabb hardver előnyeit, amely mostantól megnövelt teljesítmény mellett biztosít még energiatakarékosabb és megbízhatóbb működést.

2014. december 2.   –  PC Fórum  –   LINK

Valós idejű frissítés és nyílt forráskódú tárhelymegoldás SUSE alapokon

A SUSE Linux Enterprise-t használó ügyfelek mostantól leállás nélkül telepíthetik rendszereiken a frissítéseket. A megoldás hivatalos bemutatására a SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen került sor, ahol további fontos újdonságokat és híreket is bejelentettek: béta tesztelési fázisba érkezett a SUSE tárhelymegoldása, támogatják az SAP HANA platformra fejlesztő, innovatív startupokat, és új lehetőségeket kínálnak a meglévő ügyfelek, valamint a felhőszolgáltatók számára.

2014. november 24.   –  KKV Plusz  –   LINK

Frissült a NetIQ CloudAccess: megújult, egypontos bejelentkezés a felhőszolgáltatásokba

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ CloudAccess 2.1. A megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és menedzselt hozzáférést biztosíthatnak az alkalmazottak számára a felhőben működő szoftverszolgáltatásokhoz (SaaS). Az eszköz a szervezet meglévő biztonsági és hozzáférési irányelveit alkalmazza a felhőszolgáltatások esetében is, ezáltal fenntartja a vállalati adatok és erőforrások védelmét. A legújabb verzió többek között önkiszolgáló jelszó-helyreállítást, teljes körű fiókkezelést és többfaktoros autentikációt tesz lehetővé.

2014. november 17.   –  Technokrata  –   LINK

Sokba kerül, ha leállnak az alkalmazások

A vállalati alkalmazások biztosítják az üzlet vérkeringését, hiszen számos kritikus folyamatot irányítanak. Ha gondok vannak velük, annak súlyos anyagi következményei lehetnek. Korszerű infrastruktúrával azonban kordában lehet tartani a leállásokat.

2014. november 13.   –  Napi Gazdaság  –   LINK

Így spórol nekünk a felhő konkrétan

A felhővel kapcsolatban az egyik leggyakrabban emlegetett előny, hogy segíti a cégeket a költségek visszaszorításában. De pontosan milyen tételeket spórol meg az a vállalatvezető, aki felhő alapú megoldásokra vált? Utánajártunk.

2014. október 31.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Megjelent a SUSE Linux Enterprise Server 12

Öt év telt el azóta, hogy megjelent a SUSE Linux Enterprise Server 11, az azóta a Novellről levált német cég most kiadta a következő főverziót, elérhető a SUSE Linux Enterprise Server 12.

2014. október 28.   –  HWSW  –   LINK

Piacon a Novell ZENworks Mobile Management 3.0

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell ZENworks Mobile Management 3.0. A megoldás lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy egyszerűen felügyeljék a vállalati infrastruktúrán belül használt, céges és privát tulajdonú készülékeket, mobileszközöket és számítógépeket. A legfrissebb kiadás támogatja a Samsung vállalati mobilos megoldásait és biztonsági platformját, illetve az Apple vállalati felhasználóknak szánt programjait is.

2014. október 16.   –  Mínuszos.hu  –   LINK

Kész a Novell ZENworks Application Virtualization 11

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy már elérhető a Novell ZENworks Application Virtualization 11. Az alkalmazásvirtualizációs eszköz segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen átalakíthatják a Windows, .NET és Java alkalmazásokat végrehajtható állományokká, így a felhasználók külön telepítés nélkül és biztonságos módon futtathatják a legújabb programokat asztali és hordozható gépeiken egyaránt. A legfrissebb kiadás különféle elkülönített és titkosított környezetek bevezetésével segíti a biztonság további növelését, emellett a felhasználói élmény és az egyszerűbb használat terén is tartalmaz új fejlesztéseket.

2014. szeptember 30.   –  Minuszos.hu  –   LINK

SUSE Linux fut a világ második legnagyobb, ipari célokra használt szuperszámítógépén

Az olajvállalatok működése rendkívül összetett. A Dallas sorozat óta ezt még azok is tudják, akik egyébként nem figyelik izgatottan az olajipari híreket nap mint nap. Az erőforrások és a kiaknázatlan területek csökkenésével a cégek számára egyre nehezebb az új lelőhelyek feltérképezése és a nyersanyag gazdaságos kitermelése. Az olyan innovatív vállalatok, mint például a Total nagy teljesítményű szuperszámítógépes rendszerek segítségét veszik igénybe a kutatáshoz és a folyamatok optimalizálásához.

2014. szeptember 24.   –  Prím Online  –   LINK

Megjelent az iPrint 1.1

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Filr 1.1 és a Novell iPrint 1.1. A Novell Filr fájlmegosztási megoldás segítségével a felhasználók okostelefonjaikról és tabletjeikről is egyszerűen és biztonságosan elérhetik és megoszthatják vállalati dokumentumaikat, a Novell iPrint révén pedig néhány mozdulattal, rendszergazdai segítség nélkül nyomtathatnak bármilyen mobileszközről bármilyen nyomtatóra. A Novell mobilitási portfóliójába tartozó termékek legfrissebb kiadásai többek között új rendszerek és technológiák támogatásával, valamint a távoli fájlkezelés egyszerűsítésével segítik elő a mobileszközök gördülékeny használatát a vállalatokon belül.

2014. szeptember 08.   –  Technokrata  –   LINK

Villám esetére villámgyors helyreállítást!

A katasztrófa utáni gyors helyreállítás mára már nem a nagyvállalatok kiváltsága, a napjainkban elérhető, költséghatékony megoldások segítségével a kisebb vállalatok is felkészülhetnek a váratlan helyzetekre. Az utóbbi időket jellemző kiszámíthatatlan időjárás mellett gyorsan „megtérülhet” egy ilyen befektetés.

2014. augusztus 27.   –  Computerworld  –   LINK

Így védekezzünk a kiberkalózok ellen!

Ami néhány éve még hatékony eszköznek és stratégiának számított a hackerekkel szemben, az mára már sokszor elavult, hiszen a másik oldal módszerei is gyorsan változnak, sőt gyakran a védelmi rendszereket fejlesztő cégek előtt járnak. Nem árt tehát néhány jó tanácsot megfogadni a téma egyik hazai szakértőjétől, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselettől.

2014. augusztus 21.   –  Napi Gazdaság  –   LINK

Itt a NetIQ Change Guardian 4.1: Adatbiztonság cégen belül

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Change Guardian 4.1. A valós idejű változáskövetést kínáló megoldás segítségével a vállalatok teljes körűen monitorozhatják és naplózhatják a Windows, Linux és Unix környezetekben zajló folyamatokat, folyamatos védelmet biztosítva a kulcsfontosságú fájlok és rendszerek számára. A legfrissebb kiadás még pontosabb és célzottabb megfigyelést, illetve ellenőrzést tesz lehetővé a szorosabb Active Directory integráció révén, emellett az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

2014. augusztus 18.   –  Technokrata  –   LINK

Szigorúan ellenőrzött rendszergazdák

A NetIQ szoftvere naplózza és elemzi a rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználók minden lépését a hálón.

2014. július 23.   –  Computerworld Online  –   LINK

Hat tanács, hogy biztonságos legyen a BYOD

A BYOD évek óta az egyik leggyakrabban emlegetett jelenség a vállalati IT-szakemberek körében. A hazai cégek többsége azonban még mindig csak részben vagy egyáltalán nem gondoskodik arról, hogy biztonságossá tegye a privát vagy vállalati tulajdonú mobil készülékek használatát a vállalaton belül.

2014. július 15.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Hozzáférések ellenőrzését segíti a NetIQ új szoftvere

Hazánkban is elérhetővé vált a NetIQ Access Review alkalmazás, amely a hozzáférés- és azonosságkezeléssel összefüggő védelmi teendőket hivatott segíteni.

2014. július 8.   –  Biztonságportál  –   LINK

A SUSE nagy rendelkezésre állást biztosít már az SAP HANA platformhoz is

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE magas rendelkezésre állást biztosító megoldásai (HA) mostantól az SAP HANA platformon is elérhetők a SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications terméken keresztül, amely az SAP HANA futtatásához ajánlott és támogatott operációs rendszer.

2014. június 30.   –  ITextreme.hu  –   LINK

Öt tipp a biztonságos fájlmegosztáshoz

Komoly gondot okoz, hogy a felhasználók előszeretettel emelik ki a céges dokumentumokat a szervezet biztonságos számítógépes infrastruktúrájából. Következzen öt érv amellett, hogy a Novell Filr termékéhez hasonló, vállalati célokra készült, helyi fájlkezelő és -megosztó megoldások nyújtják a legjobb felületet a vállalati dokumentumok tárolására és megosztására.

2014. június 6.   –  Híradó.hu  –   LINK

NetIQ PlateSpin Forge 4: jolly joker az informatikai szolgáltatások védelmére

A katasztrófa utáni helyreállítás során a vállalatoknak egyre szigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük az adatvesztési tűrés (RPO) és a kieséstől az újraindításig eltelt idő (RTO) tekintetében. A PlateSpin megoldás gyors katasztrófa utáni helyreállítást, valamint hatékony szerverkonszolidációt és migrációs funkciókat biztosít a virtuális és fizikai szervereken futó informatikai szolgáltatások számára.

2014. június 6.   –  Prim Online  –   LINK

A SUSE privát felhőben is állja a sarat

A SUSE új komponensekkel bővítette SUSE Cloud rendszerét, amely a biztonságos és támogatott privátfelhő-környezetek kiépítésében segíti a vállalatokat. A Havana kiadásra épülő SUSE Cloud az első vállalati OpenStack-disztribúció, amely magas rendelkezésre állású konfigurációt kínál.

2014. május 29.   –  Prim Online  –   LINK

Biztonságos felhőbelépő

Több száz felhőszolgáltatáshoz ad egypontos bejelentkezést a NetIQ CloudAccess 2.0.

2014. május 16.   –  Computerworld Online  –   LINK

A kaméleon a Google felhőbe költözött

A Google Compute Engine szolgáltatásban futó virtuális gépek mindegyik változatán elérhetővé lett a SUSE Linux Enterprise Server. A szolgáltatás, a Google felhőplatformjának részeként, saját infrastruktúrán futó gépeket kínál a felhasználóinak.

2014. május 6.   –  Híradó.hu  –   LINK

NetIQ Sentinel 7.2: új eszközök az őrangyal fegyvertárában

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Sentinel 7.2. A biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) rendszer segítségével a vállalatok hatékonyan ellenőrizhetik és nyomon követhetik a biztonsági előírások betartását, valamint a compliance követelmények teljesítését a vállalaton belül. A friss kiadás képes a hálózati forgalom elemzésére és a fenyegetésekhez kapcsolódó hírforrások követésére, így még hatékonyabb módszert kínál a biztonsági események kezelésére és a veszélyek elhárítására.

2014. április 23.   –  Prim Online  –   LINK

Valós idejű frissítésekkel újít a SUSE

Aki a számítógépet munkaeszközként használja, az valószínűleg megtapasztalta már, mennyire bosszantó, ha technikai okból félbe kell hagyni a munkát. A SUSE új megoldása az egyik ilyen okot szünteti meg. A kGraft segítségével rendszerleállás és újraindítás nélkül telepíthetők a linuxos frissítések és hibajavítások, amivel nemcsak az egyszerű felhasználók élete válik könnyebbé, de a tudományos kutatóknak és a nagyvállalatok IT szakembereinek is hatalmas segítséget jelent a gördülékeny munkavégzésben.

2014. április 15.   –  SG.hu  –   LINK

Hatékony munkavégzés, bárhonnan és bármikor

Könnyen megoldható, csak egy jó kis csoportmunka rendszerre van szükség, ami a végfelhasználó és a vállalati informatika számára egyaránt egyszerűbbé teszi az e-mailek, naptárbejegyzések, névjegyek és feladatok kezelését.

2014. április 7.   –  IT Business Online  –   LINK

Fejfájás-csillapító helyett: SUSE!

Az IT-részlegeknek manapság egyre kevesebb pénzből és erőforrásból kell egyre több feladatot ellátniuk. Az elsőre feloldhatatlannak tűnő ellentét azonban számos lehetőséget tartogat, ha a megfelelő megoldásokat választjuk.

2014. március 26.   –  Computerworld  –   LINK

A vállalatok jobban tartanak saját alkalmazottaiktól, mint a hackerektől

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet által közzétett, friss kutatás szerint a cégek IT-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb fenyegetésnek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét.

2014. március 25.   –  Híradó.hu  –   LINK

2014 legfontosabb IT-biztonsági kérdései

A jó pap holtig tanul… az informatikai szakember szintén. A technológia fejlődésével és a korral haladva időről időre célszerű megvizsgálni, hogy a szervezet IT infrastruktúrája megállja-e helyét a legújabb körülmények között is. A NetIQ, a Novell és a SUSE tapasztalt szakértői az alábbi kérdésköröket tartják 2014-ben a legégetőbbeknek, amelyekre fókuszálva átfogó megoldásokat kínálnak a naprakész biztonság érdekében. Ezt az öt területet mindenképpen javasolt körbejárniuk a vállalati IT szakembereknek.

2014. március 6.   –  Bitport  –   LINK

A SUSE Cloud 3 az OpenStack legfrissebb kiadására épül

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Cloud 3. Az OpenStack kezdeményezésen alapuló, nyílt forráskódú privátfelhő-megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és támogatott felhőkörnyezeteket építhetnek.

2014. február 28.   –  Mínuszos.hu  –   LINK

Elérhetővé vált a PlateSpin Recon 4

A tervezési és elemzési eszköz minden szükséges információt összegyűjt és rendelkezésre bocsát ahhoz, hogy a vállalatok egyértelmű képet kapjanak az alkalmazások és erőforrások kihasználtságáról, és optimalizálni tudják virtualizációs környezetüket.

2014. február 14.   –  IT Business Online  –   LINK

A felhő óriásira növeli a nyílt forráskód piacát

Érdekes tendencia figyelhető meg a vállalati informatikai megoldások piacán. Mintha félretették volna ellentéteiket az egymással küzdő nagy gyártók és a velük hagyományosan szemben álló független fejlesztői közösségek – véli Szittya Tamás, a SUSE termékek magyarországi képviseletét is ellátó NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója. Jó példák erre az szervergyártók, amelyeknek korábbi, tartózkodó hozzáállását az egyértelmű támogatás váltotta fel. Az IBM például a hagyományos szerverek mellett a mainframe gépeit is szállítja Linuxszal, de emellett aktívan támogatja az OpenStack kezdeményezést is.

2014. február 3.   –  Bitport  –   LINK

10 dolog, amire illik idén odafigyelnie, ha nem akar bajba kerülni

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és nagy port kavartak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. Emellett a legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak olyan trendek, amelyek nemrégiben jelentek meg, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, a kérdés csak az, hogyan fejlődnek tovább. A NetIQ Novell SUSE szerint a következő 10 trend lesz meghatározó idén.

2014. január 17.   –  HVG Online  –   LINK

Kiadáscsökkentő megoldás a Microsofttól és a SUSE-tól

Elérhetővé vált a SUSE Manager Management Pack for Microsoft System Center felügyeleti csomag. A megoldás egységes, központi konzolt biztosít a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez, a javítócsomagok állapotának ellenőrzéséhez, valamint a szükséges frissítések telepítéséhez. A SUSE Manager hatékonyságát jól bizonyítja, hogy összesen 140 százalékos növekedést ért el az utóbbi egy év során.

2014. január 8.   –  KKV Plusz  –   LINK

A NetWare-felhasználók hóna alá nyúl a Novell

Egy friss blogbejegyzés szerint 2015. december 31-ig kínál kiterjesztett terméktámogatást a NetWare 6.5-höz a Novell.

2014. január 7.   –  HWSW  –   LINK

© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet