Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtómegjelenések

Vállalat leállás nélkül? A nonstop IT öt alapköve

Folyamatosan működő és rendelkezésre álló rendszerek? A korábban elképzelhetetlennek tűnő koncepció egyre inkább valósággá válik, hiszen a szervezetek kezében újabb és újabb technológiai megoldások szolgálnak fegyverként az állásidő leküzdésében. Számos különféle probléma gátolhatja azonban a folyamatos működést, amelyek orvoslásához különböző eszközöket kell bevetni. A „nonstop IT” kialakításához ezért átfogó stratégiára van szükség, amellyel kapcsolatban a SUSE szakértői most hasznos tanácsokkal szolgálnak.

2018. november 22.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Készülni kell a cégeknek a karácsonyi online rohamra

Közeleg a karácsony, hamarosan óriási lesz a tolongás az áruházakban és bevásárlóközpontokban – és ezzel együtt a webshopokban is. A Micro Focus szakértői szerint a cégeknek már most érdemes ellenőrizniük, hogy online rendszereik képesek lesznek-e ellenállni a rohamnak mind a vásárlók, mind a kiberbűnözők oldaláról.

2018. november 13.   –  Világgazdaság Online  –   Link

Értékes márkák

A Micro Focus budapesti biztonsági kompetenciaközpontjával került fel októberi toplistánkra, amelyen feltűnt a női sakkválogatott is.

2018. november 6.   –  IT Business  –   PDF

ZEN zabolázza a mobil eszközöket

Az új végpontfelügyeleti csomag egységes felügyeletet tesz lehetővé minden eszköz felett, beleértve laptopokat, okostelefonokat és táblagépeket.

2018. október 24.   –  Híradó Online  –   Link

Biztonsági kompetenciaközpontot alakít Budapesten a Micro Focus

A társaság a HPE-felvásárlás nyomán megerősödött portfólióval aratna a magyar IT-biztonsági piacon.

2018. október 10.   –  Bitport  –   Link

Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot hoznak létre Budapesten

Aktívan támogatja a cégeket a megfelelő védelmi rendszer kialakításában és működtetésében a Micro Focus, amely biztonsági kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten. A vállalat a közelmúltban vette át a HPE szoftveres üzletágát.

2018. október 3.   –  IT Business Online  –   Link

Biztonsági trendek

Minden szervezetnél igyekeznek a lehető legszigorúbb biztonsági szabályokat kialakítani és betartatni, hogy megelőzhessék az adatszivárgást. A Micro Focus szakértői azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez nem mindig a legjobb út, mivel a túlságosan merev szabályozás egyes esetekben fordítva is elsülhet.

2018. szeptember 26.   –  Computerworld Online  –   Link

Már nem csak geekek hobbija a nyílt forráskódú szoftver

Egyre nagyobb a nyílt forráskódú programok üzleti jelentősége, írja a SUSE. A nyílt szoftverek fontos projektek alapjait képezik, és valós alternatívát jelentenek a kereskedelmi forgalomban kapható termékekkel szemben is.

2018. szeptember 20.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Tudja, mit csinálnak a rendszergazdái?

A rendszergazdai jelszó komoly kincs. A vállalatok jól teszik, ha nemcsak arra figyelnek oda, kinek osztogatják, de azt is nyomon követik, mihez kezdenek vele a kiemelt felhasználók.

2018. szeptember 8.   –  Híradó Online  –   Link

Az IT-modernizáció három alappillére

A Micro Focus szakértői három pillér mentén javasolják átgondolni a vállalatok informatikai környezetének modernizálását.

2018. augusztus 29.   –  Médiapiac Online  –   Link

Ne féljünk a felhőtől, a felhő a barátunk, ha okosan használjuk

Mi éri meg jobban, a privát vagy a nyilvános felhő? Ez a kérdés gyakran foglalkoztatja az IT-döntéshozókat, és a legtöbbször rövid gondolkodás után a publikust szavazzák meg nyertesnek, hiszen az szinte azonnal igénybe vehető átlátható, óradíjas elszámolásban. A SUSE szakértői szerint azonban érdemes alaposabban megvizsgálni a kiadásokat és a megtérülést, mivel kellemes meglepetések lapulhatnak a privát felhőben, különösen a nagyobb méretű szervezetek számára. Egy felmérés alapján pedig akár emberi erőforrást is tudnak spórolni vele.

2018. augusztus 22.   –  Technokrata  –   Link

Nagy (számító)géphez nagy védelem kell

Számos szervezetnél használnak nagyteljesítményű központi számítógépeket: a legtöbb helyen az illetéktelen hozzáférések jelentik a legnagyobb kihívást ezen a téren.

2018. augusztus 16.   –  Híradó Online  –   Link

Segítség a gyors átálláshoz

A SUSE bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 15 operációs rendszer, amely a legújabb elvárásoknak próbál megfelelni, segítve az ügyfeleket a gyors digitális átalakulás levezénylésében.

2018. július 30.   –  Világgazdaság  –   PDF

Zsarolóvírusoktól védett és GDPR kompatibilis backup megoldás

Immár elérhető a File Governance Suite. A programcsomag segítségével a vállalatok még hatékonyabban kezelhetik fájljaikat, a hagyományos backup rendszerek által kínált lehetőségekhez képest gyorsabban állíthatják vissza értékes adataikat akár ransomware támadás után is, és eleget tehetnek a biztonsági előírásoknak. Emellett ez egy GDPR kompatibilis backup megoldás is, amely megfelel az új uniós adatvédelmi rendelet előírásainak.

2018. július 24 .   –  Techwok  –   Link

Saját mobil eszközzel dolgozunk az irodában

Ma már teljesen természetes, hogy okostelefonokat és tableteket használunk munkánkhoz. Ezeknek az eszközöknek a megfelelő felügyelete azonban még mindig problémát okoz számos vállalatnál. Vagy a biztonsági kockázatok nőnek, vagy pedig a felhasználók nézik rossz szemmel, hogy a cég ellenőrzi a mobiljaikat. A szakértők szerint azonban létezik arany középút.

2018. július 21 .   –  Magyar Idők  –   PDF

A jövő hitelesítési megoldásai, avagy mi van a jelszón túl?

Egyre több okos eszközt és online szolgáltatást használunk, ami egyben növekvő kibertámadási felületet is jelent, ezért nem kérdéses, hogy a korábbiaknál erősebb védelemre van szükségünk.

2018. június 26 .   –  Médiapiac.com  –   Link

Már konténerre is lehet bizonyítványt szerezni

A SUSE bejelentette, hogy a SUSE Container as a Service Platformhoz elérhető hitelesítéssel bővítette megszerezhető SUSE Ready tanúsítványainak széles körét. Ezzel a SUSE szoftverfejlesztő partnerei igazolhatják, hogy az előzetesen tesztelt alkalmazások megfelelően és támogatottan futnak a SUSE konténerszolgáltatási platformján. A vállalatok így még egyszerűbben alkalmazhatják a konténertechnológiákat, amivel időt takaríthatnak meg, hogy saját üzleti céljaikra koncentráljanak.

2018. június 13.   –  Prim Online  –   Link

Nemcsak a moziban fontos a jó szereposztás

Akár komoly pénzügyi károktól is megvédheti a vállalatot, ha pontosan szabályozzák és szétválasztják a feladat-, illetve szerepköröket, és minden alkalmazott csak a munkájához szükséges, legalacsonyabb szintű hozzáférésekkel rendelkezik. Ezek felülvizsgálata és naprakészen tartása bonyolult és hosszadalmas folyamat lehet, de a NetIQ szakértői szerint a megfelelő eszközökkel jelentősen egyszerűbbé tehető, és így a biztonságról sem kell lemondani.

2018. június 7.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Így küzdjünk hatékonyan a levélkártevők ellen!

Számos fenyegetés leselkedhet a levelezőrendszerekre, a vírusoktól kezdve a kéretlen üzeneteken át egészen a kiberbűnözők támadásáig. Ezek komolyan veszélyeztethetik a cégek működését, ezért célszerű egységesen védekezni ellenük.

2018. május 26.   –  Magyar Idők  –   PDF

Céges kiskáté a levélbombák hatástalanításához

Napjainkban az üzleti kommunikáció nagy része e-mailben folyik, ami érthető, hiszen ez elektronikus levelezés gyors, hatékony és visszakereshető, ráadásul a mobil eszközök terjedésének köszönhetően bármikor és bárhol használható.

2018. május 23.   –  Híradó Online  –   Link

Nyílt kód, az innováció motorja

Mostanra bizonyították érettségüket a felhőalapú technológiák, ma már olyan szervezetek is használják őket, amelyek jellemzően nem az elsők között vezetnek be új informatikai megoldásokat. A hibrid környezetek hatékony felügyeletéhez szükséges újgenerációs üzemeltetési megoldások ezért mind szélesebb körben terjednek, és gyakran nyílt forráskódú technológiára épülnek.

2018. május 16.   –  Computerworld  –   PDF

Ne menjen semmi feledésbe

Online életünk során számtalan e-mailt, blog-, Facebook- és Twitter-bejegyzést írunk, de nem kevés a számítógépen, telefonban, külső merevlemezen, felhőtárhelyen stb. tárolt fényképeink száma sem. Hogy el ne vesszünk a halmazban és hamar megtaláljuk emlékeink lenyomatait, célszerű kereshető archiválóeszközt alkalmazni.

2018. április 28.   –  Magyar Idők  –   PDF

Idén is sláger a konténer

Továbbra is népszerűek a konténeres megoldások, és az elsődleges célok között az üzleti infrastruktúra továbbfejlesztése, valamint a DevOps folyamatok támogatása áll – írja a SUSE.

2018. április 18.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Rendet vághatunk a személyazonosságok útvesztőiben

Jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt években az online személyazonosságok. Most már nem csupán a külső vagy belső felhasználók, alkalmazottak vagy partnerek rendelkeznek online „identitással” a vállalatoknál. Az ügyfeleket is online személyazonosságok alapján kezelik, sőt a különféle eszközökhöz, mobil készülékekhez, szerverekhez és az internetre csatlakoztatott különféle dolgokhoz, az úgynevezett IoT-berendezésekhez is hozzárendelnek ilyen azonosítókat. Bizonyos esetekben pedig maguk a szolgáltatások és alkalmazások is rendelkeznek online személyazonossággal, amelyeket mind kezelniük kell a vállalatoknak.

2018. április 9.   –  Világgazdaság  –   PDF

Biztonsági kihívásokkal jár a mobil munka

Gyors növekedés várható a következő években a BYOD (bring your own device - hozd a saját eszközöd) és a vállalati mobilitási megoldások piacán, a Novell közlése szerint a 2016-os 35,1 milliárd dollárról 2021-re 73,3 milliárd dollárosra bővülhet ez a szegmens, ami évente átlagosan közel 16 százalékos fejlődés. A tendencia érthető, hiszen ahhoz, hogy az alkalmazottak egyszerűen, de biztonságosan használhassák a céges erőforrásokat a saját készülékeikről, a vállalatoknak professzionális felügyeleti eszközökre és támogatásra van szükségük.

2018. március 29.   –  Világgazdaság  –   PDF

Ön hány napot bírna ki e-mail nélkül?

Egyszer csak leáll az e-mail szerver. Nem lehet se küldeni, sem fogadni, a beérkező e-mailek pedig elvesznek. Ha nincs adatmentés, a múltbeli összes levél is elveszhet. Ismerős helyzet, vagy legalábbis tart tőle?

2018. március 16.   –  Origo Üzletrész  –   Link

Kibertámadásra felkészülni!

A különféle kiberfenyegetések szinte minden szervezetet érintenek napjainkban. A gyártással foglalkozó vállalatokra nézve különösen nagy veszélyt jelentenek a kiberbűnözők, hiszen rendkívül komoly anyagi és hírnévbeli károkat okozhat egy esetleges támadás miatti leállás vagy fontos üzleti titkokat, például terveket érintő adatvesztés. Szerencsére a megfelelő eszközökkel minimalizálható a kockázat.

2018. március 2.   –  A Jövő Gyára  –   PDF

Mentés másként: szoftveresen vezérelt adattárolás

Az óriási mértékben növekvő adatmennyiséggel csak az tud lépést tartani, aki hatékony módszert talál a fájlok tárolására. A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolórendszerek kínálják a legjobb, minden szinten ideális megoldást.

2018. február 28.   –  Computerworld  –   PDF

Mit jelent a valós idejű operációs rendszer a gyakorlatban?

Egyre többet hallani róluk: gondoskodnak biztonságunkról, kényelmünkről vagy éppen szórakoztatásunkról, a téli olimpiától kezdve a légiirányításon át egészen a banki szolgáltatásokig.

2018. február 22.   –  Híradó Online  –   Link

Öt fontos szoftveres trend 2018-ban

A felhő „felnőtt”, de a használata még mindig okozhat nehézségeket. A fejlődést továbbra is a nyílt forráskód hajtja, és az adatközpontokban a szoftveres vezérlés az új hívószó. A fejlesztőknek pedig a konténerek és a felügyeletet egyszerűsítő megoldások kínálják a választ a kihívásokra. Ez vár ránk 2018-ban a SUSE szakértői szerint.

2018. február 18.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Bitcoin-bányászok a kávézóban

Világszerte egyre többet kénytelenek IT-biztonságra költeni a vállalatok, a kibertámadások miatt elszenvedett veszteség mégsem csökken.

2018. január 31.   –  Computerworld  –   PDF

Fájlok biztonságos tárolása másként

„A tárhely megtelt.” Önnek is egyre gyakrabban okoz fejtörést ez az értesítés? Az óriási mértékben növekvő adatmennyiséggel csak az tud lépést tartani, aki hatékony módszert talál a fájlok tárolására. A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolórendszerek kínálják a legjobb, minden szinten ideális megoldást.

2018. január 23.   –  Prím Online  –   Link

Folyamatosan drágul a kiberbiztonság

Egyre nagyobb költséget jelent a vállalkozásoknak az internetes bűnözés elleni védelem, de maguk a cégek is sokat tehetnek a saját biztonságukért: kevesebb lesz a kár, ha az alkalmazottaik nem veszítenek el érzékeny adatokat tartalmazó adathordozókat, okostelefonokat, laptopokat – mutatott rá a Novell Magyarország elemzése.

2018. január 18.   –  Magyar Idők Online  –   Link


korábbi sajtómegjelenések +


© 2018 Novell Magyarország Kft