NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtómegjelenések

A SUSE Cloud 3 az OpenStack legfrissebb kiadására épül

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Cloud 3. Az OpenStack kezdeményezésen alapuló, nyílt forráskódú privátfelhő-megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és támogatott felhőkörnyezeteket építhetnek.

2014. február 28.   –  Mínuszos.hu  –   LINK

Elérhetővé vált a PlateSpin Recon 4

A tervezési és elemzési eszköz minden szükséges információt összegyűjt és rendelkezésre bocsát ahhoz, hogy a vállalatok egyértelmű képet kapjanak az alkalmazások és erőforrások kihasználtságáról, és optimalizálni tudják virtualizációs környezetüket.

2014. február 14.   –  IT Business Online  –   LINK

A felhő óriásira növeli a nyílt forráskód piacát

Érdekes tendencia figyelhető meg a vállalati informatikai megoldások piacán. Mintha félretették volna ellentéteiket az egymással küzdő nagy gyártók és a velük hagyományosan szemben álló független fejlesztői közösségek – véli Szittya Tamás, a SUSE termékek magyarországi képviseletét is ellátó NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója. Jó példák erre az szervergyártók, amelyeknek korábbi, tartózkodó hozzáállását az egyértelmű támogatás váltotta fel. Az IBM például a hagyományos szerverek mellett a mainframe gépeit is szállítja Linuxszal, de emellett aktívan támogatja az OpenStack kezdeményezést is.

2014. február 3.   –  Bitport  –   LINK

10 dolog, amire illik idén odafigyelnie, ha nem akar bajba kerülni

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és nagy port kavartak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. Emellett a legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak olyan trendek, amelyek nemrégiben jelentek meg, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, a kérdés csak az, hogyan fejlődnek tovább. A NetIQ Novell SUSE szerint a következő 10 trend lesz meghatározó idén.

2014. január 17.   –  HVG Online  –   LINK

Kiadáscsökkentő megoldás a Microsofttól és a SUSE-tól

Elérhetővé vált a SUSE Manager Management Pack for Microsoft System Center felügyeleti csomag. A megoldás egységes, központi konzolt biztosít a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez, a javítócsomagok állapotának ellenőrzéséhez, valamint a szükséges frissítések telepítéséhez. A SUSE Manager hatékonyságát jól bizonyítja, hogy összesen 140 százalékos növekedést ért el az utóbbi egy év során.

2014. január 8.   –  KKV Plusz  –   LINK

A NetWare-felhasználók hóna alá nyúl a Novell

Egy friss blogbejegyzés szerint 2015. december 31-ig kínál kiterjesztett terméktámogatást a NetWare 6.5-höz a Novell.

2014. január 7.   –  HWSW  –   LINK

A technológia fejlődése egy képben

Tíz éve a legtöbben elképzelhetetlennek tartottuk, hogy útközben, a mobiltelefonunkon nézzünk meg egy fontos munkahelyi dokumentumot, húsz éve pedig még a laptopok is kuriózumnak számítottak. Mára viszont teljesen természetes dolog, hogy kütyüink segítségével bármikor és bárhonnan hozzáférünk a fájljainkhoz, legyen szó akár privát tartalmakról, akár céges dokumentumokról. Ráadásul ezeket a fájlokat a hordozható eszközeinken is ugyanúgy tudjuk használni és szerkeszteni, mint egy asztali számítógép előtt ülve. De pontosan hogyan is jutottunk idáig? Milyen jelentős találmányok, legendás termékek és fontos mérföldkövek vezettek a „mobilirodáig”?

2013. december 31.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Megérkezett a NetIQ hitelesítési keretrendszere

Hazánkban is elérhetővé vált a NetIQ Advanced Authentication Framework, amely az authentikációs eszközök egységes felügyeletét teszi lehetővé.

2013. december 13.   –  Biztonságportál  –   LINK

IT-rendszerek védelme a mobileszközök "inváziója" idején

Az okostelefonok és tabletek minden eddiginél hatékonyabb munkavégzést tesznek lehetővé a vállalatoknál, az IT-biztonság és a felügyelet szemszögéből nézve azonban komoly kihívásokat támasztanak. Hogyan óvhatjuk rendszereinket, adatainkat és alkalmazásainkat, miközben a lehető legnagyobb szabadságot biztosítjuk a felhasználóknak a mobileszközökön is?

2013. december 1.   –  Elektronet  –   PDF

Letölthető az új openSUSE linux

Elérhetővé vált az openSUSE 13.1, az asztali számítógépeken, laptopokon és szervereken használható, ingyenes, Linux alapú operációs rendszer friss verziója. A legújabb változat a szeptemberben kiadott Linux kernel 3.11 újdonságait is tartalmazza.

2013. november 20.   –  HVG Online  –   LINK

Csak az ujjadat mutasd, és megmondom ki vagy!

A felhő, a közösségi oldalak, a saját eszközök munkahelyi használata (Bring Your Own Device – BYOD) vagy a többfaktoros autentikáció fontos helyet foglal el a vállalati rendszerek legújabb kihívásaiban a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén is – mondta a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet mai sajtótájékoztatóján Szittya Tamás ügyvezető igazgató.

2013. november 19.   –  Bitport  –   LINK

© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet