Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtómegjelenések

A határtalan informatika kihívásai

A felhős adattárolás a munkavállalók dolgát megkönnyíti, de a vállalatoknak komoly nehézséget okoz az érzékeny adatok védelmének biztosítása során.

2019. szeptember 30.   –   Biztonságportál  –   Link

Biztos híd a múltból a jövőbe

Röviddel a budapesti biztonsági kompetenciaközpont megnyitásának egyéves évfordulója előtt Budapesten járt Gonzalo Usandizaga, a Micro Focus feltörekvő piacokért felelő alelnöke.

2019. szeptember 25.   –  Computerworld  –   PDF

Egy tűzfal már kevés a biztonsághoz – AI-val erősít a Micro Focus

Egyre több a kihívás az informatikai biztonságban. Megjelentek az okos technológiák generálta veszélyek is. Minden virtuális ablak, amit megnyitunk, növeli a fenyegetettségünket – mondja Gonzalo Usandizaga.

2019. szeptember 23.   –  Digitrend-i  –   Link

A jövő hangjAI: mesterséges intelligencia mindenhol

Manapság egyre több helyen alkalmaznak mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat. Számos különböző iparágban tökéletesítik a termékeket és szolgáltatásokat ilyen technológiák segítségével, az autógyártástól kezdve az energetikáig.

2019. augusztus 31.   –  Technokrata  –   Link

Komoly biztonsági veszélyben a vállalati adatok

A felhőtechnológia fejlődésével a munkavállalók dolga egyre egyszerűbb: bárhol, bármikor elérhetik a céges adataikat. Azonban a vállalkozások számára óriási kihívást jelent az értékes és érzékeny adatok védelmének biztosítása, ami biztonsági veszéllyel jár. A Micro Focus szakértői szerint a személyazonosság-kezelési megoldásokkal jelentősen csökkenthetők a kockázatok.

2019. augusztus 22.   –  Start Up!  –   Link

Megéri ráhangolódni a biztonságos fejlesztésre

Napjaink elvárásai megkövetelik, hogy a teljes fejlesztési ciklus során kiemelt szerepet kapjon a biztonság. Mindez pedig megtakarítást is eredményezhet.

2019. augusztus 14.   –  Biztonságportál  –   Link

Automatizálás pótolhatja a hiányzó szaktudást

A szervezetek az informatika számos különféle területén küzdenek a szakemberhiánnyal. Ez olyan szegmenseket is érint, amelyekre kevesebb figyelem irányul.

2019. július 23.   –  MédiaPiac  –   Link

SUSE Enterprise Storage 6: Miénk itt a tár!

A szoftveresen vezérelt tárolási megoldás legújabb kiadása támogatja a konténerizált és felhőalapú szolgáltatások használatát, így gyorsabb elérést biztosít az adatokhoz, ezzel is segítve a vállalatokat a hatékonyabb működésben

2019. július 17.   –  Technokrata  –   Link

Útmutató a tökéletes adatvédelemhez

Napjainkban a vállalatok egyre több adattal gazdálkodnak, amelyek megfelelően hasznosítva jelentős üzleti előnyt jelenthetnek. Az adatokat azonban meg is kell védeniük, ami komoly kihívásokba ütközik, ha ezekre az információkra a szervezetek mindennapi működéséhez is szükség van. A Micro Focus szakértői szerint a formátummegőrző titkosítás nyújtja az ideális egyensúlyt a biztonság és a használhatóság között.

2019. július 9.   –  Marketing & Média Online  –   Link

Ráncfelvarrást kapott a SUSE Linux Enterprise

Véget ért a 2019-es Open Source Summit China, a Sanghajban megrendezett eseményen pedig számos új nyíltforráskódú technológiát leshettek meg a látogatók, de a show-t egyértelműen a SUSE vitte el a ráncfelvarrt Enterprise-zal.

2019. június 27.   –  Androgeek.hu  –   Link

Minden 14. másodpercben megzsarolnak egy céget

A Micro Focus kiberbiztonsági cég támogatásával készült új kutatás szerint a tavalyi év során a vállalatok 56,1 százaléka szenvedett el zsarolóvírusos (ransomware) támadást – írja a cég közleménye.

2019. június 12.   –  24.hu  –   Link

Kémszoftver a WhatsApp-ban – ismerősen hangzik?

Ép tesztben ép cég, avagy alkalmazásbiztonsági program kiépítése pár lépésben.

2019. június 11.   –  Szoljon.hu  –   Link

Ütős a felhő

Az OpenStack Rockyra épülő felhőplatformjának friss, 9-es verzióját és alkalmazásszolgáltatási platformjának Cloud Foundry futtatókörnyezetet Kubernetes konténertechnológiával ötvöző új kiadását jelentette be éves konferenciáján a SUSE - immár a világ legnagyobb független, nyílt forráskódú vállalataként, miután frissen zárult kivásárlásával az EQT befektető társaság portfóliójába került.

2019. május 8.   –  Computerworld  –   PDF

Míg az analóg hernyóból digitális pillangó lesz

Merre vezet az út a szép, új, digitális világba? Az adatközpontok, a felhő vagy az edge computing a helyes irány?

2019. május 8.   –  Nool.hu  –   Link

Matt a kiberbűnözőknek öt lépésben

Hogyan lehet olyan infrastruktúrát kiépíteni, amely minden fronton védelmet nyújt a vállalat eszközei, erőforrásai, alkalmazásai, adatai és felhasználói számára egyaránt?

2019. május 5.   –  Duol.hu  –   Link

Kiberkalózok a mézben

Egy év alatt két és félszeresére nőtt a kiberbiztonsági incidensek száma, állítja egy friss kutatás, hozzátéve: az érintettek nem állnak készen gyors elhárításukra.

2019. április 28.   –  Computerworld  –   PDF

Mi köze a munkaadómnak a mobilomhoz?

Nagyon is sok, ha munkáról van szó, de a magánéletünk védett. Új állomáshoz érkezett a sokat emlegetett GDPR.

2019. április 18.   –   Beol.hu  –   Link

Okosautókhoz okos védelem

Az autóipar számára az információ a legfontosabb új üzemanyag, ami az innovációt hajtja. Az okosjárművek által generált adatok számos különféle területen felhasználhatók a termékek és a szolgáltatások fejlesztéséhez.

2019. április 11.   –   Műszaki Magazin  –   PDF

A jó csapatmunkához nemcsak egy jó csapat kell

Megfelelő körülmények között a csapatmunka a többszörösére növeli a hatékonyságot, ezért minden szervezet számára fontos, hogy ösztönözze a kollégák közötti együttműködést. A Micro Focus szakértői szerint a közös tevékenységeket és az információk megosztását az segíti leginkább, ha a vállalatok fejlett csoportmunka-megoldásokat vesznek igénybe, és támogatják a cégen belüli kommunikáció kultúráját.

2019. március 25.   –   Piac és Profit Online  –   Link

Hogy is van az okosautók biztonsága?

Okos védelem kell hozzájuk, ha csakugyan biztonságra van szükség.

2019. március 15.   –   Baon.hu  –   Link

Zökkenőmentes digitalizáció

A digitális átalakulás szinte minden szervezetnél a toplistán szerepel a rövidebb vagy a hosszabb távú célok között. De hogyan kivitelezhető a modernizálás anélkül, hogy az megzavarná a vállalat mindennapi működését? A Micro Focus szakértői összegyűjtötték a négy legfontosabb területet, amelyek fejlesztése segít zökkenőmentessé tenni az átállást.

2019. március 6.   –   Marketing és Média Online  –   Link

Bővíti kiberbiztonsági szakértelmét a Micro Focus

A Micro Focus felvásárolta a biztonsági analitikai szoftverek piacának egyik vezető szereplőjét, az Interset vállalatot, amely a kiberfenyegetések ellen nyújt intelligens és átfogó védelmi megoldást.

2019. február 27.   –   Médiapiac  –   Link

Az automatizálás lehet a megoldás a szakemberhiányra

A szakemberhiány az IT-biztonsági szakmában is egyre súlyosabbá válik. A vállalatok azonban nem maradhatnak védtelenül az egyre találékonyabbá váló kiberbűnözőkkel szemben, hiszen egy online támadás óriási veszteségeket okozhat. A Micro Focus szakértői a folyamatok automatizálását és a külsős szaktudás igénybevételét javasolják a hiányzó emberi erőforrás áthidalására.

2019. február 20.   –   Piac és Profit Online  –   Link

Tudja, mi a közös a klímaváltozásban és a magyar vállalatokban? Ha nem lépünk sürgősen, baj lesz

Ha nem lépünk időben, az komoly hatással lehet környezetünkre, a kormányzatokra és a vállalatokra. Ez igaz úgy a klímaváltozásra, mint az adatbiztonságra, mivel mindkét területen nap mint nap egyre égetőbb problémák merülnek fel – hívja fel a figyelmet a Micro Focus kiberbiztonsági cég. Szakértőik szerint a szervezeteknek ideje felülvizsgálniuk és modernizálniuk az információvédelmi rendszereiket, mielőtt súlyos katasztrófák történnek. Mindezt főleg annak fényében érdemes komolyan vanni, hogy Magyarországon működő vállalatok zöménél előfordult valamilyen biztonsági incidens az elmúlt hónapokban.

2019. február 12.   –   HVG Online  –   Link

4 kockázat, ami az ön alkalmazásait is fenyegetheti

Az alkalmazások 79 százaléka tartalmaz veszélyes sebezhetőséget, ezért a sérülékenységek vizsgálata és javítása különös gondot igényel, hiszen a legapróbb hiba is komoly kibertámadások előtt tárhatja ki a kapukat.

2019. január 29.   –   Médiapiac  –   Link

Intenzív szoftvertesztelésekkel kell irtani a biztonsági réseket

A szoftverek biztonsági tesztelése idén is nagy hangsúlyt kellene, hogy kapjon. Enélkül ugyanis a biztonsági rések elleni küzdelem nem lesz sikeres.

2019. január 17.   –   Biztonságportál  –   Link

Az informatikai biztonság pszichológiája

Izgalmas pszichológiai háttér húzódik meg a gyakran szürkének látszó informatikai biztonság iparága mögött. Ha megvizsgáljuk a technológiai megoldások és a hozzájuk kapcsolódó érzelmek viszonyát, illetve a vezetői képességek fejlődését, egészen érdekes látleletet kapunk.

2019. január 15.   –   IT Business  –   PDF

Újraírni a játékszabályokat

Aligha véletlen, hogy a vállalatvezetők előbbre rangsorolják a kibervédelmet, az üzleti folyamatok biztonságának fenntartását, mint egyes feltörekvőnek mondott technológiákat.

2018. december 19.   –   Computerworld  –   PDF

Adatbiztonság a vállalatoknál

Az alkalmazások biztonságának ellenőrzésénél a vállalatok soha nem lehetnek elég alaposak, hiszen a sérülékenységek rendkívül változatos formákban jelentkeznek, és folyton új hibák bukkannak fel, amelyeket a kiberbűnözők igyekeznek kihasználni. A Micro Focus szakértői szerint érdemes figyelemmel kísérni a trendeket, illetve a leggyakoribb problémákat, és professzionális eszközt alkalmazni a sebezhetőségek feltérképezésére.

2018. december 12.  –  Marketing és Média Online  –  Link

LEGO-val és játékvonatokkal teszik érthetőbbé a vállalati IT-t

A vállalati informatikai megoldások a legtöbb esetben összetettek, és a működésük nehezen érthető a témában nem jártasak számára.

2018. november 27.   –  Technokrata  –   Link

Vállalat leállás nélkül? A nonstop IT öt alapköve

Folyamatosan működő és rendelkezésre álló rendszerek? A korábban elképzelhetetlennek tűnő koncepció egyre inkább valósággá válik, hiszen a szervezetek kezében újabb és újabb technológiai megoldások szolgálnak fegyverként az állásidő leküzdésében. Számos különféle probléma gátolhatja azonban a folyamatos működést, amelyek orvoslásához különböző eszközöket kell bevetni. A „nonstop IT” kialakításához ezért átfogó stratégiára van szükség, amellyel kapcsolatban a SUSE szakértői most hasznos tanácsokkal szolgálnak.

2018. november 22.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Készülni kell a cégeknek a karácsonyi online rohamra

Közeleg a karácsony, hamarosan óriási lesz a tolongás az áruházakban és bevásárlóközpontokban – és ezzel együtt a webshopokban is. A Micro Focus szakértői szerint a cégeknek már most érdemes ellenőrizniük, hogy online rendszereik képesek lesznek-e ellenállni a rohamnak mind a vásárlók, mind a kiberbűnözők oldaláról.

2018. november 13.   –  Világgazdaság Online  –   Link

Értékes márkák

A Micro Focus budapesti biztonsági kompetenciaközpontjával került fel októberi toplistánkra, amelyen feltűnt a női sakkválogatott is.

2018. november 6.   –  IT Business  –   PDF

ZEN zabolázza a mobil eszközöket

Az új végpontfelügyeleti csomag egységes felügyeletet tesz lehetővé minden eszköz felett, beleértve laptopokat, okostelefonokat és táblagépeket.

2018. október 24.   –  Híradó Online  –   Link

Biztonsági kompetenciaközpontot alakít Budapesten a Micro Focus

A társaság a HPE-felvásárlás nyomán megerősödött portfólióval aratna a magyar IT-biztonsági piacon.

2018. október 10.   –  Bitport  –   Link

Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot hoznak létre Budapesten

Aktívan támogatja a cégeket a megfelelő védelmi rendszer kialakításában és működtetésében a Micro Focus, amely biztonsági kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten. A vállalat a közelmúltban vette át a HPE szoftveres üzletágát.

2018. október 3.   –  IT Business Online  –   Link

Biztonsági trendek

Minden szervezetnél igyekeznek a lehető legszigorúbb biztonsági szabályokat kialakítani és betartatni, hogy megelőzhessék az adatszivárgást. A Micro Focus szakértői azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez nem mindig a legjobb út, mivel a túlságosan merev szabályozás egyes esetekben fordítva is elsülhet.

2018. szeptember 26.   –  Computerworld Online  –   Link

Már nem csak geekek hobbija a nyílt forráskódú szoftver

Egyre nagyobb a nyílt forráskódú programok üzleti jelentősége, írja a SUSE. A nyílt szoftverek fontos projektek alapjait képezik, és valós alternatívát jelentenek a kereskedelmi forgalomban kapható termékekkel szemben is.

2018. szeptember 20.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Tudja, mit csinálnak a rendszergazdái?

A rendszergazdai jelszó komoly kincs. A vállalatok jól teszik, ha nemcsak arra figyelnek oda, kinek osztogatják, de azt is nyomon követik, mihez kezdenek vele a kiemelt felhasználók.

2018. szeptember 8.   –  Híradó Online  –   Link

Az IT-modernizáció három alappillére

A Micro Focus szakértői három pillér mentén javasolják átgondolni a vállalatok informatikai környezetének modernizálását.

2018. augusztus 29.   –  Médiapiac Online  –   Link

Ne féljünk a felhőtől, a felhő a barátunk, ha okosan használjuk

Mi éri meg jobban, a privát vagy a nyilvános felhő? Ez a kérdés gyakran foglalkoztatja az IT-döntéshozókat, és a legtöbbször rövid gondolkodás után a publikust szavazzák meg nyertesnek, hiszen az szinte azonnal igénybe vehető átlátható, óradíjas elszámolásban. A SUSE szakértői szerint azonban érdemes alaposabban megvizsgálni a kiadásokat és a megtérülést, mivel kellemes meglepetések lapulhatnak a privát felhőben, különösen a nagyobb méretű szervezetek számára. Egy felmérés alapján pedig akár emberi erőforrást is tudnak spórolni vele.

2018. augusztus 22.   –  Technokrata  –   Link

Nagy (számító)géphez nagy védelem kell

Számos szervezetnél használnak nagyteljesítményű központi számítógépeket: a legtöbb helyen az illetéktelen hozzáférések jelentik a legnagyobb kihívást ezen a téren.

2018. augusztus 16.   –  Híradó Online  –   Link

Segítség a gyors átálláshoz

A SUSE bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 15 operációs rendszer, amely a legújabb elvárásoknak próbál megfelelni, segítve az ügyfeleket a gyors digitális átalakulás levezénylésében.

2018. július 30.   –  Világgazdaság  –   PDF

Zsarolóvírusoktól védett és GDPR kompatibilis backup megoldás

Immár elérhető a File Governance Suite. A programcsomag segítségével a vállalatok még hatékonyabban kezelhetik fájljaikat, a hagyományos backup rendszerek által kínált lehetőségekhez képest gyorsabban állíthatják vissza értékes adataikat akár ransomware támadás után is, és eleget tehetnek a biztonsági előírásoknak. Emellett ez egy GDPR kompatibilis backup megoldás is, amely megfelel az új uniós adatvédelmi rendelet előírásainak.

2018. július 24 .   –  Techwok  –   Link

Saját mobil eszközzel dolgozunk az irodában

Ma már teljesen természetes, hogy okostelefonokat és tableteket használunk munkánkhoz. Ezeknek az eszközöknek a megfelelő felügyelete azonban még mindig problémát okoz számos vállalatnál. Vagy a biztonsági kockázatok nőnek, vagy pedig a felhasználók nézik rossz szemmel, hogy a cég ellenőrzi a mobiljaikat. A szakértők szerint azonban létezik arany középút.

2018. július 21 .   –  Magyar Idők  –   PDF

A jövő hitelesítési megoldásai, avagy mi van a jelszón túl?

Egyre több okos eszközt és online szolgáltatást használunk, ami egyben növekvő kibertámadási felületet is jelent, ezért nem kérdéses, hogy a korábbiaknál erősebb védelemre van szükségünk.

2018. június 26 .   –  Médiapiac.com  –   Link

Már konténerre is lehet bizonyítványt szerezni

A SUSE bejelentette, hogy a SUSE Container as a Service Platformhoz elérhető hitelesítéssel bővítette megszerezhető SUSE Ready tanúsítványainak széles körét. Ezzel a SUSE szoftverfejlesztő partnerei igazolhatják, hogy az előzetesen tesztelt alkalmazások megfelelően és támogatottan futnak a SUSE konténerszolgáltatási platformján. A vállalatok így még egyszerűbben alkalmazhatják a konténertechnológiákat, amivel időt takaríthatnak meg, hogy saját üzleti céljaikra koncentráljanak.

2018. június 13.   –  Prim Online  –   Link

Nemcsak a moziban fontos a jó szereposztás

Akár komoly pénzügyi károktól is megvédheti a vállalatot, ha pontosan szabályozzák és szétválasztják a feladat-, illetve szerepköröket, és minden alkalmazott csak a munkájához szükséges, legalacsonyabb szintű hozzáférésekkel rendelkezik. Ezek felülvizsgálata és naprakészen tartása bonyolult és hosszadalmas folyamat lehet, de a NetIQ szakértői szerint a megfelelő eszközökkel jelentősen egyszerűbbé tehető, és így a biztonságról sem kell lemondani.

2018. június 7.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Így küzdjünk hatékonyan a levélkártevők ellen!

Számos fenyegetés leselkedhet a levelezőrendszerekre, a vírusoktól kezdve a kéretlen üzeneteken át egészen a kiberbűnözők támadásáig. Ezek komolyan veszélyeztethetik a cégek működését, ezért célszerű egységesen védekezni ellenük.

2018. május 26.   –  Magyar Idők  –   PDF

Céges kiskáté a levélbombák hatástalanításához

Napjainkban az üzleti kommunikáció nagy része e-mailben folyik, ami érthető, hiszen ez elektronikus levelezés gyors, hatékony és visszakereshető, ráadásul a mobil eszközök terjedésének köszönhetően bármikor és bárhol használható.

2018. május 23.   –  Híradó Online  –   Link

Nyílt kód, az innováció motorja

Mostanra bizonyították érettségüket a felhőalapú technológiák, ma már olyan szervezetek is használják őket, amelyek jellemzően nem az elsők között vezetnek be új informatikai megoldásokat. A hibrid környezetek hatékony felügyeletéhez szükséges újgenerációs üzemeltetési megoldások ezért mind szélesebb körben terjednek, és gyakran nyílt forráskódú technológiára épülnek.

2018. május 16.   –  Computerworld  –   PDF

Ne menjen semmi feledésbe

Online életünk során számtalan e-mailt, blog-, Facebook- és Twitter-bejegyzést írunk, de nem kevés a számítógépen, telefonban, külső merevlemezen, felhőtárhelyen stb. tárolt fényképeink száma sem. Hogy el ne vesszünk a halmazban és hamar megtaláljuk emlékeink lenyomatait, célszerű kereshető archiválóeszközt alkalmazni.

2018. április 28.   –  Magyar Idők  –   PDF

Idén is sláger a konténer

Továbbra is népszerűek a konténeres megoldások, és az elsődleges célok között az üzleti infrastruktúra továbbfejlesztése, valamint a DevOps folyamatok támogatása áll – írja a SUSE.

2018. április 18.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Rendet vághatunk a személyazonosságok útvesztőiben

Jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt években az online személyazonosságok. Most már nem csupán a külső vagy belső felhasználók, alkalmazottak vagy partnerek rendelkeznek online „identitással” a vállalatoknál. Az ügyfeleket is online személyazonosságok alapján kezelik, sőt a különféle eszközökhöz, mobil készülékekhez, szerverekhez és az internetre csatlakoztatott különféle dolgokhoz, az úgynevezett IoT-berendezésekhez is hozzárendelnek ilyen azonosítókat. Bizonyos esetekben pedig maguk a szolgáltatások és alkalmazások is rendelkeznek online személyazonossággal, amelyeket mind kezelniük kell a vállalatoknak.

2018. április 9.   –  Világgazdaság  –   PDF

Biztonsági kihívásokkal jár a mobil munka

Gyors növekedés várható a következő években a BYOD (bring your own device - hozd a saját eszközöd) és a vállalati mobilitási megoldások piacán, a Novell közlése szerint a 2016-os 35,1 milliárd dollárról 2021-re 73,3 milliárd dollárosra bővülhet ez a szegmens, ami évente átlagosan közel 16 százalékos fejlődés. A tendencia érthető, hiszen ahhoz, hogy az alkalmazottak egyszerűen, de biztonságosan használhassák a céges erőforrásokat a saját készülékeikről, a vállalatoknak professzionális felügyeleti eszközökre és támogatásra van szükségük.

2018. március 29.   –  Világgazdaság  –   PDF

Ön hány napot bírna ki e-mail nélkül?

Egyszer csak leáll az e-mail szerver. Nem lehet se küldeni, sem fogadni, a beérkező e-mailek pedig elvesznek. Ha nincs adatmentés, a múltbeli összes levél is elveszhet. Ismerős helyzet, vagy legalábbis tart tőle?

2018. március 16.   –  Origo Üzletrész  –   Link

Kibertámadásra felkészülni!

A különféle kiberfenyegetések szinte minden szervezetet érintenek napjainkban. A gyártással foglalkozó vállalatokra nézve különösen nagy veszélyt jelentenek a kiberbűnözők, hiszen rendkívül komoly anyagi és hírnévbeli károkat okozhat egy esetleges támadás miatti leállás vagy fontos üzleti titkokat, például terveket érintő adatvesztés. Szerencsére a megfelelő eszközökkel minimalizálható a kockázat.

2018. március 2.   –  A Jövő Gyára  –   PDF

Mentés másként: szoftveresen vezérelt adattárolás

Az óriási mértékben növekvő adatmennyiséggel csak az tud lépést tartani, aki hatékony módszert talál a fájlok tárolására. A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolórendszerek kínálják a legjobb, minden szinten ideális megoldást.

2018. február 28.   –  Computerworld  –   PDF

Mit jelent a valós idejű operációs rendszer a gyakorlatban?

Egyre többet hallani róluk: gondoskodnak biztonságunkról, kényelmünkről vagy éppen szórakoztatásunkról, a téli olimpiától kezdve a légiirányításon át egészen a banki szolgáltatásokig.

2018. február 22.   –  Híradó Online  –   Link

Öt fontos szoftveres trend 2018-ban

A felhő „felnőtt”, de a használata még mindig okozhat nehézségeket. A fejlődést továbbra is a nyílt forráskód hajtja, és az adatközpontokban a szoftveres vezérlés az új hívószó. A fejlesztőknek pedig a konténerek és a felügyeletet egyszerűsítő megoldások kínálják a választ a kihívásokra. Ez vár ránk 2018-ban a SUSE szakértői szerint.

2018. február 18.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Bitcoin-bányászok a kávézóban

Világszerte egyre többet kénytelenek IT-biztonságra költeni a vállalatok, a kibertámadások miatt elszenvedett veszteség mégsem csökken.

2018. január 31.   –  Computerworld  –   PDF

Fájlok biztonságos tárolása másként

„A tárhely megtelt.” Önnek is egyre gyakrabban okoz fejtörést ez az értesítés? Az óriási mértékben növekvő adatmennyiséggel csak az tud lépést tartani, aki hatékony módszert talál a fájlok tárolására. A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolórendszerek kínálják a legjobb, minden szinten ideális megoldást.

2018. január 23.   –  Prím Online  –   Link

Folyamatosan drágul a kiberbiztonság

Egyre nagyobb költséget jelent a vállalkozásoknak az internetes bűnözés elleni védelem, de maguk a cégek is sokat tehetnek a saját biztonságukért: kevesebb lesz a kár, ha az alkalmazottaik nem veszítenek el érzékeny adatokat tartalmazó adathordozókat, okostelefonokat, laptopokat – mutatott rá a Novell Magyarország elemzése.

2018. január 18.   –  Magyar Idők Online  –   Link


korábbi sajtómegjelenések +


© 2018 Novell Magyarország Kft