NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtómegjelenések

A SUSE privát felhőben is állja a sarat

A SUSE új komponensekkel bővítette SUSE Cloud rendszerét, amely a biztonságos és támogatott privátfelhő-környezetek kiépítésében segíti a vállalatokat. A Havana kiadásra épülő SUSE Cloud az első vállalati OpenStack-disztribúció, amely magas rendelkezésre állású konfigurációt kínál.

2014. május 29.   –  Prim Online  –   LINK

Biztonságos felhőbelépő

Több száz felhőszolgáltatáshoz ad egypontos bejelentkezést a NetIQ CloudAccess 2.0.

2014. május 16.   –  Computerworld Online  –   LINK

A kaméleon a Google felhőbe költözött

A Google Compute Engine szolgáltatásban futó virtuális gépek mindegyik változatán elérhetővé lett a SUSE Linux Enterprise Server. A szolgáltatás, a Google felhőplatformjának részeként, saját infrastruktúrán futó gépeket kínál a felhasználóinak.

2014. május 6.   –  Híradó.hu  –   LINK

NetIQ Sentinel 7.2: új eszközök az őrangyal fegyvertárában

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Sentinel 7.2. A biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) rendszer segítségével a vállalatok hatékonyan ellenőrizhetik és nyomon követhetik a biztonsági előírások betartását, valamint a compliance követelmények teljesítését a vállalaton belül. A friss kiadás képes a hálózati forgalom elemzésére és a fenyegetésekhez kapcsolódó hírforrások követésére, így még hatékonyabb módszert kínál a biztonsági események kezelésére és a veszélyek elhárítására.

2014. április 23.   –  Prim Online  –   LINK

Valós idejű frissítésekkel újít a SUSE

Aki a számítógépet munkaeszközként használja, az valószínűleg megtapasztalta már, mennyire bosszantó, ha technikai okból félbe kell hagyni a munkát. A SUSE új megoldása az egyik ilyen okot szünteti meg. A kGraft segítségével rendszerleállás és újraindítás nélkül telepíthetők a linuxos frissítések és hibajavítások, amivel nemcsak az egyszerű felhasználók élete válik könnyebbé, de a tudományos kutatóknak és a nagyvállalatok IT szakembereinek is hatalmas segítséget jelent a gördülékeny munkavégzésben.

2014. április 15.   –  SG.hu  –   LINK

Hatékony munkavégzés, bárhonnan és bármikor

Könnyen megoldható, csak egy jó kis csoportmunka rendszerre van szükség, ami a végfelhasználó és a vállalati informatika számára egyaránt egyszerűbbé teszi az e-mailek, naptárbejegyzések, névjegyek és feladatok kezelését.

2014. április 7.   –  IT Business Online  –   LINK

Fejfájás-csillapító helyett: SUSE!

Az IT-részlegeknek manapság egyre kevesebb pénzből és erőforrásból kell egyre több feladatot ellátniuk. Az elsőre feloldhatatlannak tűnő ellentét azonban számos lehetőséget tartogat, ha a megfelelő megoldásokat választjuk.

2014. március 26.   –  Computerworld  –   LINK

A vállalatok jobban tartanak saját alkalmazottaiktól, mint a hackerektől

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet által közzétett, friss kutatás szerint a cégek IT-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb fenyegetésnek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét.

2014. március 25.   –  Híradó.hu  –   LINK

2014 legfontosabb IT-biztonsági kérdései

A jó pap holtig tanul… az informatikai szakember szintén. A technológia fejlődésével és a korral haladva időről időre célszerű megvizsgálni, hogy a szervezet IT infrastruktúrája megállja-e helyét a legújabb körülmények között is. A NetIQ, a Novell és a SUSE tapasztalt szakértői az alábbi kérdésköröket tartják 2014-ben a legégetőbbeknek, amelyekre fókuszálva átfogó megoldásokat kínálnak a naprakész biztonság érdekében. Ezt az öt területet mindenképpen javasolt körbejárniuk a vállalati IT szakembereknek.

2014. március 6.   –  Bitport  –   LINK

A SUSE Cloud 3 az OpenStack legfrissebb kiadására épül

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Cloud 3. Az OpenStack kezdeményezésen alapuló, nyílt forráskódú privátfelhő-megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és támogatott felhőkörnyezeteket építhetnek.

2014. február 28.   –  Mínuszos.hu  –   LINK

Elérhetővé vált a PlateSpin Recon 4

A tervezési és elemzési eszköz minden szükséges információt összegyűjt és rendelkezésre bocsát ahhoz, hogy a vállalatok egyértelmű képet kapjanak az alkalmazások és erőforrások kihasználtságáról, és optimalizálni tudják virtualizációs környezetüket.

2014. február 14.   –  IT Business Online  –   LINK

A felhő óriásira növeli a nyílt forráskód piacát

Érdekes tendencia figyelhető meg a vállalati informatikai megoldások piacán. Mintha félretették volna ellentéteiket az egymással küzdő nagy gyártók és a velük hagyományosan szemben álló független fejlesztői közösségek – véli Szittya Tamás, a SUSE termékek magyarországi képviseletét is ellátó NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója. Jó példák erre az szervergyártók, amelyeknek korábbi, tartózkodó hozzáállását az egyértelmű támogatás váltotta fel. Az IBM például a hagyományos szerverek mellett a mainframe gépeit is szállítja Linuxszal, de emellett aktívan támogatja az OpenStack kezdeményezést is.

2014. február 3.   –  Bitport  –   LINK

10 dolog, amire illik idén odafigyelnie, ha nem akar bajba kerülni

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és nagy port kavartak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. Emellett a legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak olyan trendek, amelyek nemrégiben jelentek meg, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, a kérdés csak az, hogyan fejlődnek tovább. A NetIQ Novell SUSE szerint a következő 10 trend lesz meghatározó idén.

2014. január 17.   –  HVG Online  –   LINK

Kiadáscsökkentő megoldás a Microsofttól és a SUSE-tól

Elérhetővé vált a SUSE Manager Management Pack for Microsoft System Center felügyeleti csomag. A megoldás egységes, központi konzolt biztosít a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez, a javítócsomagok állapotának ellenőrzéséhez, valamint a szükséges frissítések telepítéséhez. A SUSE Manager hatékonyságát jól bizonyítja, hogy összesen 140 százalékos növekedést ért el az utóbbi egy év során.

2014. január 8.   –  KKV Plusz  –   LINK

A NetWare-felhasználók hóna alá nyúl a Novell

Egy friss blogbejegyzés szerint 2015. december 31-ig kínál kiterjesztett terméktámogatást a NetWare 6.5-höz a Novell.

2014. január 7.   –  HWSW  –   LINK

© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet