Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

Sajtómegjelenések

A konténerek hajtják a innovációt 2021-ben

Éppenséggel a konténertechnológia jelenti az új utat a gyors és kockázatmentes innovációhoz. Friss kutatások szerint a konténerek megkönnyítik az alkalmazások fejlesztését, futtatását és hordozását, ezért már a vállalatok 87 százaléka alkalmazza az adatközpontokban és a felhőben. Az egyre népszerűbb megoldás használata a következő években várhatóan az erőforrásszegény edge területeken terjed leginkább, ahol egy év alatt máris 11 százalékos növekedést ért el.

2021. február 26.   –   Boon.hu  –   Link

Rendszerszintű kockázatok mindenhol

A Forrester egyik friss beszámolója alapján az IT-biztonsági vezetőknek idén még szigorúbb szabályozásokra kell készülniük az adatbiztonság és a személyes adatok védelme terén.

2021. február 24.   –   DigitalHungary.hu  –   Link

Így védekezhetnek a cégek a kibertérben

A cégek számára egyre nehezebb a kibervédelem. Folyamatosan változik a terep és a támadók módszerei, ezért gyakran kell stratégiát váltani. A Micro Focus szakértői bemutatják, hogyan lehet alkalmazni a kibervédelemben a bűvös kocka példáján megtanult két fontos leckét, amelyek szerint a tudás hozzásegít a hatékonysághoz, és néhány alapvető lépéssel gyorsan lehetünk sikeresek.

2021. február 3.   –   Marketing & Média Online  –   Link

A robotolást bízzuk inkább a robotokra!

Időről időre visszatérő aggály, hogy a robotok elveszik az emberek munkáját. Valójában azonban leginkább azokat az egyszerű és gyakran ismétlődő feladatokat lehet rájuk bízni, amelyek összességében sok időt vehetnek el az értékesebb, üzleti szempontból hasznosabb munkáktól. Szakértők arra hívják fel a figyelmet, hogy manapság már nagyon könnyű a robotoknak és a szoftvereknek átadni ezeket a teendőket. Így hatékonyabbá válik a szervezet működése, és az alkalmazottak fontosabb tevékenységekre koncentrálhatnak.

2021. január 27.   –   Haon.hu  –   Link

Új év, régi kihívások: a hackerek továbbra sem alszanak

2020-ban teljesen megváltozott az életünk a járvány következtében, és nem volt kivétel ez alól a kiberbiztonság területe sem. Átalakultak a kiberbűnözők módszerei, amit gyorsan kellett követniük az IT-biztonsági szakembereknek is. Ezek hatásai idén is velük maradnak.

2021. január 9.   –   Piac és Profit Online  –   Link

2021-ben is kemény dió lesz a kiberbiztonság

A Micro Focus szakemberei közleményükben arra figyelmeztetnek, hogy 2021-ben is ügyelni kell a távmunka során használt eszközökre, és változások várhatók például a zsarolóvírusok terén is.

2021. január 7.   –   Világgazdaság Online  –   Link

A koronavírus is formálja a szoftverfejlesztést

Kevés olyan területe van az életünknek, amelyre nincsenek hatással a járvány következtében megváltozott körülmények. A szoftverfejlesztés sem kivétel ez alól.

2020. december 21.   –   Biztonságportál  –   Link

„Cyber resilience” – átfogó recept a kiberfenyegetések ellen

Egyre többször találkozhatunk a „cyber resilience” kifejezéssel a kiberbiztonság kapcsán. De pontosan mit is jelent ez a bizonyos kiber-ellenállóképesség, és miben nyújt többet a korábbi gyakorlatoknál? A Micro Focus szakértői szerint a vállalatoknak a védelem, az észlelés és a fejlődés pilléreire támaszkodva érdemes továbbfejleszteniük rendszereiket és folyamataikat, hogy a lehető legjobban felkészülhessenek a támadások észlelésére és elhárítására, illetve a hatásaik minimalizálására az elmúlt hónapok alatt teljesen átalakult IT-biztonsági környezetben.

2020. december 19.   –   Prím Online  –   Link

Így kerülje el az online karácsonyi lidércnyomást

Amit csak lehet, intézünk online karácsonyi bevásárlásunkat, hogy minél kisebb egészségügyi kockázatnak tegyük ki magunkat és szeretteinket! Az online karácsonyi bevásárlással azonban erősödik az online térben érezhető fenyegetés, hiszen a kiberbűnözők a nagy számú tranzakciókban rejlő lehetőségeket kihasználva a megszokottnál is intenzívebben támadják a vállalatok és webshopok rendszereit. Jó hír, hogy a Micro Focus szakértői szerint előzetes felkészüléssel és automatizálással mérsékelhetőek a veszélyek.

2020. december 6.   –   Magyar Nemzet Online  –   Link

Négy gyakorlat az alkalmazások biztonságának fejlesztésére

A biztonsági rést kihasználó kiberbűnözők betörhetnek a vállalat rendszerébe és komoly károkat okozhatnak. Ez természetesen a legrosszabb eshetőség, de már az is kellemetlen, ha a szoftverfejlesztési ciklus utolsó fázisában kell orvosolni a problémát, amikor a javítás már jelentős mennyiségű időbe és energiába kerül. Jobb felkészülni, hogyan gondoskodhatnak a vállalatok az alkalmazások biztonságáról jól átgondolt stratégia és fejlett eszközök segítségével.

2020. november 30.   –   Veol.hu  –   Link

Biztonság a cégen kívül

Hogyan változott idén az IT-biztonság az egyébként is erős kiberfenyegetések mellett? A járvány és a nyomában járó változások a kiberbűnözők malmára hajtják a vizet, érdemes vigyázni.

2020. november 27.   –   Műszaki Magazin  –   PDF

Így védje ügyfelei adatait, ha a valódi biztonság a cél

Az adatvédelmi előírások teljesítése meglehetősen összetett feladat, hiszen a szabályok rengeteg különféle információra, területre és rendszerre kiterjednek. A vállalatok ezért sok esetben tehernek érzik az ilyen jellegű kötelezettségeket, ám ha megfelelően kezelik az érzékeny adatokat, az ügyfelek is nagyobb bizalmat szavaznak nekik.

2020. november 21.   –   Piac és Profit Online  –   Link

A fát és az erdőt is, avagy adatrendszerezés mesterséges intelligenciával

Az információ hatalom, ami minden vállalatnál rendelkezésre áll. De csak az jut versenyelőnyhöz, aki megfelelően tudja értelmezni és hasznosítani az információhalmazt, és ki tudja nyerni belőle a lényeget.

2020. október 28.   –   Technokrata  –   Link

Covid az online térben

A kiberbiztonság hónapja alkalmából a Micro Focus szakértői is elemezték az elmúlt hónapokat.

2020. október 21.   –   Computerworld  –   PDF

Ha nehéz a konténer, könnyítsük a megfelelő szoftverrel!

Két éven belül a vállalatok háromnegyede alkalmaz majd konténertechnológiát, az IDC adatai szerint ugyanakkor a szakembereknek mindössze az ötöde tudja megfelelően használni a konténerfelügyeleti eszközöket. A SUSE szerint ezért fontos, hogy a szoftvergyártók professzionális megoldásokkal egyszerűsítsék a konténerek kezelését, így a fejlesztők és az üzemeltetők, illetve a szervezetek is a saját, legfontosabb feladataikra koncentrálhatnak.

2020. október 11.   –   Prím Online  –   Link

Védjük az adatainkat, vagy csak úgy teszünk?

Attól, hogy papíron megfelelő a céges adatvédelem, vagyis teljesítjük az előírásokat, még nem garantált, hogy minden kockázati tényezőre felkészültünk.

2020. szeptember 26.   –   Kisalfold.hu  –   Link

Digitális átállás

Napjainkban a digitális átalakulás természetes evolúciós folyamatnak számít a vállalatok körében. A cégeknek meg kell tanulniuk kihasználni a technológiai fejlesztések lehetőségeit, hiszen csak így tudnak megfelelni a gyorsan változó fogyasztói elvárásoknak.

2020. szeptember 15.   –   Műszaki Magazin  –   PDF

Erősebb kibervédelem gombnyomásra

Úgy lehet leginkább levenni a szakértők válláról a terheket, hogy a kibertámadások elhárítása során automatizálják az ismétlődő feladatokat.

2020. szeptember 5.   –   Magyar Nemzet Online  –   Link

Hogy az átállás ne fatális, hanem valóban digitális legyen

A digitális átállás során kiemelten kell figyelni a biztonsági szempontokra. A leghatékonyabb megoldásokkal minimalizálhatóak a kockázatok, legyen szó adattitkosításról, vagy a biztonságot automatizáló szoftverekről – mutatnak rá a világ meghatározó szoftvercége, a Micro Focus szakértői.

2020. augusztus 21.   –   Digitrendi  –   Link

A kibervédelem evolúciója: eljött a gépek forradalma

A 2000-es évek elején még főként vírusokkal és trójai programokkal támadták a cégeket a kiberbűnözők, de folyamatosan szélesedő repertoárjukban egyre szofisztikáltabb módszerek jelentek meg, köztük például az adathalászat. Ezért az IT-rendszerek védelméről gondoskodó eszközöknek is lépést kellett tartaniuk a változásokkal. Így lett 20 év alatt a különálló elemző és monitorozó szoftverekből átfogó megoldás, amelyet ma már gépi tanulási képességek is támogatnak.

2020. augusztus 12.   –   IoT Zóna  –   Link

Gyorsabb fejlesztés appról appra

Egyre nagyobb nyomás nehezedik mostanság az IT-vezetőkre és az alkalmazásfejlesztőkre, hogy a rugalmas üzleti reakciók érdekében lerövidítsék az alkalmazásfejlesztési ciklusokat, és gyorsabban tegyék elérhetővé az új szoftvereket és funkciókat. A SUSE friss felmérése szerint a fejlesztők 87 százaléka szerint ennek a területnek a korszerűsítése kapja idén a legnagyobb hangsúlyt, amelyben fontos szerepet játszanak majd többek között a DevOps folyamatok és a konténerek.

2020. augusztus 6.   –   Technokrata  –   Link

Új kiadás jött ki az egyik legjobb Linuxból

A nagyvállalati felhasználóknak szánt SUSE Linux Enterprise 15 SP 2 seregnyi új szolgáltatást tartalmaz, és támogatja az átállást az ingyenes openSUSE Leapről. A fejlesztésbe a Microsoft is bedolgozott.

2020. július 26.   –   Computerworld Online  –   Link

Vezető konténerfelügyeleti vállalatot vásárol fel a SUSE

A lépéssel a SUSE piacvezetővé válik a vállalati Kubernetes-felügyeleti megoldások terén, és létrejön a világ legnagyobb olyan független szervezete, amely kizárólag arra fókuszál, hogy nyílt forráskódú és felhőnatív megoldásokkal támogassa a digitális átalakulást.

2020. július 13.   –   Technokrata  –   Link

Gépi tanulással védekezhetünk az ismeretlen fenyegetések ellen

Különféle kütyüink előre kitalálják a gondolatainkat. Akad, aki ezt ijesztőnek találja, de az ebben rejlő lehetőséget jó és rossz célra is lehet használni.

2020. július 12.   –   Feol.hu  –   Link

Szoftveres vezérlés a gyors átálláshoz

A vállalatoknak késznek kell állniuk arra, hogy gyorsan reagáljanak a piaci változásokra, és ehhez olyan informatikai háttérre van szükségük, ami hatékonyan támogatja ezt.

2020. június 25.   –   Műszaki Magazin  –   PDF

Így üzenjünk hadat, ha nagy a káosz és sok az adat!

Az adatok a legtöbb szervezetnél szétszórtan találhatók a különféle rendszerekben és alkalmazásokban. A cégeknek így már az is kihívást okoz, hogy átlássák, mi hol található. Annak meghatározása pedig még nagyobb nehézséget jelent, hogy az információk közül mi számít érzékeny adatnak, így mi az, ami komolyabb védelemre szorulna. A Micro Focus szakértői olyan professzionális eszközt javasolnak, amely a teljes infrastruktúrában képes feltérképezni, osztályozni és megvédeni az értékes információkat.

2020. június 5.   –   Technokrata  –   Link

SUSECON Digital 2020: Agilis adatközpont hibrid felhőből

A gyors alkalmazásszállítás, az egyszerű és válságtűrő működés kedvéért hibrid környezetben modernizálják adatközpontjaikat a vállalatok a SUSE friss felmérése szerint. A korszerűsítéshez a szállító jelentősen bővítette Microsoft Azure platformon elérhető nyílt forráskódú megoldáspalettáját.

2020. június 3.   –   Computerworld  –   PDF

Négy tipp a jobb védekezéshez, ami nem gátolja a hatékony (táv)munkát

Fenekestől felfordult az életünk. A világjárvány miatt a legtöbb vállalat működése megváltozott, és aki csak teheti, otthonról dolgozik. Ez azonban feladja a leckét a cégek IT-biztonsági részlegeinek, hiszen teljesen új feltételek mellett kell gondoskodniuk a biztonságról. A Micro Focus szakértői szerint fontos, hogy a szakemberek olyan megoldásokat használjanak a kockázatok és a felhasználói tevékenységek monitorozásához, illetve a hozzáférések és a fájlok biztonságának növeléséhez, amelyek egyúttal a munkavégzés hatékonyságának fenntartását is biztosítják.

2020. május 26.   –   Növekedés.hu  –   Link

Az elmúlt néhány hétben szinte minden vállalat jövőképe bizonytalanná vált

A cégeknek új alapokra kellett helyezniük a működésüket ahhoz, hogy túlélhessék a válságot. A SUSE szakértői szerint ebben hatékony támogatást nyújthatnak a nyílt forráskódú szoftverek, amelyek segítenek az adaptációban, a szükséges fejlesztésekben, valamint a folyamatos és agilis működés biztosításában.

2020. május 13.   –   Médiapiac  –   Link

A vírus kockázatai és mellékhatásai a távmunkára

A vállalatok jelentős hányada nem készült fel arra, hogy a teljes munkaerő egyik napról a másikra otthonról dolgozzon.

2020. május 6.   –   Delmagyar.hu  –   Link

A gépi tanulás segíthet a védekezésben

A cégeknek szaporodó kiberfenyegetéssel kell szembenézniük, és ebben egyre nagyobb segítséget nyújtanak nekik az olyan modern technológiák, mint például a gépi tanulás.

2020. április 17.   –   Világgazdaság  –   PDF

Új típusú tárolásért kiált az IoT

Az internethez csatlakoztatott, intelligens eszközök mindenhol ott vannak körülöttünk. Életünket számos téren megkönnyítik, és a vállalatok számára is rengeteg lehetőséget tartogatnak.

2020. április 9.   –   Műszaki Magazin  –   PDF

Mi fán terem a DevSecOps?

Alig szoktuk meg a DevOps kifejezést, máris új taggal bővül, és a DevSecOps-szal kell barátkoznunk. A szoftverek fejlesztésénél ugyanis nemcsak arra kell figyelni, hogy a fejlesztői és üzemeltetői szakemberek hatékonyan tudjanak együttműködni, de muszáj szem előtt tartani a programok biztonságát is, mivel az alkalmazások 96 százalékánál előfordul valamilyen biztonsági hiba. Az automatizált teszteszközök komoly segítséget nyújthatnak mindebben.

2020. április 7.   –   SG.hu  –   Link

Bátrak vagy tudatlanok vagyunk az online adatbiztonság terén?

Az Európai Unión belül a magyarok nyugtalankodnak a legkevésbé az adataik biztonsága miatt. Pedig a Micro Focus felmérése szerint az online alkalmazások 94 százaléka tartalmaz valamilyen sebezhetőséget.

2020. március 25.   –   Médiapiac  –   Link

Összekapcsolt jövő

Már minden és mindenki csatlakozik az internethez a háztartási eszközöktől kezdve az autókon át az ipari berendezésekig. Mi jöhet még ezután?

2020. március 13.   –   Műszaki Magazin  –   PDF

Átfogó mentőexpedíció az adatok védelméért

A legtöbb cégnél elmúltak azok az idők, amikor biztonsági mentésként elég volt egyszerűen pillanatképeket készíteni a virtuális gépekről.

2020. március 12.   –   Kemma.hu  –   Link

A GDPR millió dolláros kérdése: mit is kell megvédeni?

Két éve mást sem hallunk, csak ezt a mozaikszót. Bár értünk van, személyes adataink védelmére hozták létre, mégis sokszor felesleges tehernek tűnik.

2020. február 21.   –   Zaol.hu  –   Link

Vállalati biztonság 2020-ban

Nem kell különösebb jóstehetség ahhoz, hogy meg tudjuk mondani: idén is fontos lesz az IT-biztonság a vállalatoknál. A Micro Focus szakértői szerint 2020-ban a gépek sietnek a segítségünkre a védekezésben, és egyre több vállalat igyekszik majd csökkenteni a kockázatokat a kiemelt fiókok, a felhasználói tevékenységek és az IoT-eszközök ellenőrzésével, valamint az alkalmazások biztonságának tesztelésével.

2020. február 21.   –   Műszaki Magazin  –   PDF

Micro Focus – Biztonságra és kényelemre vágynak az emberek

Ha biztonságról van szó, mindig nehéz megtalálni az egyensúlyt a kellően erős védelem és a felhasználók munkavégzését még nem akadályozó, megfelelő biztonsági intézkedések között.

2020. február 5.   –   Technokrata  –   Link

A jövő már itt van – hogy lehet kihasználni az új lehetőségeket?

A SUSE szakértői azt látják jósgömbükben, hogy egyre okosabbá válnak a peremen található eszközök, és új lehetőségeket teremt az 5G, de mindezt akkor tudjuk maradéktalanul kihasználni, ha egységesítjük a rendszereket.

2020. január 16.   –   Piac és Profit Online  –   Link

Idén sem pihenhetnek a kriptográfusok

Idén a gépek sietnek az informatikai eszközöket használók segítségére a védekezésben, és egyre több vállalat igyekszik majd csökkenti a kockázatokat a kiemelt fiókok, a felhasználói tevékenységek és az IoT-eszközök ellenőrzésével, valamint az alkalmazások biztonságának tesztelésével.

2020. január 14.   –   Világgazdaság  –   PDF

Segítség a kiberbűnözök elleni harcban

Egy tavalyi nemzetközi kutatás szerint az IT-biztonsági szakértők kilencven százaléka elismeri, hogy vállalata sebezhető a belső fenyegetésekkel szemben. Az egyik legnagyobb kockázatot a jelszavak jelentik: komoly veszélyt jelent, ha adott munkahelyen a felhasználók gyenge kódokat használnak, vagy ugyanazokat a jelszavakat használják több helyen.

2020. január 1.   –   Magyar Hírlap Online  –   Link

Tűt keresnek szénakazalban az IT-adatok védelmezői

Hogy kiszűrjék a belső fenyegetéseket, például a bizalmas adatokat kiszivárogtató alkalmazottakat vagy a bosszút forraló rendszergazdákat.

2019. december 26.   –   Sonline.hu  –   Link

5 fontos tanács a zsarolóvírusokkal szemben

Ezek a kártevők évek óta töretlen népszerűségnek örvendenek – legalábbis a kiberbűnözők körében.

2019. december 8.   –   Duol.hu  –   Link

Százféle innováció, egy közös szikra

Az áttörő újítások mindig egy korszakalkotó ötlettel kezdődnek. Ahhoz azonban, hogy egy jó elképzelés megszülethessen, és abból sikeres fejlesztés legyen, szükség van a megfelelő és támogató háttérre.

2019. december 5.   –   SG.hu  –   Link

Megéri rendet tenni az adatok között

A legtöbb ember nem tudná felsorolni, milyen típusú adatokat tárol a telefonján vagy a számítógépén, ezek közül mi az, ami fontos, és azok hol, milyen mappákban vannak.

2019. november 16.   –   Technokrata  –   Link

Elképesztő mennyiségű sebezhetőséget találtak a webes alkalmazásokban

Egyre nagyobb figyelmet fordítanak a bűnözők a mobilapplikációk feltörésére.

2019. november 14.   –   Világgazdaság  –   PDF

Több a hiba az appokban, de kevésbé súlyosak

Akár egyetlen sérülékenység egy alkalmazásban elég lehet ahhoz, hogy a kiberbűnözők támadást indítsanak a résen keresztül a vállalat informatikai rendszere ellen, és értékes adatokat lopjanak el, komoly károkat okozva ezzel.

2019. november 1.   –   Origó  –   Link

Ez a cégek négy nagy kihívása a kibervédelemben

Mi akadályozza a jobb védekezést, és mit tehetnek a biztonság növeléséért?

2019. október 28.   –   Origó  –   Link

Egy jelszava van? Hamar baj lehet!

A számítógépes jelszavak feltalálója nemrégiben hunyt el. Vajon mennyire számít hatékonynak a találmánya napjainkban?

2019. október 6.   –   Bama.hu  –   Link

Változásra van szükség az adatok védelmében

Bár a felhasználónév és a jelszó kombinációja évtizedek óta velünk van, és egyszerű megoldás a biztonság megteremtésére, szakértők szerint ma már ez korántsem elegendő ahhoz, hogy megvédjük a gépeinket, fontos adatainkat.

2019. október 3.   –   Világgazdaság  –   PDF

A határtalan informatika kihívásai

A felhős adattárolás a munkavállalók dolgát megkönnyíti, de a vállalatoknak komoly nehézséget okoz az érzékeny adatok védelmének biztosítása során.

2019. szeptember 30.   –   Biztonságportál  –   Link

Biztos híd a múltból a jövőbe

Röviddel a budapesti biztonsági kompetenciaközpont megnyitásának egyéves évfordulója előtt Budapesten járt Gonzalo Usandizaga, a Micro Focus feltörekvő piacokért felelő alelnöke.

2019. szeptember 25.   –  Computerworld  –   PDF

Egy tűzfal már kevés a biztonsághoz – AI-val erősít a Micro Focus

Egyre több a kihívás az informatikai biztonságban. Megjelentek az okos technológiák generálta veszélyek is. Minden virtuális ablak, amit megnyitunk, növeli a fenyegetettségünket – mondja Gonzalo Usandizaga.

2019. szeptember 23.   –  Digitrend-i  –   Link

A jövő hangjAI: mesterséges intelligencia mindenhol

Manapság egyre több helyen alkalmaznak mesterséges intelligencián alapuló megoldásokat. Számos különböző iparágban tökéletesítik a termékeket és szolgáltatásokat ilyen technológiák segítségével, az autógyártástól kezdve az energetikáig.

2019. augusztus 31.   –  Technokrata  –   Link

Komoly biztonsági veszélyben a vállalati adatok

A felhőtechnológia fejlődésével a munkavállalók dolga egyre egyszerűbb: bárhol, bármikor elérhetik a céges adataikat. Azonban a vállalkozások számára óriási kihívást jelent az értékes és érzékeny adatok védelmének biztosítása, ami biztonsági veszéllyel jár. A Micro Focus szakértői szerint a személyazonosság-kezelési megoldásokkal jelentősen csökkenthetők a kockázatok.

2019. augusztus 22.   –  Start Up!  –   Link

Megéri ráhangolódni a biztonságos fejlesztésre

Napjaink elvárásai megkövetelik, hogy a teljes fejlesztési ciklus során kiemelt szerepet kapjon a biztonság. Mindez pedig megtakarítást is eredményezhet.

2019. augusztus 14.   –  Biztonságportál  –   Link

Automatizálás pótolhatja a hiányzó szaktudást

A szervezetek az informatika számos különféle területén küzdenek a szakemberhiánnyal. Ez olyan szegmenseket is érint, amelyekre kevesebb figyelem irányul.

2019. július 23.   –  MédiaPiac  –   Link

SUSE Enterprise Storage 6: Miénk itt a tár!

A szoftveresen vezérelt tárolási megoldás legújabb kiadása támogatja a konténerizált és felhőalapú szolgáltatások használatát, így gyorsabb elérést biztosít az adatokhoz, ezzel is segítve a vállalatokat a hatékonyabb működésben

2019. július 17.   –  Technokrata  –   Link

Útmutató a tökéletes adatvédelemhez

Napjainkban a vállalatok egyre több adattal gazdálkodnak, amelyek megfelelően hasznosítva jelentős üzleti előnyt jelenthetnek. Az adatokat azonban meg is kell védeniük, ami komoly kihívásokba ütközik, ha ezekre az információkra a szervezetek mindennapi működéséhez is szükség van. A Micro Focus szakértői szerint a formátummegőrző titkosítás nyújtja az ideális egyensúlyt a biztonság és a használhatóság között.

2019. július 9.   –  Marketing & Média Online  –   Link

Ráncfelvarrást kapott a SUSE Linux Enterprise

Véget ért a 2019-es Open Source Summit China, a Sanghajban megrendezett eseményen pedig számos új nyíltforráskódú technológiát leshettek meg a látogatók, de a show-t egyértelműen a SUSE vitte el a ráncfelvarrt Enterprise-zal.

2019. június 27.   –  Androgeek.hu  –   Link

Minden 14. másodpercben megzsarolnak egy céget

A Micro Focus kiberbiztonsági cég támogatásával készült új kutatás szerint a tavalyi év során a vállalatok 56,1 százaléka szenvedett el zsarolóvírusos (ransomware) támadást – írja a cég közleménye.

2019. június 12.   –  24.hu  –   Link

Kémszoftver a WhatsApp-ban – ismerősen hangzik?

Ép tesztben ép cég, avagy alkalmazásbiztonsági program kiépítése pár lépésben.

2019. június 11.   –  Szoljon.hu  –   Link

Ütős a felhő

Az OpenStack Rockyra épülő felhőplatformjának friss, 9-es verzióját és alkalmazásszolgáltatási platformjának Cloud Foundry futtatókörnyezetet Kubernetes konténertechnológiával ötvöző új kiadását jelentette be éves konferenciáján a SUSE - immár a világ legnagyobb független, nyílt forráskódú vállalataként, miután frissen zárult kivásárlásával az EQT befektető társaság portfóliójába került.

2019. május 8.   –  Computerworld  –   PDF

Míg az analóg hernyóból digitális pillangó lesz

Merre vezet az út a szép, új, digitális világba? Az adatközpontok, a felhő vagy az edge computing a helyes irány?

2019. május 8.   –  Nool.hu  –   Link

Matt a kiberbűnözőknek öt lépésben

Hogyan lehet olyan infrastruktúrát kiépíteni, amely minden fronton védelmet nyújt a vállalat eszközei, erőforrásai, alkalmazásai, adatai és felhasználói számára egyaránt?

2019. május 5.   –  Duol.hu  –   Link

Kiberkalózok a mézben

Egy év alatt két és félszeresére nőtt a kiberbiztonsági incidensek száma, állítja egy friss kutatás, hozzátéve: az érintettek nem állnak készen gyors elhárításukra.

2019. április 28.   –  Computerworld  –   PDF

Mi köze a munkaadómnak a mobilomhoz?

Nagyon is sok, ha munkáról van szó, de a magánéletünk védett. Új állomáshoz érkezett a sokat emlegetett GDPR.

2019. április 18.   –   Beol.hu  –   Link

Okosautókhoz okos védelem

Az autóipar számára az információ a legfontosabb új üzemanyag, ami az innovációt hajtja. Az okosjárművek által generált adatok számos különféle területen felhasználhatók a termékek és a szolgáltatások fejlesztéséhez.

2019. április 11.   –   Műszaki Magazin  –   PDF

A jó csapatmunkához nemcsak egy jó csapat kell

Megfelelő körülmények között a csapatmunka a többszörösére növeli a hatékonyságot, ezért minden szervezet számára fontos, hogy ösztönözze a kollégák közötti együttműködést. A Micro Focus szakértői szerint a közös tevékenységeket és az információk megosztását az segíti leginkább, ha a vállalatok fejlett csoportmunka-megoldásokat vesznek igénybe, és támogatják a cégen belüli kommunikáció kultúráját.

2019. március 25.   –   Piac és Profit Online  –   Link

Hogy is van az okosautók biztonsága?

Okos védelem kell hozzájuk, ha csakugyan biztonságra van szükség.

2019. március 15.   –   Baon.hu  –   Link

Zökkenőmentes digitalizáció

A digitális átalakulás szinte minden szervezetnél a toplistán szerepel a rövidebb vagy a hosszabb távú célok között. De hogyan kivitelezhető a modernizálás anélkül, hogy az megzavarná a vállalat mindennapi működését? A Micro Focus szakértői összegyűjtötték a négy legfontosabb területet, amelyek fejlesztése segít zökkenőmentessé tenni az átállást.

2019. március 6.   –   Marketing és Média Online  –   Link

Bővíti kiberbiztonsági szakértelmét a Micro Focus

A Micro Focus felvásárolta a biztonsági analitikai szoftverek piacának egyik vezető szereplőjét, az Interset vállalatot, amely a kiberfenyegetések ellen nyújt intelligens és átfogó védelmi megoldást.

2019. február 27.   –   Médiapiac  –   Link

Az automatizálás lehet a megoldás a szakemberhiányra

A szakemberhiány az IT-biztonsági szakmában is egyre súlyosabbá válik. A vállalatok azonban nem maradhatnak védtelenül az egyre találékonyabbá váló kiberbűnözőkkel szemben, hiszen egy online támadás óriási veszteségeket okozhat. A Micro Focus szakértői a folyamatok automatizálását és a külsős szaktudás igénybevételét javasolják a hiányzó emberi erőforrás áthidalására.

2019. február 20.   –   Piac és Profit Online  –   Link

Tudja, mi a közös a klímaváltozásban és a magyar vállalatokban? Ha nem lépünk sürgősen, baj lesz

Ha nem lépünk időben, az komoly hatással lehet környezetünkre, a kormányzatokra és a vállalatokra. Ez igaz úgy a klímaváltozásra, mint az adatbiztonságra, mivel mindkét területen nap mint nap egyre égetőbb problémák merülnek fel – hívja fel a figyelmet a Micro Focus kiberbiztonsági cég. Szakértőik szerint a szervezeteknek ideje felülvizsgálniuk és modernizálniuk az információvédelmi rendszereiket, mielőtt súlyos katasztrófák történnek. Mindezt főleg annak fényében érdemes komolyan vanni, hogy Magyarországon működő vállalatok zöménél előfordult valamilyen biztonsági incidens az elmúlt hónapokban.

2019. február 12.   –   HVG Online  –   Link

4 kockázat, ami az ön alkalmazásait is fenyegetheti

Az alkalmazások 79 százaléka tartalmaz veszélyes sebezhetőséget, ezért a sérülékenységek vizsgálata és javítása különös gondot igényel, hiszen a legapróbb hiba is komoly kibertámadások előtt tárhatja ki a kapukat.

2019. január 29.   –   Médiapiac  –   Link

Intenzív szoftvertesztelésekkel kell irtani a biztonsági réseket

A szoftverek biztonsági tesztelése idén is nagy hangsúlyt kellene, hogy kapjon. Enélkül ugyanis a biztonsági rések elleni küzdelem nem lesz sikeres.

2019. január 17.   –   Biztonságportál  –   Link

Az informatikai biztonság pszichológiája

Izgalmas pszichológiai háttér húzódik meg a gyakran szürkének látszó informatikai biztonság iparága mögött. Ha megvizsgáljuk a technológiai megoldások és a hozzájuk kapcsolódó érzelmek viszonyát, illetve a vezetői képességek fejlődését, egészen érdekes látleletet kapunk.

2019. január 15.   –   IT Business  –   PDF

Újraírni a játékszabályokat

Aligha véletlen, hogy a vállalatvezetők előbbre rangsorolják a kibervédelmet, az üzleti folyamatok biztonságának fenntartását, mint egyes feltörekvőnek mondott technológiákat.

2018. december 19.   –   Computerworld  –   PDF

Adatbiztonság a vállalatoknál

Az alkalmazások biztonságának ellenőrzésénél a vállalatok soha nem lehetnek elég alaposak, hiszen a sérülékenységek rendkívül változatos formákban jelentkeznek, és folyton új hibák bukkannak fel, amelyeket a kiberbűnözők igyekeznek kihasználni. A Micro Focus szakértői szerint érdemes figyelemmel kísérni a trendeket, illetve a leggyakoribb problémákat, és professzionális eszközt alkalmazni a sebezhetőségek feltérképezésére.

2018. december 12.  –  Marketing és Média Online  –  Link

LEGO-val és játékvonatokkal teszik érthetőbbé a vállalati IT-t

A vállalati informatikai megoldások a legtöbb esetben összetettek, és a működésük nehezen érthető a témában nem jártasak számára.

2018. november 27.   –  Technokrata  –   Link

Vállalat leállás nélkül? A nonstop IT öt alapköve

Folyamatosan működő és rendelkezésre álló rendszerek? A korábban elképzelhetetlennek tűnő koncepció egyre inkább valósággá válik, hiszen a szervezetek kezében újabb és újabb technológiai megoldások szolgálnak fegyverként az állásidő leküzdésében. Számos különféle probléma gátolhatja azonban a folyamatos működést, amelyek orvoslásához különböző eszközöket kell bevetni. A „nonstop IT” kialakításához ezért átfogó stratégiára van szükség, amellyel kapcsolatban a SUSE szakértői most hasznos tanácsokkal szolgálnak.

2018. november 22.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Készülni kell a cégeknek a karácsonyi online rohamra

Közeleg a karácsony, hamarosan óriási lesz a tolongás az áruházakban és bevásárlóközpontokban – és ezzel együtt a webshopokban is. A Micro Focus szakértői szerint a cégeknek már most érdemes ellenőrizniük, hogy online rendszereik képesek lesznek-e ellenállni a rohamnak mind a vásárlók, mind a kiberbűnözők oldaláról.

2018. november 13.   –  Világgazdaság Online  –   Link

Értékes márkák

A Micro Focus budapesti biztonsági kompetenciaközpontjával került fel októberi toplistánkra, amelyen feltűnt a női sakkválogatott is.

2018. november 6.   –  IT Business  –   PDF

ZEN zabolázza a mobil eszközöket

Az új végpontfelügyeleti csomag egységes felügyeletet tesz lehetővé minden eszköz felett, beleértve laptopokat, okostelefonokat és táblagépeket.

2018. október 24.   –  Híradó Online  –   Link

Biztonsági kompetenciaközpontot alakít Budapesten a Micro Focus

A társaság a HPE-felvásárlás nyomán megerősödött portfólióval aratna a magyar IT-biztonsági piacon.

2018. október 10.   –  Bitport  –   Link

Vállalatbiztonsági kompetenciaközpontot hoznak létre Budapesten

Aktívan támogatja a cégeket a megfelelő védelmi rendszer kialakításában és működtetésében a Micro Focus, amely biztonsági kompetenciaközpontot hoz létre Budapesten. A vállalat a közelmúltban vette át a HPE szoftveres üzletágát.

2018. október 3.   –  IT Business Online  –   Link

Biztonsági trendek

Minden szervezetnél igyekeznek a lehető legszigorúbb biztonsági szabályokat kialakítani és betartatni, hogy megelőzhessék az adatszivárgást. A Micro Focus szakértői azonban arra figyelmeztetnek, hogy ez nem mindig a legjobb út, mivel a túlságosan merev szabályozás egyes esetekben fordítva is elsülhet.

2018. szeptember 26.   –  Computerworld Online  –   Link

Már nem csak geekek hobbija a nyílt forráskódú szoftver

Egyre nagyobb a nyílt forráskódú programok üzleti jelentősége, írja a SUSE. A nyílt szoftverek fontos projektek alapjait képezik, és valós alternatívát jelentenek a kereskedelmi forgalomban kapható termékekkel szemben is.

2018. szeptember 20.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Tudja, mit csinálnak a rendszergazdái?

A rendszergazdai jelszó komoly kincs. A vállalatok jól teszik, ha nemcsak arra figyelnek oda, kinek osztogatják, de azt is nyomon követik, mihez kezdenek vele a kiemelt felhasználók.

2018. szeptember 8.   –  Híradó Online  –   Link

Az IT-modernizáció három alappillére

A Micro Focus szakértői három pillér mentén javasolják átgondolni a vállalatok informatikai környezetének modernizálását.

2018. augusztus 29.   –  Médiapiac Online  –   Link

Ne féljünk a felhőtől, a felhő a barátunk, ha okosan használjuk

Mi éri meg jobban, a privát vagy a nyilvános felhő? Ez a kérdés gyakran foglalkoztatja az IT-döntéshozókat, és a legtöbbször rövid gondolkodás után a publikust szavazzák meg nyertesnek, hiszen az szinte azonnal igénybe vehető átlátható, óradíjas elszámolásban. A SUSE szakértői szerint azonban érdemes alaposabban megvizsgálni a kiadásokat és a megtérülést, mivel kellemes meglepetések lapulhatnak a privát felhőben, különösen a nagyobb méretű szervezetek számára. Egy felmérés alapján pedig akár emberi erőforrást is tudnak spórolni vele.

2018. augusztus 22.   –  Technokrata  –   Link

Nagy (számító)géphez nagy védelem kell

Számos szervezetnél használnak nagyteljesítményű központi számítógépeket: a legtöbb helyen az illetéktelen hozzáférések jelentik a legnagyobb kihívást ezen a téren.

2018. augusztus 16.   –  Híradó Online  –   Link

Segítség a gyors átálláshoz

A SUSE bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Linux Enterprise 15 operációs rendszer, amely a legújabb elvárásoknak próbál megfelelni, segítve az ügyfeleket a gyors digitális átalakulás levezénylésében.

2018. július 30.   –  Világgazdaság  –   PDF

Zsarolóvírusoktól védett és GDPR kompatibilis backup megoldás

Immár elérhető a File Governance Suite. A programcsomag segítségével a vállalatok még hatékonyabban kezelhetik fájljaikat, a hagyományos backup rendszerek által kínált lehetőségekhez képest gyorsabban állíthatják vissza értékes adataikat akár ransomware támadás után is, és eleget tehetnek a biztonsági előírásoknak. Emellett ez egy GDPR kompatibilis backup megoldás is, amely megfelel az új uniós adatvédelmi rendelet előírásainak.

2018. július 24 .   –  Techwok  –   Link

Saját mobil eszközzel dolgozunk az irodában

Ma már teljesen természetes, hogy okostelefonokat és tableteket használunk munkánkhoz. Ezeknek az eszközöknek a megfelelő felügyelete azonban még mindig problémát okoz számos vállalatnál. Vagy a biztonsági kockázatok nőnek, vagy pedig a felhasználók nézik rossz szemmel, hogy a cég ellenőrzi a mobiljaikat. A szakértők szerint azonban létezik arany középút.

2018. július 21 .   –  Magyar Idők  –   PDF

A jövő hitelesítési megoldásai, avagy mi van a jelszón túl?

Egyre több okos eszközt és online szolgáltatást használunk, ami egyben növekvő kibertámadási felületet is jelent, ezért nem kérdéses, hogy a korábbiaknál erősebb védelemre van szükségünk.

2018. június 26 .   –  Médiapiac.com  –   Link

Már konténerre is lehet bizonyítványt szerezni

A SUSE bejelentette, hogy a SUSE Container as a Service Platformhoz elérhető hitelesítéssel bővítette megszerezhető SUSE Ready tanúsítványainak széles körét. Ezzel a SUSE szoftverfejlesztő partnerei igazolhatják, hogy az előzetesen tesztelt alkalmazások megfelelően és támogatottan futnak a SUSE konténerszolgáltatási platformján. A vállalatok így még egyszerűbben alkalmazhatják a konténertechnológiákat, amivel időt takaríthatnak meg, hogy saját üzleti céljaikra koncentráljanak.

2018. június 13.   –  Prim Online  –   Link

Nemcsak a moziban fontos a jó szereposztás

Akár komoly pénzügyi károktól is megvédheti a vállalatot, ha pontosan szabályozzák és szétválasztják a feladat-, illetve szerepköröket, és minden alkalmazott csak a munkájához szükséges, legalacsonyabb szintű hozzáférésekkel rendelkezik. Ezek felülvizsgálata és naprakészen tartása bonyolult és hosszadalmas folyamat lehet, de a NetIQ szakértői szerint a megfelelő eszközökkel jelentősen egyszerűbbé tehető, és így a biztonságról sem kell lemondani.

2018. június 7.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Így küzdjünk hatékonyan a levélkártevők ellen!

Számos fenyegetés leselkedhet a levelezőrendszerekre, a vírusoktól kezdve a kéretlen üzeneteken át egészen a kiberbűnözők támadásáig. Ezek komolyan veszélyeztethetik a cégek működését, ezért célszerű egységesen védekezni ellenük.

2018. május 26.   –  Magyar Idők  –   PDF

Céges kiskáté a levélbombák hatástalanításához

Napjainkban az üzleti kommunikáció nagy része e-mailben folyik, ami érthető, hiszen ez elektronikus levelezés gyors, hatékony és visszakereshető, ráadásul a mobil eszközök terjedésének köszönhetően bármikor és bárhol használható.

2018. május 23.   –  Híradó Online  –   Link

Nyílt kód, az innováció motorja

Mostanra bizonyították érettségüket a felhőalapú technológiák, ma már olyan szervezetek is használják őket, amelyek jellemzően nem az elsők között vezetnek be új informatikai megoldásokat. A hibrid környezetek hatékony felügyeletéhez szükséges újgenerációs üzemeltetési megoldások ezért mind szélesebb körben terjednek, és gyakran nyílt forráskódú technológiára épülnek.

2018. május 16.   –  Computerworld  –   PDF

Ne menjen semmi feledésbe

Online életünk során számtalan e-mailt, blog-, Facebook- és Twitter-bejegyzést írunk, de nem kevés a számítógépen, telefonban, külső merevlemezen, felhőtárhelyen stb. tárolt fényképeink száma sem. Hogy el ne vesszünk a halmazban és hamar megtaláljuk emlékeink lenyomatait, célszerű kereshető archiválóeszközt alkalmazni.

2018. április 28.   –  Magyar Idők  –   PDF

Idén is sláger a konténer

Továbbra is népszerűek a konténeres megoldások, és az elsődleges célok között az üzleti infrastruktúra továbbfejlesztése, valamint a DevOps folyamatok támogatása áll – írja a SUSE.

2018. április 18.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Rendet vághatunk a személyazonosságok útvesztőiben

Jelentős változáson mentek keresztül az elmúlt években az online személyazonosságok. Most már nem csupán a külső vagy belső felhasználók, alkalmazottak vagy partnerek rendelkeznek online „identitással” a vállalatoknál. Az ügyfeleket is online személyazonosságok alapján kezelik, sőt a különféle eszközökhöz, mobil készülékekhez, szerverekhez és az internetre csatlakoztatott különféle dolgokhoz, az úgynevezett IoT-berendezésekhez is hozzárendelnek ilyen azonosítókat. Bizonyos esetekben pedig maguk a szolgáltatások és alkalmazások is rendelkeznek online személyazonossággal, amelyeket mind kezelniük kell a vállalatoknak.

2018. április 9.   –  Világgazdaság  –   PDF

Biztonsági kihívásokkal jár a mobil munka

Gyors növekedés várható a következő években a BYOD (bring your own device - hozd a saját eszközöd) és a vállalati mobilitási megoldások piacán, a Novell közlése szerint a 2016-os 35,1 milliárd dollárról 2021-re 73,3 milliárd dollárosra bővülhet ez a szegmens, ami évente átlagosan közel 16 százalékos fejlődés. A tendencia érthető, hiszen ahhoz, hogy az alkalmazottak egyszerűen, de biztonságosan használhassák a céges erőforrásokat a saját készülékeikről, a vállalatoknak professzionális felügyeleti eszközökre és támogatásra van szükségük.

2018. március 29.   –  Világgazdaság  –   PDF

Ön hány napot bírna ki e-mail nélkül?

Egyszer csak leáll az e-mail szerver. Nem lehet se küldeni, sem fogadni, a beérkező e-mailek pedig elvesznek. Ha nincs adatmentés, a múltbeli összes levél is elveszhet. Ismerős helyzet, vagy legalábbis tart tőle?

2018. március 16.   –  Origo Üzletrész  –   Link

Kibertámadásra felkészülni!

A különféle kiberfenyegetések szinte minden szervezetet érintenek napjainkban. A gyártással foglalkozó vállalatokra nézve különösen nagy veszélyt jelentenek a kiberbűnözők, hiszen rendkívül komoly anyagi és hírnévbeli károkat okozhat egy esetleges támadás miatti leállás vagy fontos üzleti titkokat, például terveket érintő adatvesztés. Szerencsére a megfelelő eszközökkel minimalizálható a kockázat.

2018. március 2.   –  A Jövő Gyára  –   PDF

Mentés másként: szoftveresen vezérelt adattárolás

Az óriási mértékben növekvő adatmennyiséggel csak az tud lépést tartani, aki hatékony módszert talál a fájlok tárolására. A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolórendszerek kínálják a legjobb, minden szinten ideális megoldást.

2018. február 28.   –  Computerworld  –   PDF

Mit jelent a valós idejű operációs rendszer a gyakorlatban?

Egyre többet hallani róluk: gondoskodnak biztonságunkról, kényelmünkről vagy éppen szórakoztatásunkról, a téli olimpiától kezdve a légiirányításon át egészen a banki szolgáltatásokig.

2018. február 22.   –  Híradó Online  –   Link

Öt fontos szoftveres trend 2018-ban

A felhő „felnőtt”, de a használata még mindig okozhat nehézségeket. A fejlődést továbbra is a nyílt forráskód hajtja, és az adatközpontokban a szoftveres vezérlés az új hívószó. A fejlesztőknek pedig a konténerek és a felügyeletet egyszerűsítő megoldások kínálják a választ a kihívásokra. Ez vár ránk 2018-ban a SUSE szakértői szerint.

2018. február 18.   –  Piac és Profit Online  –   Link

Bitcoin-bányászok a kávézóban

Világszerte egyre többet kénytelenek IT-biztonságra költeni a vállalatok, a kibertámadások miatt elszenvedett veszteség mégsem csökken.

2018. január 31.   –  Computerworld  –   PDF

Fájlok biztonságos tárolása másként

„A tárhely megtelt.” Önnek is egyre gyakrabban okoz fejtörést ez az értesítés? Az óriási mértékben növekvő adatmennyiséggel csak az tud lépést tartani, aki hatékony módszert talál a fájlok tárolására. A SUSE szakértői szerint a szoftveresen vezérelt tárolórendszerek kínálják a legjobb, minden szinten ideális megoldást.

2018. január 23.   –  Prím Online  –   Link

Folyamatosan drágul a kiberbiztonság

Egyre nagyobb költséget jelent a vállalkozásoknak az internetes bűnözés elleni védelem, de maguk a cégek is sokat tehetnek a saját biztonságukért: kevesebb lesz a kár, ha az alkalmazottaik nem veszítenek el érzékeny adatokat tartalmazó adathordozókat, okostelefonokat, laptopokat – mutatott rá a Novell Magyarország elemzése.

2018. január 18.   –  Magyar Idők Online  –   Link


korábbi sajtómegjelenések +

© 2018 Novell Magyarország Kft