NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet

Sajtómegjelenések

Egyre nagyobb az igény a titkosított üzenetküldésre

A legtöbb csevegőszolgáltatás nem tudja garantálni a teljes bizalmasságot, így az ingyenes verziók a céges adatok megosztására sem alkalmasak. Léteznek azonban vállalati felhasználásra szánt, biztonságos verziók is.

2016. április 27.   –  Metropol  –   PDF

Ezért „szép” a kicsi - számítógép

Az informatikában az elvárások egyre nagyobbak, míg a készülékek egyre kisebbek és okosabbak. A fejlődés motorjai többek között az olyan innovatív technológiák, mint az ARM processzorok.

2016. április 18.   –  Híradó Online  –   Link

Nyomtatás bármilyen mobileszközről

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy megjelent az iPrint 2.0, amellyel a Budapesten megrendezett Open Horizons Summit 2016 konferencia látogatói testközelből is megismerkedhettek.

2016. április 7.   –  Computerworld Online  –   Link

Új korszak az adatközpontok terén

A különféle szoftveralapú vagy más néven szoftveresen vezérelt (software-defined) megoldások, adatközpontok, hálózatok és infrastruktúrák egyre nagyobb szerepet játszanak a vállalati informatikában.

2016. március 31.   –  Perspective  –   Link

Tippek a tavaszi fáradtság ellen

A Novell szakemberei a hatékony időmenedzsmentben látják a megoldást, amelyben sokat segíthetnek a megfelelően (ki)használt informatikai megoldások.

2016. március 21.   –  Computerworld Online  –   Link

Manipuláció, jelszó és információbiztonság

Információbiztonsági szakértők szerint az IT-rendszereket ért támadások több mint fele nem a technikát, hanem a felhasználót veszi célba. Csak tetézi a bajt, hogy a felhasználók jó része gyenge jelszót használ, ráadásul ugyanazt az összes fiókjához.

2016. március 6.   –  Magyar Idők Online   –   Link

Öt tipp a távmunkához

Megszívlelendő tanácsok szoftverekről, hordhozható eszközökről és a megbízó információinak védelméről.

2016. február 25.   –  Kisalföld  –   PDF

Hogyan kezeljük a hozzáféréseket

A személyazonosságok és hozzáférések körültekintő kezelése minden szervezet számára alapvető a biztonságos működéshez, de van, ahol törvény is előírja a szükségességét. A NetIQ szakértői segítenek áttekinteni a hozzáféréskezelés alapjait.

2016. február 12.   –  Piac és Profit  –   PDF

Magánfelhők nyíltan

Egyre több vállalat ismeri fel, hogy a magánfelhők a virtualizált környezetekhez képest alacsonyabb költségek mellett használhatók, miközben a nyilvános felhőszolgáltatásoknál jóval nagyobb biztonságot és teljesítményt adhatnak az üzletnek. Még szembetűnőbbé válnak az erősségek, ha a magánfelhő ingyenes, nyílt forráskódú platformra épül.

2016. február 10.   –  Computerworld  –   PDF

Öt tipp a hatékony távmunkához

A távmunka elterjedtsége elég alacsony Magyarországon, 2014-ben az alkalmazottak mindössze 3,4 százaléka dolgozott otthonról. Ennek oka többek között, hogy a munkaadó nincs tisztában azzal, hogyan gondoskodhatna a biztonságos és hatékony távmunka feltételeiről. A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet, az informatikai biztonság egyik hazai szakértője összegyűjtötte, mi kell a hatékony otthoni munkavégzéshez.

2016. január 31.   –  HVG Online  –   LINK

Ennek a frissítésnek sok vállalat örül majd

Megújult NetIQ termékek segítik az átfogó vállalati biztonságot.

2016. január 25.   –  Technokrata  –   LINK

Rendszergazdák 5+1 újévi fogadalma

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szakértői elmondják, milyen fogadalmakat érdemes tenniük idén az informatikai szakembereknek.

2016. január 5.   –  Computerworld Online  –   LINK

Hozzáférés-kezelés hét lépésben

A személyazonosságok és hozzáférések körültekintő kezelése minden szervezet számára alapvető a biztonságos működéshez, de van, ahol a törvény is előírja a szükségességét.

2015. december 21.   –  Computerworld Online  –   LINK

GroupWise: csoportmunka-megoldás félévente a felhasználók igényei alapján

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a GroupWise 2014 R2. A biztonságos és megbízható csoportmunka-megoldás legújabb kiadása több olyan új funkciót tartalmaz, amelyeket a Novell a felhasználók kérésére fejlesztett ki.

2015. december 17.   –  Prim Online  –   LINK

Az online ajándékvásárlás veszélyei

A hagyományos csatornák mellett egyre többen használják az internetet a karácsonyi ajándékok beszerzésére, biztonsági szakértők azonban az online vásárlás veszélyeire hívják fel a figyelmet.

2015. november 12.   –  Figyelő Online  –   LINK

Tippek a vállalati szoftverfoltozáshoz

Vállalati környezetekben a patch management megfelelően kidolgozott védelmi eljárások és technológiai háttér nélkül könnyen csorbát szenvedhet. Az alkalmazások frissítése azonban megfelelő stratégiával és megoldásokkal egyszerűsíthető. Ehhez adott néhány tanácsot a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselete.

2015. november 11.   –  Biztonságportál  –   LINK

Linux mozgat mindent a színfalak mögött

A legtöbben nem is gondolnák, hogy egy átlagos nap során több alkalommal „találkoznak” a SUSE Linux megoldásaival. Ha nem is szemtől szemben, de a háttérben számtalan helyről integet a zöld kaméleonos logó, a legkülönfélébb helyeken.

2015. november 8.   –  Bevezetem.eu  –   LINK

SUSECon 2015 paródia videók

Az Amszterdamban november 2-től 6-ig tartott SUSECon 2015 rendezvény alatt mutatták be a következő két paródiavideót. Jó szórakozást!

2015. november 7.   –  HUP.hu  –   LINK

Öt nyomós érvünk is van a privát felhő mellett

Rugalmasságának és méretezhetőségének köszönhetően a privát felhő képes megfelelni a folyamatosan változó igényeknek. A SUSE öt olyan felhasználási területet mutat be, ahol rendkívül hatékonyan, gyors megtérülés mellett használhatók ki a privát felhő előnyei.

2015. október 21.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Gépek hallják és értik minden szavunkat

A hangvezérléssel működő készülékkel nem csak a kezünk szabadul fel, az egyes készülékek – és a mögöttük álló szolgáltatók – minden eddiginél mélyebben megismerhetnek minket. Veszélyes a tudásuk?

2015. október 19.   –  Híradó.hu  –   LINK

Korszakváltás az adatközponban: jönnek az open source megoldások

Az elmúlt időszakban jelentősen megváltozott az informatika: megjelentek a mobileszközök, a közösségi hálózatok és a különféle alkalmazások. Az egyes felhasználók is egyre több eszközt és alkalmazást használnak, egyre több adatot kezelnek. Ez komoly nyomást gyakorol az informatikusokra és az informatikai szolgáltató cégekre, hogy ki tudják szolgálni a megnövekedett igényeket – foglalta össze az elmúlt időszak változásait Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója.

2015. október 12.   –  Bitport  –   LINK

A konténertechnológia a jövő!

A konténervirtualizációs technológiának köszönhetően gyorsabban és egyszerűbben virtualizálhatók az alkalmazások.

2015. szeptember 24.   –  Technokrata  –   LINK

Dinamikusan nő a hazai IT-biztonsági piac

Az elmúlt egy-másfél évtizedben jelentősen változott a problémák jellege a hazai IT-biztonsági piacon. Míg 10-15 éve inkább külső, egyéni veszélyforrások fenyegettek, addig ma sokkal professzionálisabb szervezetek és államok állnak a kibertámadások mögött, a legnagyobb fenyegetéssé pedig maguk a dolgozók váltak.

2015. szeptember 19.   –  Magyar Idők  –   LINK

A dolgozónak is tennie kell a biztonságért

Számos olyan alkalmazott dolgozik a különféle szervezeteknél és vállalatoknál, aki a számítógépet csak a legalapvetőbb feladatokra tudja használni. Ez sokszor komoly problémává válhat, mivel a kiberbűnözők egyre inkább az ilyen alkalmazottak tudatlanságát vagy hiszékenységét használják ki.

2015. szeptember 9.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Lehet és kell védekezni a kiberbűnözők ellen

Az észak-amerikai és európai vállalatok 71 százalékánál előfordult valamilyen informatikai támadás 2014-ben, amely 9 százalékos növekedés 2013-hoz képest - derül ki a NETIQ Novell SUSE felméréséből.

2015. augusztus 22.   –  Inforádió  –   LINK

NetIQ: kivédhetők az okoseszközök elleni támadások

Ha a cégvezetőktől kezdve a háziasszonyokon át a farmerekig mindenki a Dolgok Internetének (IoT) részét képező eszközt használ, muszáj gondoskodni azok biztonságáról.

2015. augusztus 18.   –  Mediainfo.hu  –   LINK

A munkahely ott van, ahol a laptop van

Azok a munkavállalók, akik az utóbbi néhány évben fejezték be a tanulmányaikat, és kerültek ki a munkaerő-piacra, teljesen új szokásokat és viselkedési mintákat hoznak magukkal a munkahelyekre, mint elődeik. Ilyen például az az elvárás, hogy bármikor, bárhonnan, bármilyen eszközről hozzáférjenek a munkájukhoz szükséges erőforrásokhoz valamilyen egyszerűen használható alkalmazáson keresztül – ahogyan a magánéletükben is megszokták, hogy mindenről azonnal értesülnek, és minden információ azonnal rendelkezésükre áll. A Novell szakértői szerint ha ezt biztosítják számukra, az növeli a hatékonyságot, de komoly biztonsági kérdéseket is felvet.

2015. augusztus 3.   –  HVG Online  –   LINK

Így lesz „jövőálló” a munkahelyünk

A technológia lehetővé teszi az Y-generáció tagjai számára, hogy több feladatot végezzenek egy időben, és rövidebb utat keressenek egyes feladatok megoldására. A munkaadóknak el kell fogadniuk, hogy a munkavállalók különféle módokon végezhetik a feladataikat – közölte a Novell.

2015. július 30.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Alig tíz perc alatt telepítettek egy teljes OpenStack infrastruktúrát

Gazdasági versenyhelyzetben működő szervezeteknél egyáltalán nem mindegy, mennyi időbe telik üzembe helyezni egy új megoldást. A nyílt forráskódú megoldásokat fejlesztő és kiegészítő vállalatok ezt az elvárást is szem előtt tartják munkájuk során. Ennek a törekvésnek biztosít játékos megmérettetést az OpenStack Summit konferenciákon szervezett verseny, ahol a leggyorsabb telepítést díjazzák, illetve további pluszpontokkal jutalmazzák a legújabb technológiák használatát.

2015. július 8.   –  SG.hu  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. július 1.   –  Perspective Magazin  –   LINK

A kék bálna és a zöld kaméleon barátsága

A SUSE Linux Enteprise Server (SLES) teljes körű támogatást kínál a Docker konténeralapú virtualizációs technológiához, ami gyorsabb telepítést és rugalmasabb működést tesz lehetővé a hypervisor-alapú virtualizációhoz viszonyítva. A bejelentés kapcsán brit tudósok érdekes párhuzamot fedeztek fel a SUSE újítása és a VOLT fesztivál holnap esti fellépője között, amelyet képpel is illusztráltak.

2015. június 30.   –  Techmonitor  –   LINK

A legjobb védekezés nem a támadás

A NetIQ támogatásával készült 2015 Cyberthreat Defense Report kutatás szerint a vállalatok közel háromnegyedénél előfordult valamilyen biztonsági incidens 2014-ben. A NetIQ szakértői szerint a teljes védelem érdekében célszerű kiegészíteni a SIEM rendszereket olyan további lehetőségekkel, amelyek megkönnyítik az összegyűjtött adatok elemzését és értelmezését.

2015. június 12.   –  Figyelő Online  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Ez rengeteg időt és energiát igényel, de szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. június 10.   –  Computerworld  –   LINK

Dolgozónak okostelefon? Így lehet biztonságos

A mobileszközök ugyan növelik a munkahelyi hatékonyságot, azonban komoly kihívásokat támasztanak a biztonság, különösképpen a személyazonosság- és hozzáférés-kezelés terén.

2015. május 14.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Információ, jogosultság, biztonság? - NetIQ előadás az IT Business Clubon

Az áprilisi IT Business Club rendezvényen Hargitai Zsolt, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési igazgatója tartott előadást arról, hogyan tudják a vállalatok megvédeni értékes és bizalmas adataikat a rosszindulatú támadásoktól. Új megközelítésekre van szükség, ma már nem elég egy erős "falat" felhúzni a vállalati infrastruktúra köré.
Részletek az eseményről készült videóban:

2015. május 11.   –  infoter.eu  –   LINK

Továbbfejlesztett magas rendelkezésre állási képességek SAP HANA platformon a SUSE-tól

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy új lehetőségekkel bővültek az SAP HANA platformok működtetéséhez optimalizált SUSE magas rendelkezésre állási (HA) komponensek. Az erőforrás-kezelő ügynökprogramok új verziói tovább bővítik a SUSE Linux Enterprise for SAP Applications nagy rendelkezésre állási összetevőinek képességeit, továbbá magukban foglalnak két újabb forgatókönyvet az SAP HANA rendszerek replikációjának automatizálásához. Az eredeti teljesítményoptimalizált szituáció mellett a SUSE mostantól támogatja a költségoptimalizált és a többszintű SAP HANA rendszerreplikációt is.

2015. május 7.   –  Prím Online  –   LINK

Adatok és információk

Szinte minden szervezet szembesült már információs támadással, legfeljebb néhányan még nem ismerték fel. A sikeres védekezés a rendelkezésre álló információk hatékony elemzését igényli, de ez sem ördöngösség. Az áprilisi ITB Clubon az is kiderült, hogy a felhőtől sem kell feltétlenül félni.

2015. május 5.   –  IT Business  –   LINK

A belső védelmi rendszer megerősítése

Egyre több vállalat esik kibertámadás áldozatául, a betörések észleléséhez és elhárításához pedig óriási mennyiségű adatot kell folyamatosan követni és elemezni. Ez rengeteg időt és energiát igényel, de szerencsére már léteznek hatékony módszerek, amelyekkel a cégek rövid idő alatt kiszűrhetik a hasznos információt.

2015. április 29.   –  Magyar Minőség Társaság Lapja  –   LINK

Az ellenség már a házban van

Ma már nem az a kérdés, hogy ér-e egy céget kibertámadás, hanem az, hogy mikor. Egy nemrég megjelent tanulmány szerint tavaly a vállalatok 71 százalékánál észleltek valamilyen behatolást. Ez arra utal, hogy lassan minden vállalat potenciális célponttá válik.

2015. április 27.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

A tökéletes biztonság igézetében

Közhely, hogy az it-iparág nem tud tökéletes biztonságot nyújtani a felhasználóinak. Igaz, sokszor ők maguk is felelőtlenek. Többféle megoldás van már a piacon a biometriától kezdve a kétlépcsős azonosításig. Érdemes körülnézni, 2015-ben milyen új megoldásokban reménykedhetünk.

2015. április 16.   –  IT Business Online  –   LINK

Három tanács az egyszerűbb felügyeletért

A legtöbb informatikai szakemberre egyre több feladat hárul napjainkban, ezért érdemes felkutatni és bevezetni azokat az eszközöket, amelyek egyszerűbbé teszik ezeket a műveleteket. Az erőforrások, az adatok, az informatikai szolgáltatások és a felhasználók felügyelete különösen időigényes feladatnak számítanak. A téma egyik hazai szakértője, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a felügyeleti és ellenőrzési teendők egyszerűsítésével és automatizálásával kapcsolatban segít néhány tanáccsal.

2015. január 29.   –  Technokrata  –   LINK

Megfelelőségvezérelt konfigurációkezelés

Hazánkban is elérhetővé vált a NetIQ Secure Configuration Manager 6.0, amely az informatikai rendszerek beállításainak ellenőrzésében nyújt segítséget.

2015. január 28.   –  Biztonságportál  –   LINK

Hét IT trend, amelyre érdemes odafigyelni 2015-ben

Mire érdemes ügyelni az idén az informatikai trendek területén? Várhatóan még nagyobb lesz a big data, előretör a dolgok internete és elterjedőben lesz a biometrikus azonosítás.

2015. január 16.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

6 tipp az IT-biztonsági kockázatok csökkentéséhez

A vállalati biztonsági stratégia összeállítása vagy frissítése során nem elég a külső veszélyekre felkészülni, a belső fenyegetésekkel kapcsolatos teendőket is át kell gondolni. Egy nemrégiben készült felmérés szerint a cégek IT-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb veszélynek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét. Ezek az emberek a legnagyobb károkat kiemelt, például rendszergazdai jogosultságok birtokában okozhatják a szervezeteknek, ezért célszerű kiemelt figyelmet fordítani az adminisztrátori jogok kiosztására, kezelésére és monitorozására.

2014. december 30.   –  KKV Plusz  –   LINK

Letölthető az ingyenes iskolai programcsomag

Az OpenLab 3.0 kiadásban megtalálható, új funkciók segítségével az oktatási intézmények a legfrissebb tartalomszűrési kötelezettségeknek is eleget tehetnek.

2014. december 11.   –  Híradó.hu  –   LINK

Nyolcezer (!) processzormagos gépeken is képes futni a legújabb SUSE Linux

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy a SUSE támogatja a hamarosan megjelenő SGI UV termékcsaládot, amely az iparág legnagyobb, egy rendszerképből álló rendszere. A vállalat ezért 8192-re növelte a nemrégiben kiadott SUSE Linux Enterprise Server 12 által támogatott magok számát. Az ügyfelek így maximálisan kihasználhatják a gyorsabb hardver előnyeit, amely mostantól megnövelt teljesítmény mellett biztosít még energiatakarékosabb és megbízhatóbb működést.

2014. december 2.   –  PC Fórum  –   LINK

Valós idejű frissítés és nyílt forráskódú tárhelymegoldás SUSE alapokon

A SUSE Linux Enterprise-t használó ügyfelek mostantól leállás nélkül telepíthetik rendszereiken a frissítéseket. A megoldás hivatalos bemutatására a SUSE éves konferenciáján, a SUSECon rendezvényen került sor, ahol további fontos újdonságokat és híreket is bejelentettek: béta tesztelési fázisba érkezett a SUSE tárhelymegoldása, támogatják az SAP HANA platformra fejlesztő, innovatív startupokat, és új lehetőségeket kínálnak a meglévő ügyfelek, valamint a felhőszolgáltatók számára.

2014. november 24.   –  KKV Plusz  –   LINK

Frissült a NetIQ CloudAccess: megújult, egypontos bejelentkezés a felhőszolgáltatásokba

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ CloudAccess 2.1. A megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és menedzselt hozzáférést biztosíthatnak az alkalmazottak számára a felhőben működő szoftverszolgáltatásokhoz (SaaS). Az eszköz a szervezet meglévő biztonsági és hozzáférési irányelveit alkalmazza a felhőszolgáltatások esetében is, ezáltal fenntartja a vállalati adatok és erőforrások védelmét. A legújabb verzió többek között önkiszolgáló jelszó-helyreállítást, teljes körű fiókkezelést és többfaktoros autentikációt tesz lehetővé.

2014. november 17.   –  Technokrata  –   LINK

Sokba kerül, ha leállnak az alkalmazások

A vállalati alkalmazások biztosítják az üzlet vérkeringését, hiszen számos kritikus folyamatot irányítanak. Ha gondok vannak velük, annak súlyos anyagi következményei lehetnek. Korszerű infrastruktúrával azonban kordában lehet tartani a leállásokat.

2014. november 13.   –  Napi Gazdaság  –   LINK

Így spórol nekünk a felhő konkrétan

A felhővel kapcsolatban az egyik leggyakrabban emlegetett előny, hogy segíti a cégeket a költségek visszaszorításában. De pontosan milyen tételeket spórol meg az a vállalatvezető, aki felhő alapú megoldásokra vált? Utánajártunk.

2014. október 31.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Megjelent a SUSE Linux Enterprise Server 12

Öt év telt el azóta, hogy megjelent a SUSE Linux Enterprise Server 11, az azóta a Novellről levált német cég most kiadta a következő főverziót, elérhető a SUSE Linux Enterprise Server 12.

2014. október 28.   –  HWSW  –   LINK

Piacon a Novell ZENworks Mobile Management 3.0

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell ZENworks Mobile Management 3.0. A megoldás lehetővé teszi az informatikai szakemberek számára, hogy egyszerűen felügyeljék a vállalati infrastruktúrán belül használt, céges és privát tulajdonú készülékeket, mobileszközöket és számítógépeket. A legfrissebb kiadás támogatja a Samsung vállalati mobilos megoldásait és biztonsági platformját, illetve az Apple vállalati felhasználóknak szánt programjait is.

2014. október 16.   –  Mínuszos.hu  –   LINK

Kész a Novell ZENworks Application Virtualization 11

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy már elérhető a Novell ZENworks Application Virtualization 11. Az alkalmazásvirtualizációs eszköz segítségével az informatikai szakemberek egyszerűen átalakíthatják a Windows, .NET és Java alkalmazásokat végrehajtható állományokká, így a felhasználók külön telepítés nélkül és biztonságos módon futtathatják a legújabb programokat asztali és hordozható gépeiken egyaránt. A legfrissebb kiadás különféle elkülönített és titkosított környezetek bevezetésével segíti a biztonság további növelését, emellett a felhasználói élmény és az egyszerűbb használat terén is tartalmaz új fejlesztéseket.

2014. szeptember 30.   –  Minuszos.hu  –   LINK

SUSE Linux fut a világ második legnagyobb, ipari célokra használt szuperszámítógépén

Az olajvállalatok működése rendkívül összetett. A Dallas sorozat óta ezt még azok is tudják, akik egyébként nem figyelik izgatottan az olajipari híreket nap mint nap. Az erőforrások és a kiaknázatlan területek csökkenésével a cégek számára egyre nehezebb az új lelőhelyek feltérképezése és a nyersanyag gazdaságos kitermelése. Az olyan innovatív vállalatok, mint például a Total nagy teljesítményű szuperszámítógépes rendszerek segítségét veszik igénybe a kutatáshoz és a folyamatok optimalizálásához.

2014. szeptember 24.   –  Prím Online  –   LINK

Megjelent az iPrint 1.1

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a Novell Filr 1.1 és a Novell iPrint 1.1. A Novell Filr fájlmegosztási megoldás segítségével a felhasználók okostelefonjaikról és tabletjeikről is egyszerűen és biztonságosan elérhetik és megoszthatják vállalati dokumentumaikat, a Novell iPrint révén pedig néhány mozdulattal, rendszergazdai segítség nélkül nyomtathatnak bármilyen mobileszközről bármilyen nyomtatóra. A Novell mobilitási portfóliójába tartozó termékek legfrissebb kiadásai többek között új rendszerek és technológiák támogatásával, valamint a távoli fájlkezelés egyszerűsítésével segítik elő a mobileszközök gördülékeny használatát a vállalatokon belül.

2014. szeptember 08.   –  Technokrata  –   LINK

Villám esetére villámgyors helyreállítást!

A katasztrófa utáni gyors helyreállítás mára már nem a nagyvállalatok kiváltsága, a napjainkban elérhető, költséghatékony megoldások segítségével a kisebb vállalatok is felkészülhetnek a váratlan helyzetekre. Az utóbbi időket jellemző kiszámíthatatlan időjárás mellett gyorsan „megtérülhet” egy ilyen befektetés.

2014. augusztus 27.   –  Computerworld  –   LINK

Így védekezzünk a kiberkalózok ellen!

Ami néhány éve még hatékony eszköznek és stratégiának számított a hackerekkel szemben, az mára már sokszor elavult, hiszen a másik oldal módszerei is gyorsan változnak, sőt gyakran a védelmi rendszereket fejlesztő cégek előtt járnak. Nem árt tehát néhány jó tanácsot megfogadni a téma egyik hazai szakértőjétől, a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselettől.

2014. augusztus 21.   –  Napi Gazdaság  –   LINK

Itt a NetIQ Change Guardian 4.1: Adatbiztonság cégen belül

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Change Guardian 4.1. A valós idejű változáskövetést kínáló megoldás segítségével a vállalatok teljes körűen monitorozhatják és naplózhatják a Windows, Linux és Unix környezetekben zajló folyamatokat, folyamatos védelmet biztosítva a kulcsfontosságú fájlok és rendszerek számára. A legfrissebb kiadás még pontosabb és célzottabb megfigyelést, illetve ellenőrzést tesz lehetővé a szorosabb Active Directory integráció révén, emellett az üzemeltetési költségek csökkentéséhez is hozzájárul.

2014. augusztus 18.   –  Technokrata  –   LINK

Szigorúan ellenőrzött rendszergazdák

A NetIQ szoftvere naplózza és elemzi a rendszergazdai jogosultsággal rendelkező felhasználók minden lépését a hálón.

2014. július 23.   –  Computerworld Online  –   LINK

Hat tanács, hogy biztonságos legyen a BYOD

A BYOD évek óta az egyik leggyakrabban emlegetett jelenség a vállalati IT-szakemberek körében. A hazai cégek többsége azonban még mindig csak részben vagy egyáltalán nem gondoskodik arról, hogy biztonságossá tegye a privát vagy vállalati tulajdonú mobil készülékek használatát a vállalaton belül.

2014. július 15.   –  Piac és Profit Online  –   LINK

Hozzáférések ellenőrzését segíti a NetIQ új szoftvere

Hazánkban is elérhetővé vált a NetIQ Access Review alkalmazás, amely a hozzáférés- és azonosságkezeléssel összefüggő védelmi teendőket hivatott segíteni.

2014. július 8.   –  Biztonságportál  –   LINK

Öt tipp a biztonságos fájlmegosztáshoz

Komoly gondot okoz, hogy a felhasználók előszeretettel emelik ki a céges dokumentumokat a szervezet biztonságos számítógépes infrastruktúrájából. Következzen öt érv amellett, hogy a Novell Filr termékéhez hasonló, vállalati célokra készült, helyi fájlkezelő és -megosztó megoldások nyújtják a legjobb felületet a vállalati dokumentumok tárolására és megosztására.

2014. június 16.   –  Híradó.hu  –   LINK

NetIQ PlateSpin Forge 4: jolly joker az informatikai szolgáltatások védelmére

A katasztrófa utáni helyreállítás során a vállalatoknak egyre szigorúbb elvárásoknak kell megfelelniük az adatvesztési tűrés (RPO) és a kieséstől az újraindításig eltelt idő (RTO) tekintetében. A PlateSpin megoldás gyors katasztrófa utáni helyreállítást, valamint hatékony szerverkonszolidációt és migrációs funkciókat biztosít a virtuális és fizikai szervereken futó informatikai szolgáltatások számára.

2014. június 6.   –  Prim Online  –   LINK

A SUSE privát felhőben is állja a sarat

A SUSE új komponensekkel bővítette SUSE Cloud rendszerét, amely a biztonságos és támogatott privátfelhő-környezetek kiépítésében segíti a vállalatokat. A Havana kiadásra épülő SUSE Cloud az első vállalati OpenStack-disztribúció, amely magas rendelkezésre állású konfigurációt kínál.

2014. május 29.   –  Prim Online  –   LINK

Biztonságos felhőbelépő

Több száz felhőszolgáltatáshoz ad egypontos bejelentkezést a NetIQ CloudAccess 2.0.

2014. május 16.   –  Computerworld Online  –   LINK

A kaméleon a Google felhőbe költözött

A Google Compute Engine szolgáltatásban futó virtuális gépek mindegyik változatán elérhetővé lett a SUSE Linux Enterprise Server. A szolgáltatás, a Google felhőplatformjának részeként, saját infrastruktúrán futó gépeket kínál a felhasználóinak.

2014. május 6.   –  Híradó.hu  –   LINK

NetIQ Sentinel 7.2: új eszközök az őrangyal fegyvertárában

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a NetIQ Sentinel 7.2. A biztonsági információ- és eseménykezelő (SIEM) rendszer segítségével a vállalatok hatékonyan ellenőrizhetik és nyomon követhetik a biztonsági előírások betartását, valamint a compliance követelmények teljesítését a vállalaton belül. A friss kiadás képes a hálózati forgalom elemzésére és a fenyegetésekhez kapcsolódó hírforrások követésére, így még hatékonyabb módszert kínál a biztonsági események kezelésére és a veszélyek elhárítására.

2014. április 23.   –  Prim Online  –   LINK

Valós idejű frissítésekkel újít a SUSE

Aki a számítógépet munkaeszközként használja, az valószínűleg megtapasztalta már, mennyire bosszantó, ha technikai okból félbe kell hagyni a munkát. A SUSE új megoldása az egyik ilyen okot szünteti meg. A kGraft segítségével rendszerleállás és újraindítás nélkül telepíthetők a linuxos frissítések és hibajavítások, amivel nemcsak az egyszerű felhasználók élete válik könnyebbé, de a tudományos kutatóknak és a nagyvállalatok IT szakembereinek is hatalmas segítséget jelent a gördülékeny munkavégzésben.

2014. április 15.   –  SG.hu  –   LINK

Hatékony munkavégzés, bárhonnan és bármikor

Könnyen megoldható, csak egy jó kis csoportmunka rendszerre van szükség, ami a végfelhasználó és a vállalati informatika számára egyaránt egyszerűbbé teszi az e-mailek, naptárbejegyzések, névjegyek és feladatok kezelését.

2014. április 7.   –  IT Business Online  –   LINK

Fejfájás-csillapító helyett: SUSE!

Az IT-részlegeknek manapság egyre kevesebb pénzből és erőforrásból kell egyre több feladatot ellátniuk. Az elsőre feloldhatatlannak tűnő ellentét azonban számos lehetőséget tartogat, ha a megfelelő megoldásokat választjuk.

2014. március 26.   –  Computerworld  –   LINK

A vállalatok jobban tartanak saját alkalmazottaiktól, mint a hackerektől

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet által közzétett, friss kutatás szerint a cégek IT-biztonsági szakemberei a kibertámadásoknál is nagyobb fenyegetésnek tartják a rosszindulatú belső személyek, munkatársak vagy alvállalkozók tevékenységét.

2014. március 25.   –  Híradó.hu  –   LINK

2014 legfontosabb IT-biztonsági kérdései

A jó pap holtig tanul… az informatikai szakember szintén. A technológia fejlődésével és a korral haladva időről időre célszerű megvizsgálni, hogy a szervezet IT infrastruktúrája megállja-e helyét a legújabb körülmények között is. A NetIQ, a Novell és a SUSE tapasztalt szakértői az alábbi kérdésköröket tartják 2014-ben a legégetőbbeknek, amelyekre fókuszálva átfogó megoldásokat kínálnak a naprakész biztonság érdekében. Ezt az öt területet mindenképpen javasolt körbejárniuk a vállalati IT szakembereknek.

2014. március 6.   –  Bitport  –   LINK

A SUSE Cloud 3 az OpenStack legfrissebb kiadására épül

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a SUSE Cloud 3. Az OpenStack kezdeményezésen alapuló, nyílt forráskódú privátfelhő-megoldás segítségével a vállalatok biztonságos és támogatott felhőkörnyezeteket építhetnek.

2014. február 28.   –  Mínuszos.hu  –   LINK

Elérhetővé vált a PlateSpin Recon 4

A tervezési és elemzési eszköz minden szükséges információt összegyűjt és rendelkezésre bocsát ahhoz, hogy a vállalatok egyértelmű képet kapjanak az alkalmazások és erőforrások kihasználtságáról, és optimalizálni tudják virtualizációs környezetüket.

2014. február 14.   –  IT Business Online  –   LINK

A felhő óriásira növeli a nyílt forráskód piacát

Érdekes tendencia figyelhető meg a vállalati informatikai megoldások piacán. Mintha félretették volna ellentéteiket az egymással küzdő nagy gyártók és a velük hagyományosan szemben álló független fejlesztői közösségek – véli Szittya Tamás, a SUSE termékek magyarországi képviseletét is ellátó NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet ügyvezető igazgatója. Jó példák erre az szervergyártók, amelyeknek korábbi, tartózkodó hozzáállását az egyértelmű támogatás váltotta fel. Az IBM például a hagyományos szerverek mellett a mainframe gépeit is szállítja Linuxszal, de emellett aktívan támogatja az OpenStack kezdeményezést is.

2014. február 3.   –  Bitport  –   LINK

10 dolog, amire illik idén odafigyelnie, ha nem akar bajba kerülni

A korábbi évekhez hasonlóan tavaly is számos biztonsági kihívásról hallottunk: komoly cégek rendszereit törték fel, óriási mennyiségű érzékeny adatot loptak el, és nagy port kavartak az NSA-lehallgatásokkal kapcsolatban feltárt információk. Emellett a legtöbb szervezet életében komoly kihívássá váltak olyan trendek, amelyek nemrégiben jelentek meg, így például a felhőalapú technológia, a Big Data, illetve a mobileszközök és a közösségi oldalak vállalati használata. Ezek természetesen 2014-ben is fontosak lesznek, a kérdés csak az, hogyan fejlődnek tovább. A NetIQ Novell SUSE szerint a következő 10 trend lesz meghatározó idén.

2014. január 17.   –  HVG Online  –   LINK

Kiadáscsökkentő megoldás a Microsofttól és a SUSE-tól

Elérhetővé vált a SUSE Manager Management Pack for Microsoft System Center felügyeleti csomag. A megoldás egységes, központi konzolt biztosít a Windows és Linux kiszolgálókat együttesen üzemeltető rendszergazdák számára a virtuális és a fizikai környezetek felügyeletéhez, a javítócsomagok állapotának ellenőrzéséhez, valamint a szükséges frissítések telepítéséhez. A SUSE Manager hatékonyságát jól bizonyítja, hogy összesen 140 százalékos növekedést ért el az utóbbi egy év során.

2014. január 8.   –  KKV Plusz  –   LINK

A NetWare-felhasználók hóna alá nyúl a Novell

Egy friss blogbejegyzés szerint 2015. december 31-ig kínál kiterjesztett terméktámogatást a NetWare 6.5-höz a Novell.

2014. január 7.   –  HWSW  –   LINK

© 2012 NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet