Novell Magyarország Novell Magyarország Novell Magyarország MAGYARORSZÁG

A MOL-csoport egy magyarországi piacvezető, integrált olaj- és gázipari vállalat, több mint 75 éves piaci tapasztalattal. Nem csupán stabil finomítói és kereskedelmi pozícióval bír a közép- és kelet-európai régióban, de a vállalat egyre nagyobb figyelmet fordít a kutatási és termelési eszközeire.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport világszerte több mint 30 000 munkavállalót foglalkoztat. Beszámolója szerint a 2013-as nettó árbevétele 24,1 milliárd amerikai dollár volt. A MOL-csoport 40 országban van jelen, Európa, a Közel-Kelet, Afrika és Ázsia területén. A SLOVNAFT egy szlovákiai finomító Pozsonyban, amelynek feldolgozókapacitása elérheti az évi hat millió tonnát. Fő tevékenységi köre a termelés, raktározás, nagykereskedelmi és kiskereskedelmi értékesítés, és a forgalmazás. A SLOVNAFT rendelkezik a legnagyobb kiskereskedelmi hálózattal Szlovákiában, és kiváló minőségű üzemanyagokat és kenőanyagokat, valamint az ügyfelek által igénybe vehető szolgáltatásokat, többek között shopokat, vendéglátóhelyeket és autómosókat üzemeltet. Szlovákiában az ásványi olaj feldolgozása 1895-ben, az első finomítólétesítmény, az Apollo üzembe helyezésével kezdődött. 2004 óta a SLOVNAFT a MOL-csoport egyik meghatározó tagja. Finomítói kapacitása Európában az első három között van.

Kihívás

Egy teljesen új SAP-infrastruktúra megtervezése nem könnyű feladat. A döntéshozóknak a jelenlegi igényeket és a fejlesztési terveket is figyelembe kell venniük. Mivel a jövő bizonytalan, az infrastruktúra esetében kiemelten fontos a rugalmasság és az alkalmazkodóképesség. A MOL-csoport informatikai vezetése egy önálló SAP ASE®-platformot kívánt bevezetni több csoportbeli vállalatánál, elsőként a SLOVNAFT-nál. Ennek az egyik célja az volt, hogy a legfontosabb SAP-modulokat (ERP, HR, SRM, CRM és GRC) egyenként három rendszeren futtassa. A második cél az Oracle® Financials SAP-ba való áttelepítésének megoldása, majd ennek a rendszernek az új platformra való átültetése volt.

Megoldás

A gondos piackutatás eredménye egy olyan infrastrukturális megoldás lett, amely Fujitsu PRIMERGY blade kiszolgálókat, NetApp FAS3250 fürtözött tárolókat, SUSE Linux® rendszert, valamint az LNW-Soft PMS rendszerét és alkalmazás-virtualizációs megoldását használja. A PMS teszi lehetővé az SAP-környezetek és a privát felhők megfigyelését és kezelését, a munkafolyamatok automatizálását, és a felhasználókezelést. Az SAP-műveletek teljes körének lefedése és a megfelelőség fenntartása érdekében integrálva lett az SAP NetWeaver® Landscape Virtualization Management virtualizációkezelő szoftverrel is.

Fujitsu esettanulmány a témáról (angol nyelvű)


A MOL-csoport

Integrált olaj- és gázipari vállalat

Iparág:

Olajipar

Helyszín:

Magyarország

Termékek:

SUSE Linux

Cseteljen most!

Azonnal beszélne velünk? Töltse ki az alábbi űrlapot, vagy telefonáljon .

* kötelezően kitöltendő mezők

Ezen űrlap kitöltésével engedélyezem a Novell és/vagy a Novell partnerei számára, hogy termékeikkel és szolgáltatásaikkal összefüggésben felvegyék velem a kapcsolatot. Olvassa el Adatvédelmi szabályzatunkat.© 2018 Novell Magyarország Kft