SUSE Linux alapú rendszerek

Minden vállalkozás küzd azzal, hogy a szolgáltatási színvonal vagy az üzleti agilitás gyengülése nélkül csökkentse költségeit és növelje hatékonyságát. Sokan azonban még mindig nem tudják, hogyan ötvözzék a régi, helyi telepítésű infrastruktúrát a felhőalapú szolgáltatások által kínált korlátlan skálázhatóság és rugalmasság ígéretével. A SUSE üzletileg kritikus Linux-megoldásai a lehető legmagasabb szintre emelik az ilyen környezetek közötti együttműködést, egyszerűsítik felügyeletüket, és nagyfokú biztonságot garantálnak.

SUSE Linux Enterprise Server – Üzleti alkalmazások futtatása tetszőleges környezetben

A SUSE Linux Enterprise Server (SLES) egy biztonságos, sokoldalú és könnyen felügyelhető Linux-szerverplatform, amely lehetővé teszi a fejlesztők és a rendszergazdák számára az üzletileg kritikus szolgáltatások futtatását az adatközpontban, a felhőben vagy akár a hálózat peremén.

Főbb jellemzők

 • Biztonság és megfelelés A SUSE mérnökei azonnal reagálnak a biztonsági incidensekre, és prémium minőségű biztonsági frissítéseket biztosítanak. A kiegészítő termékként megvásárolható SUSE Manager konfigurációs, auditálási és automatizálási funkciói pedig megkönnyítik a belső biztonsági házirendek és a külső előírások betartását.
 • Alkalmazkodókészség A SLES API-kat és olyan szolgáltatásokat tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a kiszolgálók, a tárolási és hálózati eszközök széles skálájával együttműködő alkalmazások írását. E szemléletnek köszönhetően a SLES bármilyen működési környezethez alkalmazkodik, és zökkenőmentessé teszi közöttük a szolgáltatások migrációját.
 • Üzletmenet-folytonosság. A SLES kiegészítő termékei, mint pl. a SUSE Linux Enterprise High Availability Extension és a SUSE Linux Enterprise Live Patching javítják az üzletmenet folytonosságot, és költségmegtakarítást biztosítanak az állásidő csökkentésével, a szolgáltatások rendelkezésre állásának növelésével, valamint a biztonság és a megfelelés javításával.
 • Virtualizáció Minden SUSE Linux Enterprise Server előfizetés magában foglalja a vezető hypervisor technológiák és felhőplatformok támogatását. Anélkül növelik maximumra a rugalmasságot és csökkentik a költségeket, hogy ennek a teljesítmény, a biztonság vagy a megbízhatóság látná kárát.

SUSE Linux Enterprise Server
SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications – Operációs rendszer SAP alkalmazásokhoz

A SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications (SLES4SAP) termék segíti az üzemeltetőket az SAP alkalmazások gyors és megbízható telepítésében, konfigurálásában, felügyeletében és védelmében az adatközpontban és a felhőben egyaránt.

Főbb jellemzők

 • Az SAP-szolgáltatások gyorsabb bevezetése automatizálással A Salt és a Terraform segítségével a teljes SAP-csomag telepítése automatizálható minden szerver- és felhőplatformon – beleértve az operációs rendszert, az SAP-komponenseket, illetve a magas szintű rendelkezésre állást, valamint átfogó felügyeletet biztosító szolgáltatásokat. Az adott SAP-alkalmazásokra, illetve felhő- és kiszolgálóinstanciákra optimalizált saptune konfigurációs eszközzel pedig gyorsul az operációs rendszer és a magas rendelkezési állást biztosító komponens konfigurálása.
 • Kevesebb leállás, megnövelt biztonság Az SAP HANA adatbázishoz és más SAP-alkalmazásokhoz szállított, előre beállított HA-konfigurációk használatával csökkenthető a leállási idő. A SLE Live Patching szolgáltatás pedig kiiktatja a leállásokat a Linux kernelt is érintő frissítések telepítésénél. A SLES (valamint az erre épülő SLES4SAP) mint egyetlen Common Criteria EAL 4+ tanúsítvánnyal rendelkező operációs rendszer kielégíti a legszigorúbb biztonsági követelményeket is. Használatával javul az SAP HANA rendszerek és a tárolt adatok biztonsága.
 • Hibamegelőzés fejlett monitorozással A nyílt forráskódú Prometheus komponenssel monitorozhatóak az adatközponti kiszolgálók, valamint a felhőinstanciák, az SAP HANA, az SAP-alkalmazások és a HA-fürtök működésének főbb mérőszámai, amelyek aztán a SUSE Managerrel vagy más grafikus megjelenítő eszközökkel meg is jeleníthetők.
 • Az SAP-rendszerek védelme A SLES4SAP új Trento nevű komponense automatikusan felismeri a kiszolgálókat, a felhőinstanciákat, az SAP HANA adatbázisokat, SAP S/4HANA- és NetWeaver-alkalmazásokat, valamint a fürtöket, és így lehetővé teszi teljes megfigyelésüket. Folyamatosan ellenőrzi a HA-konfigurációkat, megjeleníti a lehetséges problémákat, és alkalmazza az ajánlott javításokat.

SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications
SUSE Liberty Linux – Egységes terméktámogatás különböző Linux disztribúciókhoz

A SUSE Liberty Linux olyan technológiai és támogatási megoldás, amely a szállítóhoz való kötöttség félelme nélkül védi a Linux-beruházás jövőjét. A SUSE Liberty Linux megbízható támogatást és bevált felügyeleti eszközöket biztosít vegyes Linux-környezetekhez (SUSE Linux Enterprise Server, Red Hat Enterprise Linux (RHEL), CentOS, openSUSE).

Főbb jellemzők

 • Minden alkalmazás ott futtatható, ahol az a legjobban fut A különböző alkalmazások nem mindig ugyanannak a szállítónak a megoldásán futnak a legjobban, így gyakran alakulnak ki vegyes Linux környezetek A SUSE Liberty Linux megbízható támogatást biztosít ezen vegyes Linux-környezetekre (Red Hat Enterprise Linux, CentOS, openSUSE és SUSE Linux Enterprise Server) ezekre optimalizált, bevált felügyeleti eszközökkel. Támogatás és frissítések a nyílt forráskódú rendszerek három évtizedes tapasztalattal rendelkező, vezető szállítójától. Alakítson ki egységes környezetet a SUSE Liberty Linux használatával!
 • Világszínvonalú támogatás Egyszerűsítheti az ügyfélélményt, és világszínvonalú támogatáshoz férhet hozzá. Ha a SUSE-t választja megbízható partnerül, a támogatási lehetőségek legszélesebb skálájához férhet hozzá, amely magában foglalja globális csapatunk 7x24 órás elérését az év minden napján, minden időzónában, az üzletileg kritikus környezetet támogató SLA-kat és a teljes átláthatóságot, folyamatos kommunikációval a probléma azonosításától a megoldásig. A SUSE tapasztalt műszaki ügyfélszolgálata mindig rendelkezésre áll, és családtagként kezeli Önt.
 • Automatizált IT-felügyelet Az eltérő rendszerek gyakran okoznak fejfájást az IT-vezetésnek. Ez a kényelmetlenség automatizálással megoldható. A SUSE Liberty Linux együttműködik a SUSE Managerrel. Egyszerűsíthető a vegyes Linux környezetek kezelése az egypontos felügyelettel legyen szó akár az adatközpontról, a felhőről, vagy a peremhálózatról. A teljes rendszerek vagy az egyedi csomagok szoftverfrissítéseinek és biztonsági javításainak automatizálásával csökken az IT rendszer komplexitása, és visszaszerezhető az informatikai eszközök feletti ellenőrzés.
 • Zéró fennakadás, teljes kompatibilitás A SUSE Liberty Linux használata esetén nyugodt lehet afelől, hogy minden frissítés teljes körűen tesztelt, és hogy a forráskódtól és a bináris állományoktól a kernel interfészekig teljes mértékben kompatibilis a RHEL és a CentOS rendszerrel. A rendszeresen kiadott binárisan kompatibilis biztonsági patchek és karbantartási frissítések garantálják a teljes vegyes Linux-környezet naprakészségét és biztonságát – magas rendelkezésre állást, reziliens adattárolást és bombabiztos terheléselosztást biztosítva.

SUSE Liberty Linux
SUSE Manager – Linux szerverek központi felügyelete

A SUSE Manager egy teljes értékű nyílt forráskódú infrastruktúra-felügyeleti megoldás, amely egyszerűsíti és védi a teljes (akár vegyes) Linux-környezetet – az adatközpontban, a hálózat peremén vagy akár a felhőben. Egyetlen konzolról támogatja bármilyen méretű infrastruktúra biztonságát és megfelelését.

Főbb jellemzők

 • Nagyvállalati szintű biztonság és auditálás Proaktív felügyelet a CVE-listák és az OpenSCAP-protokollok használatával. Tanúsított szoftverellátási lánccal készített patchek alkalmazása. Portfóliószintű audit jelentések készítése a hagyományos helyi telepítésű virtuális gépeken, az IoT- és POS-eszközökön, valamint a felhős és helyi Kubernetes fürtökön egyaránt.
 • Automatizált szoftverfrissítés és hibajavítás A teljes rendszer vagy az egyes csomagok frissítése egyaránt automatizálható. A tartaloméletciklus-kezelés gondoskodik arról, hogy semmi ne kerüljön tesztelés nélkül az éles környezetbe. A nagy teljesítményű biztonsági rendszerrel minden csomag központi engedélyezése garantált. Egyetlen paranccsal több szoftverfrissítés is ütemezhető és hajtható végre.
 • Skálázható architektúra tetszőleges méretű Linux rendszerek kezeléséhez

A SUSE Manager Hub architektúrával az infrastruktúra horizontálisan méretezhető és a jelentéskészítés akár 1 millió Linux-kliensig is központosítható. A Containerized Proxy és Retail Branch Server megoldásokkal még a legszűkösebb erőforrásokkal rendelkező környezetek felügyelete is megoldható.

 • Kiskereskedelmi POS-eszközök felügyelete

A SUSE Manager használatával csökken a komplexitás és javul a rugalmasság. Az egyszerűsített felügyelet és ellenőrzés révén pedig visszaszerezhető a POS-eszközök és a hozzájuk tartozó image fájlok feletti ellenőrzés. A támogatott hardvertípusok széles körének köszönhetően rugalmasan kiválaszthatók a hardverek, ami növeli a működés rugalmasságát, és választási szabadságot, illetve gyártófüggetlenséget biztosít.

SUSE Manager
SUSE Linux Enterprise High Availability Extension – Állandó rendelkezésre állás támogatása

A SUSE Linux Enterprise High Availability Extension (SLE HA) megszünteti a nem tervezett leállásokat, és minimalizálja a meghibásodás miatti adatvesztést. Az SLE HA termék Geo Clustering képességével felügyelhetők a világ bármely pontján helyben vagy a felhőben telepített kiszolgálófürtök is.

Főbb jellemzők

 • Rugalmas, szabályvezérelt fürtözés A szabványos OpenAIS-t használjuk az üzenetküldési és tagsági rétegben és ez a kommunikációs protokoll a kiszolgáló- és tárolófürtözéshez is.
 • Felügyelet és monitorozás A HAWK (High Availability Web Konsole) nevű hatékony, egységesített felület időt takarít meg, és segítségével könnyen kezelheti és felügyelheti a fürtözött Linux-kiszolgálókat, így a fürtök gyorsan és egyszerűen telepíthetők, konfigurálhatók és kezelhetők. A HAWK egyszerű, felhasználóbarát eszköz a fürtözött környezet felügyeletéhez.
 • Adatreplikáció A DRBD (Distributed Replicated Block Device) nevű vezető nyílt forráskódú lemezkezelőt használjuk a hálózatba kapcsolt tárolóeszközökhöz. A DRBD lehetővé teszi egyetlen, egymást tükröző és az adatok nagyfokú rendelkezésre állását biztosító partíció létrehozását több lemezből. A gyors adat-újraszinkronizálási képességek révén a fürtözött szolgáltatások gyorsan visszaállíthatók.
 • Virtualizáció A virtuális kiszolgálók, sőt egy virtuális kiszolgálón belül akár a szolgáltatások is fürtözhetők. A virtuális kiszolgálók ráadásul fizikai kiszolgálókkal, a fizikai kiszolgálók pedig egymással is fürtözhetők, így a virtuálisról a fizikai környezetekre is kiterjeszthető a magas szintű rendelkezésre állás.

SUSE Linux Enterprise High Availability Extension
SUSE Linux Enterprise Live Patching – Rendszerfrissítés leállás nélkül

A SUSE Linux Enterprise Live Patching megoldással patchek és kritikus frissítések alkalmazhatók a Linux-kernelre a rendszer újraindítása nélkül, és bármelyik végrehajtható Linux-programra futás közben, az alkalmazások újraindítása nélkül. Maximumra növelhető az üzemidő, mivel a kritikus biztonsági frissítések és a komoly hibajavítások menet közben elvégezhetők az üzletileg kritikus alkalmazások széles skálájánál.

Főbb jellemzők

 • Nem kell megszakítani a végrehajtást A kernel leállítása problémás a kis késleltetésű alkalmazások, például a tranzakciós adatbázisok esetében. A Live Patching a jól ismert ftrace-alapú módszerrel végzi el a frissítést, anélkül hogy a kernelt akár egy pillanatra is meg kellene állítani.
 • Minimalista kialakítás A Live Patching szolgáltatás könnyen hozzáadható a meglévő kódbázishoz, mivel az upstream Linux-kernelben már meglévő technológiákat és ötleteket használja ki (ftrace, mcount).
 • Biztonság A Live Patching kernel megfelel a fejlett biztonsági technológiáknak (pl. biztonságos UEFI-rendszerindítás), amelyek megkövetelik, hogy a kernelmodulokat jóváhagyott aláírókulccsal írják alá.
 • Ismerős telepítési lehetőségek A többi karbantartási frissítéshez hasonlóan a Live Patching hibajavításai is aláírt RPM-ek formájában érkeznek. A megoldás beillesztése a már kialakított adminisztrációs folyamatba egyszerű, mivel újra felhasználhatók a meglévő telepítési módszerek (pl. a YaST, a zypper vagy a SUSE Manager).

SUSE Linux Enterprise Live Patching
Fedezze fel a digitális átalakulást támogató megoldásainkat