Edge számítástechnika


Az Edge számítástechnika lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy a számítási, adattárolási, hálózati és egyéb infrastrukturális szolgáltatásokat az ügyfelek távoli, informatikusokkal legkevésbé ellátott rendszereihez a lehető legközelebb biztosítsák. A SUSE Edge megoldásai biztosítják a peremhálózati környezetben létfontosságú konzisztenciát, teljesítményt, megbízhatóságot, biztonságot és kimagasló szintű támogatást.

SUSE Linux Enterprise Micro – Operációs rendszer végponti eszközökre

A SUSE Linux Enterprise Micro (SLE Micro) ultra-megbízható, könnyített operációs rendszer, kifejezetten konténeres és virtualizált feladatokhoz. A SUSE Linux Enterprise Server nagyvállalati szintű, megerősített biztonsági és megfelelési komponenseit használja, egyesítve őket egy modern, végponti eszközökre optimalizált fejlesztőbarát operációs rendszerplatformmal.

Főbb jellemzők

  • Megváltoztathatatlan” operációs rendszer A „megváltoztathatatlanság” garantálja, hogy az operációs rendszer nem változik működés közben, és mindenkor megbízhatóan fut. Probléma esetén a biztonságosan aláírt és ellenőrzött tranzakciós frissítések könnyen visszaállíthatók.
  • Biztonság és megfelelés A 100%-ban nyílt forráskódú és nyílt szabványok felhasználásával készült SLE Micro az SUSE Linux Enterprise (SLE) közös kódbázisát használja – ily módon integrálható a FIPS 140-2, a DISA SRG/STIG, a CIS és a Common Criteria szerint tanúsított konfigurációkkal. Biztonságos eszköztelepítési klienst, működés közbeni kernelfrissítést és teljes körűen támogatott, házirenddel ellátott biztonsági keretrendszert (SELinux) tartalmaz.
  • Rugalmas architektúra A felhasználó rugalmasan választhatja ki az alkalmazásaihoz leginkább megfelelő hardverplatformot. Az SLE Micro támogatja az x86-64, az Arm 64bit és az IBM Z & LinuxONE architektúrákat egyaránt, így az alkalmazások több architektúrán is biztonsággal telepíthetők.
  • Kubernetes-kész megoldás Az SLE Micro könnyen kombinálható a legújabb felhőnatív technológiákkal, köztük a SUSE Rancherrel, az RKE-vel, a Longhorn blokkalapú perzisztens tárolóval és a K3s-el, a világ legnépszerűbb kis erőforrás igényű Kubernetes-disztribúciójával, amely elosztott peremhálózati helyszíneken is használható.

SUSE Linux Enterprise Micro
K3s – Kubernetes a hálózat peremén

A K3s a CNCF egyik projektjének keretében készül és egy könnyű, de nagy teljesítményű Kubernetes-disztribúciót biztosít. A SUSE Rancherrel együtt használva a K3s ideális felhőnatív alkalmazások futtatására a szűkös erőforrású távoli helyszíneken vagy IoT-eszközökön.

K3s
Edge megoldások központi kezelése (SUSE Manager, SUSE Rancher)

A SUSE Manager révén a végponti eszközök és az operációs rendszerek, a SUSE Rancher révén pedig a konténeres futtatókörnyezet központi menedzselése oldható meg.

SUSE Manager
SUSE Rancher
Fedezze fel a digitális átalakulást támogató megoldásainkat