A SUSE a Rancher legújabb verziójával bővíti nyílt együttműködési stratégiáját

A SUSE a Rancher legújabb verziójával bővíti nyílt együttműködési stratégiáját

  • A Kubernetes használatának előmozdítása érdekében jobb bővíthetőséget és védelmet nyújtó Rancher 2.7.2 bevezetésével a SUSE új mérföldkövet ért el a teljesítmény, a megbízhatóság és a biztonság terén
  • A nagyvállalatoknak szóló előfizetéses konstrukció, a Rancher Prime új fejlesztései olyan szolgáltatásokkal segítik az értékteremtő tevékenységeket az ügyfeleknél, mint például a SUSE Collective tudásbázishoz nyújtott hozzáférés és az automatikus szabály- és operációsrendszer-kezelés SLA-alapú támogatása
  • A Rancher Academy újraindítása és a nyílt forráskódú projektek számára kínált fontos frissítések is bizonyítják a SUSE tartós elkötelezettségét a felhőnatív közösség iránt

2023. április 18. – A SUSE a mai napon bejelentette a Rancher 2.7.2 bevezetését. A legszélesebb körben használt Kubernetes felügyeleti platform legújabb verziója jobb bővíthetőséggel támogatja a konténerkezelő rendszer még lendületesebb elterjedését. A SUSE a Rancherhez kínált nyílt forráskódú vállalati előfizetés, a Rancher Prime előnyeit is kibővítette a legújabb verzió bevezetésével, új fejlesztésekről számolt be népszerű nyílt forráskódú projektjeivel, köztük a Rancher Desktoppal kapcsolatban, továbbá újraindította ingyenes oktatási portálját, a Rancher Academyt.

„A Kubernetes ökoszisztéma bővülésével és összetettségének növekedésével minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kap az innováció, az interoperabilitás és az egyszerűség. Ingyenesen használható Rancher UI bővítmény-keretrendszerünkkel a felhasználók és a független szoftverszállítók (ISV-k) testre szabott felhasználói felületeket alakíthatnak ki, jelentősen javítva a teljes Kubernetes környezet gyakorlati hasznosíthatóságát” – mondta Peter Smails, a SUSE nagyvállalati konténermenedzsmentért felelős vezérigazgatója.

A vállalat arra számít, hogy a Rancher UI bővítmény-keretrendszere különösen népszerű lesz a SUSE technológiai partnereinek körében. A SUSE One Partner Program már a „Tesztelt és minősített Rancher-bővítmény” (Tested & Certified – Rancher Extension) tanúsítványt is tartalmazza, amely lehetővé teszi a partnerek számára, hogy bővítményeket építsenek és hosztoljanak a Rancher alkalmazáskatalógusában, és az új minősítési kritériumok alapján validálják azok megbízhatóságát. A Rancher Prime előfizetés nyújtotta támogatással kiegészített, továbbfejlesztett program ösztönzi az együttműködést a Rancher partnerei között.

Kubernetes-élmény Rancher felhasználókra szabva

A Rancher 2.7.2 bevezetésével a SUSE tovább erősíti a világ legelterjedtebb Kubernetes felügyeleti platformjaként szerzett vezető pozícióját. Az új Rancher UI bővítmény-keretrendszer leválasztja az UI-funkcionalitást a Rancher Managerről, és lehetővé teszi a felhasználók számára a Rancher UI független bővítését és továbbfejlesztését. A felhasználók így a Rancher platformon fejleszthetnek, és a más szakemberek vagy a Rancher által készített, egyedi UI-bővítmények használatával jobban integrálhatják a Ranchert környezetükbe.

A Rancher által készített UI-bővítmények közül jelenleg három érhető el:

  • Kubewarden bővítmény – átfogó módszert kínál a Kubernetes-szabályok életciklusának kezeléséhez a Rancher-klasztereknél.
  • Elemental bővítmény – a Rancher platformon belülről teszi lehetővé az üzemeltetők számára a felhőnatív OS- és Edge-eszközök felügyeletét.
  • Harvester bővítmény – segítségével az üzemeltetők az egyszerűbb felügyelet és vizsgálatok érdekében a Rancherbe tölthetik virtualizált Harvester-klaszterüket.

A Rancher fejlesztésekor követett stratégiája értelmében a SUSE célja, hogy biztosítsa a hibrid és többfelhős, többklaszteres felügyelethez szükséges alapképességeket, és lehetővé tegye a bővítmények szállítói számára, hogy egységes nézetben tudjanak egyedi igényekre szabott felhasználói élményt nyújtani ügyfeleiknek.

Nem szűnő innovációs lendület

A SUSE nyílt forráskódra épülő innováció iránti elkötelezettsége túlmutat a Rancheren. A vállalat nyílt forráskódú projektjeinek keretében teszteli fejlesztéseit, amelyek legújabbjai a következők:

Rancher Desktop 1.8 – konfigurálható alkalmazásviselkedések pl. automatikusan induló bejelentkezés; az rdctl parancssori eszközön keresztül konfigurálható alkalmazásbeállítások; új kísérleti fejlesztések.

Kubewarden 1.6.0 – lehetővé teszi a DevSecOps csapatok számára a kód formájában történő szabályírást (Policy as Code) mind a hagyományos programozási, mind pedig domainspecifikus nyelveken.

Opni 0.9 – az év későbbi szakaszára ütemezett piaci bevezetés közeledtével a SUSE több fejlesztést is bevezetett a megfigyelhetőségi funkciónál.

S3GW (S3 Gateway) – a 0.14.0 új funkciói: életciklus-kezelés, objektumok zárolása és megtartása, UI-fejlesztések.

Epinio 1.7 – az UI integrálása a Dex személyazonosságkezelő szolgáltatásba, amely az OpenID Connect segítségével támogatja a hitelesítést más alkalmazásoknál és a SUSE S3GW szolgáltatásnál.

További befektetés a közösség oktatásába

Újabb tanfolyamokkal tér vissza a Rancher és a Kubernetes felhasználók első lépéseit segítő Rancher Academy ingyenes oktatási platform. A képzések témái között szerepel például a Kubernetes, a konténermegoldások alapjai, többklaszteres felügyelet a Rancherrel, konténerbiztonság stb.

„Továbbra is a felhőnatív megoldásokkal kapcsolatos szakértelem hiánya a Kubernetes elterjedésének egyik legfőbb akadálya. A Rancher Academy újraindításával szeretnénk eloszlatni a Kubernetes és a hozzá hasonló felhőnatív platformok bonyolultságával kapcsolatos félreértéseket, és megkönnyíteni az új feladatok futtatását a felhasználók számára. A Rancher Academy ingyenes, színvonalas oktatási támogatást nyújt a Rancher-felhasználóknak a Kubernetesszel kapcsolatos ismereteik bővítéséhez és a környezet gyorsabb, biztonságos kiépítéséhez” – hangsúlyozta Tom Callway, a SUSE termékmarketingért és közösségekért felelős alelnöke.

Még nagyobb teljesítmény és reziliencia a Rancher Prime ügyfelek számára

A Rancher Prime 2022. decemberi bevezetését követően a SUSE új, hasznos komponensekkel egészítette ki nagyvállalatoknak szóló előfizetési konstrukcióját, amelynek célja, hogy segítse az ügyfeleket a nagyvállalati szintű klaszterek teljesítményének és rugalmas ellenállóképességének javításában.

A Rancher Prime legújabb képességei által kínált előnyök:

  • Megbízható szolgáltatásnyújtás és bővíthetőség: A megbízható és biztonságos privát konténer registry-ből történő telepítés és frissítés mellett a Rancher V2.7.2 új UI bővítmény-keretrendszere lehetővé teszi, hogy a Rancher Prime ügyfelek natív módon, a Rancher platformon belül kapják meg az SLA-alapú támogatást a szabály- és operációsrendszer-kezeléshez a Kubewarden és az Elemental bővítményen keresztül.
  • Az üzleti kihívások hatékonyabb megoldása: A Prime előfizetők igénybe vehetik a SUSE Collective platformot, amelyen keresztül kapcsolatba léphetnek más partnerekkel, továbbá exkluzív technológiai ütemtervekhez, referenciaarchitektúrákhoz, a megnövekedett üzemeltetési igényeket támogató dokumentációkhoz, valamint az igény szerinti indulást támogató, személyre szabott útmutatókhoz férhetnek hozzá.

Ha szeretne többet megtudni a SUSE Rancher platformjáról, látogasson el a KubeCon Europe kiállítás D1-es standjára, vagy keresse fel a www.rancher.com weboldalt.

A SUSE-ról:

A SUSE világelső az innovatív, megbízható, biztonságos és nagyvállalati felhasználásra szánt nyílt forráskódú megoldások terén. Termékeire a Fortune 500 vállalatok több mint 60%-a támaszkodik kritikus üzleti folyamatainak támogatásánál. Működésének központjában az üzleti szempontból kiemelt jelentőségű Linux rendszerek, a nagyvállalati konténermenedzsment, illetve az Edge megoldások állnak. Szorosan együttműködik partnereivel és a közösségekkel annak érdekében, hogy bármilyen környezetben megfelelő alapot kínáljon ügyfelei számára az innovációhoz – az adatközpontoktól kezdve a felhőn át a hálózatok pereméig. A SUSE újra értelmezi a „nyílt” fogalmát a nyílt forráskód koncepcióján belül, ezzel biztosítva ügyfelei számára az aktuális kihívások kezeléséhez elengedhetetlen agilitást, illetve a jövő megoldásainak és stratégiáinak fejlesztéséhez szükséges szabadságot. A vállalat világszerte több mint 2000 embert foglalkoztat. A SUSE a frankfurti tőzsdén jegyzett vállalat.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
06 20 967 5565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
06 30 510 8140