SUSE CaaS Platform 4: a felügyelő, akire bátran rábízhatja konténereit

A SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása még egyszerűbbé teszi a konténerek kezelését, és a nyílt forráskódú Cilium projekt hálózati szolgáltatásainak integrálásával még nagyobb biztonságot garantál

BUDAPEST
2019. október 16.

Már elérhető a SUSE CaaS Platform 4, a SUSE konténerfelügyeleti platformjának legfrissebb kiadása. A megoldás egyszerűsíti a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti megoldás, a Kubernetes használatát, ezáltal lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben.

Napjainkban egyre több szervezetnél használnak konténereket, mivel segítségükkel gyorsabban elérhetővé tehetők és könnyebben hordozhatók az alkalmazások, illetve egyszerűbben kezelhetők a nagy teljesítményű, felhőnatív alkalmazások is. A konténerek felügyelete azonban összetett feladat. Ebben nyújt segítséget a SUSE a nagyvállalati felhasználásra szánt SUSE CaaS Platformmal, amely támogatást biztosít a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez, illetve egyszerűsíti a konténeralapú szolgáltatások telepítését és monitorozását.

Az új kiadással a SUSE elsőként kínál olyan fejlett Kubernetes-szolgáltatást, amely kihasználja a Cilium nyílt forráskódú projekt előnyeit. A Cilium funkcióira alapozva a vállalat magasabb szintű alkalmazásbiztonságot nyújt a Kubernetes-felhasználók számára a nagy teljesítményű csomagszűrésnek, valamint a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően.

„A Cilium-alapú hálózati funkciók támogatásával lépéselőnyt biztosítunk ügyfeleink számára azokkal szemben, akik más, üzleti alapon támogatott Kubernetes-megoldásokat használnak. Ez is egyik példája annak, hogyan segítjük elő a digitális átalakulást kifinomult nyílt forráskódú megoldásainkkal, hozzájárulva a nagyvállalatok folyamatos innovációjához, versenyképességéhez és növekedéséhez” – hangsúlyozta Thomas Di Giacomo, a SUSE műszaki tervezésért, termékekért és innovációért felelős elnöke.

„A SUSE nagyon korán felismerte, hogy a Cilium mekkora értéket képvisel a Kubernetes hálózati és biztonsági technológiák megújításában a rendkívül dinamikus, API-központú mikroszolgáltatások korában. Már az 1.0 verzió kiadását megelőzően is aktív támogatója volt a Cilium nyílt forráskódú közösségnek, és nagyon örülünk, hogy nagyvállalati szintű Kubernetes disztribúcióként elsőként alkalmazzák a Ciliumot alapértelmezett hálózati és biztonsági technológiaként” – mondta Thomas Graf, az Isovalent technológiai igazgatója és társalapítója, valamint a Cilium alapítója.

A SUSE CaaS Platformot bemutató videó megtekintéséhez kattintson a fenti objektumra vagy a következő linkre: https://www.youtube.com/watch?v=_AXonMo-Ga4

A SUSE CaaS Platform legfrissebb kiadásának újdonságai még hatékonyabb támogatást kínálnak a konténerek és a Kubernetes használatához, mivel nagyobb alkalmazásbiztonságot nyújtanak, segítenek lépést tartani a technológiai fejlődéssel, illetve a platform skálázhatóságának lehetőségeit is bővítik. A megoldás a Kubernetes és a SUSE Linux Enterprise legújabb verzióit integrálja, és az alábbi előnyöket biztosítja a vállalatok számára:

  • Növeli az alkalmazásbiztonságot a Cilium-alapú, nagy teljesítményű csomagszűrésnek és a könnyen bevezethető és felügyelhető hálózati kommunikációs biztonsági irányelveknek köszönhetően. A gyors csomagszűrés hatékonyabb védelmet nyújt a fürtök számára, a központosított felügyelettel, a következetes és hatékony biztonsági irányelvek meghatározásával és bevezetésével pedig biztonságosabbá tehető a kommunikáció. Ezáltal a biztonsági szakemberek kezébe kerül a biztonsági felügyelet, így a fejlesztőknek nem kell a hálózatbiztonsági aggályokkal foglalkozniuk, mivel a biztonsági házirendek elkülönülnek az alkalmazás kódjától.
  • Segít lépést tartani a Kubernetes technológia fejlődésével, mivel zökkenőmentesen, a háttérben futva teszi lehetővé a platform frissítését, így egyszerűbben és gyorsabban érhetők el az új funkciók. Ezenkívül a SUSE CaaS Platform képes önmagát frissíteni, így költséges állásidő nélkül állítja át a szolgáltatásokat a frissített funkciókra.
  • Több lehetőséget kínál a platform skálázásához, ezzel pedig számos különféle felhasználási terület, szolgáltatás és környezet számára biztosít támogatást. Az ügyfelek az elosztott telepítési keretrendszer segítségével hatékonyan, a fürt növekedésével horizontálisan is skálázhatják a Kubernetes környezetet. Továbbá a kisebb léptékű felhasználás költségét is csökkenthetik az új, mindössze három csomópontot tartalmazó mini fürttel, ami különösen a fejlesztői és tesztelői környezetek esetében hasznos.

 

 

SUSE
A SUSE a vállalati felhasználásra szánt, nyílt forráskódú megoldások szakértője. A legnagyobb iparági szereplőkkel együttműködve folyamatosan dolgozik a legfontosabb nyílt forráskódú projektek továbbfejlesztésén és vállalati szintű támogatásán, beleértve a Linux operációs rendszert és a Ceph szoftveresen vezérelt tárolási platformot.

Professzionális szoftvereket és szolgáltatásokat kínál a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, tárolásról, konténerek használatáról vagy nagy rendelkezésre állás biztosításáról.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
06-20-967-5565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
06-30-510-8140