SUSE Enterprise Storage: ha elfogyna a tárhely

A kedvező árú és egyszerűen használható, szoftveresen vezérelt tárolási megoldás segítségével a vállalatok optimalizálhatják és költséghatékonyabbá tehetik tárolási rendszereiket

BUDAPEST
2018. október 29.

Elérhetővé vált a SUSE Enterprise Storage 5.5. A Ceph technológiára épülő, intelligens, szoftveresen vezérelt tárolási megoldás használatával a szervezetek modernizálhatják nagyvállalati tárolóinfrastruktúráikat, és a költségek mérséklésével egyidejűleg nyújthatnak korlátlan skálázhatóságot Az új funkciók tovább segítik a tároláshoz kapcsolódó költségek csökkentését, egyszerűbbé teszik a felügyeletet, és emelt szintű biztonságot kínálnak.

Ahhoz, hogy a vállalatok versenyképesen működjenek, muszáj korszerű digitális eszközöket használniuk. Ennek következtében rengeteg adat keletkezik, amit tárolni kell. Ezért olyan gyorsan nő a tárkapacitás iránti igény a cégeknél, hogy nem gazdaságos új tárolóeszközökkel bővíteniük az infrastruktúrát. A szoftveresen vezérelt tárolási rendszerek megoldást kínálnak a problémára, mivel elkülönítik a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől. Így lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy költséghatékony tárolási rendszert építsenek ki általánosan elérhető szerverek és lemezmeghajtók használatával. Az ilyen jellegű megoldások annyira népszerűek, hogy az IDC előrejelzése szerint 2021-re 16,2 milliárd dollárra bővül a szoftveresen vezérelt tárolási megoldások piaca.

„A SUSE jelentős fejlesztéseket végzett annak érdekében, hogy egyszerűsítse a SUSE Enterprise Storage használatát, és ennek köszönhetően az iparág egyik legkönnyebben kezelhető Ceph disztribúcióját kínálja. A megoldás magában foglalja a Ceph disztribúcióknál egyre inkább normának számító openATTIC Ceph-felügyeleti irányítópultot, ami fontos szerepet játszik abban, hogy a SUSE Enterprise Storage magas szinten képes kiszolgálni a nagyvállalati igényeket” – mondta Ritu Jyoti, az IDC rendszerinfrastruktúrával kapcsolatos kutatásokért felelős alelnöke.

A SUSE Enterprise Storage segítségével a vállalatok számos felhasználási területen hatékonyabbá tehetik tárolási rendszereiket, beleértve a nagy mennyiségű, strukturálatlan adatok vagy archívumok tárolását, a big data alkalmazások működtetését, a katasztrófa utáni helyreállításhoz szükséges hátteret, valamint a felhőalapú szolgáltatásokhoz, illetve HPC vagy virtuális gépekhez szükséges tárolási rendszereket.

A tárolási rendszerek modernizálásáról szóló videó megtekintéséhez kattintson a fenti objektumra vagy a következő linkre: https://www.youtube.com/watch?v=XNK_nXGxQ1s

A Ceph Luminous kiadásra épülő, új SUSE Enterprise Storage rendkívül jól skálázható és hibatűrő környezetet teremt olyan egységes szoftveralapú tárolófürtökkel, amelyek objektum-, blokk- és fájlalapú tároláshoz egyaránt alkalmasak. A megfizethető árú és könnyen kezelhető SUSE Enterprise Storage új verziója a teljesítmény, a stabilitás és a felügyelet terén is tartalmaz új fejlesztéseket. Továbbfejlesztett openATTIC képességeket és OpenStack integrációt foglal magában, amelyek révén az ügyfelek mérsékelhetik költségeiket, és széles körben vezethetik be nagyvállalati környezetükben a nyílt forráskódú adattárolást.

A csomag támogatja a CIFS/Samba for Ceph éles használatát, tovább bővítve a SUSE Enterprise Storage képességeit a Windows-os környezetek kiszolgálása terén is. A megoldás az iparágban elsőként támogatja a heterogén Ceph rendszereket (nem SUSE RBD és CephFS klienseket). Emellett emelt szintű biztonságot nyújt, mivel támogatja az Apparmor Linux-mag biztonsági modult, valamint lehetővé teszi, hogy a felhasználók értesítéseket kapjanak az általuk előre meghatározott eseményekről.

A SUSE Enterprise Storage 5.5 már elérhető. További információért kérjük, látogasson el a következő weboldalra: https://www.suse.com/products/suse-enterprise-storage/

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382