SUSE trendek: A szoftveres vezérlés segíti leginkább a cégek gyors átállását

„A fejlődéshez két dolog kell: fáradhatatlan kitartás és az a készség, hogy olyasmit is el tudjunk vetni, amibe pedig sok időt és munkát fektettünk be.”

Albert Einstein, elméleti fizikus

BUDAPEST
2020. június 9.

A vállalatoknak késznek kell állniuk arra, hogy gyorsan reagáljanak a piaci változásokra, és ehhez olyan informatikai háttérre van szükségük, ami hatékonyan támogatja ezt. A SUSE felmérése kimutatta, hogy az informatikai vezetők szerint a szoftveralapú infrastruktúrák támogatják leginkább a gyors átállást és a kitűzött célok elérését.

Napjainkban a vállalatok a világszerte korábban nem tapasztalt kihívásokkal szembesülnek. A járványhelyzet még inkább felerősítette azokat a jelenségeket, amelyek már korábban is jelentősen befolyásolták a cégek működését: a fogyasztói igények gyors átalakulása, a technológia rohamléptékű fejlődése, a kiéleződött piaci verseny. A szervezetek ezért már a COVID-19 megjelenése előtt is arra törekedtek, hogy digitális alapokra helyezzék működésüket, hogy jobban követhessék a változásokat. A világjárvány hatásai miatt azonban a korábbi gyakorlatok felülírása ma már szükségszerű, a cégek tehát nem halogathatják tovább az átalakulást.

Sok elvárás, kevés forrás

Az agilis működés megteremtéséhez az egyik legnagyobb nyomás az informatikai vezetőkre nehezedik. Az ő felelősségük ugyanis, hogy olyan rendszereket alakítsanak ki, amelyek támogatják a cégeket ebben, és úgy fejlesszék az infrastruktúrát, hogy az rövid idő alatt kézzelfogható eredményeket hozzon. Mindehhez azonban csupán korlátozott források állnak rendelkezésükre.

A SUSE friss felmérése szerint az informatikai vezetők 80 százaléka úgy véli, az innovációs célok eléréséhez elengedhetetlen lenne az adatközpontjaik optimalizálása. Ugyanakkor 68 százalékuk úgy látja, hogy a költségvetés nem áll arányban az átalakulással kapcsolatos elvárásokkal. Ezt az ellentmondást oldhatja fel a szoftveralapú infrastruktúra. A kutatásban megkérdezettek 95 százaléka gondolja azt, hogy az ilyen rendszerek képesek megfelelően támogatni az átalakítási törekvéseket.

Gyorsabb és egyszerűbb

A szoftveresen vezérelt infrastruktúrák (SDI) a szoftveres innovációra fókuszálnak, elkülönítve a hardvert a platformon futó alkalmazásoktól, ezáltal jobban kiszolgálják a modern, dinamikus applikációk igényeit.

Az IT-vezetők 65 százaléka szerint hasznos, hogy segítségükkel gyorsabban tudják kiosztani az informatikai erőforrásokat, 60 százalékuk esetében pedig fontos előny az adatközpont kezelésének egyszerűsítése is. A további pozitívumok között szerepel, hogy az SDI megkönnyíti a modern informatikai módszerek, például a DevOps és a hibrid felhők alkalmazását (54%), jól skálázható az aktuális igényeknek megfelelően (48%), nincs szükség költséges tréningekre a bevezetéséhez és üzemeltetéséhez (40%), továbbá értékes időt és energiát szabadít fel az informatikai részlegeknél, amit a szakemberek fontosabb feladatokra fordíthatnak (37%).

Lépésről lépésre

Természetesen hosszú és összetett folyamat, ha egy meglévő, folyamatosan működésben lévő infrastruktúrát kell átállítani a szoftveralapú működésre. A SUSE szakértői azt javasolják, hogy a szervezetek a tárolással kezdjék a modernizálást. Egy olyan szoftveresen vezérelt tárolási rendszer, mint például a SUSE Enterprise Storage elkülöníti a tároláskezelést és tárolásvirtualizációt a fizikai hardvertől, így lehetővé teszi a cégek számára, hogy általánosan elérhető és megfizethető szerverek és lemezmeghajtók használatával építsenek ki tárolási rendszert. Az eszköz gyakorlatilag korlátlanul skálázható terrabájtos szinttől akár petabájtosig, és leállás nélkül teszi lehetővé a rendszer bővítését új tárolókkal. Ezáltal folyamatosan alakítható a vállalatok igényeihez.

A SUSE felméréséből kiderül, hogy a vállalatok 43 százaléka már használ valamilyen szoftveralapú tárolási megoldást, illetve 27 százalékuk egy, 12 százalékuk pedig két éven belül tervezi a bevezetését.

 

 

SUSE
A SUSE a vállalati felhasználásra szánt, nyílt forráskódú megoldások szakértője. A legnagyobb iparági szereplőkkel együttműködve folyamatosan dolgozik a legfontosabb nyílt forráskódú projektek továbbfejlesztésén és vállalati szintű támogatásán, beleértve a Linux operációs rendszert, az OpenStack felhő-infrastruktúrát és a Ceph szoftveresen vezérelt tárolási platformot.

Professzionális szoftvereket és szolgáltatásokat kínál a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről, tárolásról, konténerek használatáról vagy nagy rendelkezésre állás biztosításáról.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
06 20 967 5565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
06 30 510 8140