SUSE trendek: Ha nehéz a konténer, könnyítsük a megfelelő szoftverrel!

„Ne féljünk segítséget kérni, amikor szükség van rá. Én minden nap megteszem. Nem a gyengeség jele segítségért fordulni, hanem éppen az erőé. Megmutatja, hogy megvan bennünk a bátorság, hogy beismerjük, ha valamit nem tudunk, és hogy valami újat tanuljunk.”

Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok korábbi elnöke

BUDAPEST
2020. október 8.

Két éven belül a vállalatok háromnegyede alkalmaz majd konténertechnológiát, az IDC adatai szerint ugyanakkor a szakembereknek mindössze az ötöde tudja megfelelően használni a konténerfelügyeleti eszközöket. A SUSE szerint ezért fontos, hogy a szoftvergyártók professzionális megoldásokkal egyszerűsítsék a konténerek kezelését, így a fejlesztők és az üzemeltetők, illetve a szervezetek is a saját, legfontosabb feladataikra koncentrálhatnak.

A konténertechnológia megkönnyíti az alkalmazások fejlesztését és üzemeltetését, érthető tehát a növekvő népszerűsége. A 541 Research adatai alapján jelenleg a vállalatok 22 százaléka már gőzerővel használja a konténereket, 18 százalékuk a kipróbálás fázisában tart és 16 százalékuk a következő egy-két évben tervezi bevezetni. Friss kutatások szerint pedig 2022-re a vállalatok 75 százaléka fog ilyen technológiát alkalmazni.

Bonyolult körülmények

A konténerek kezelése összetett és külön szakértelmet igénylő feladat, és ezt csak tovább nehezítik az összetett környezetek és a folyamatosan változó piaci körülmények, beleértve a nagyobb rugalmasság érdekében alkalmazott hibrid és többfelhős környezeteket, a hasznos információk gyűjtésére és elemzésére használt, folyamatosan szaporodó edge és IoT-megoldásokat vagy a hatékonyabb és gyorsabb működést célzó perzisztens tárolást. Egyre nagyobb szükség van ezért azokra az egységes platformokra és eszközökre, amelyek segítségével a konténerek egyszerűen menedzselhetők mindenféle infrastruktúrában.

Tudás helyett intelligens megoldás

Ilyen képességeket tartalmaz például a Kubernetes konténermenedzsment-platform, amelynek használata azonban gyakorlatot igényel. Az IDC információi szerint a fejlesztők mindössze 20 százaléka ért az ilyen jellegű konténervezérlő eszközökhöz. Ezért is fektet nagy hangsúlyt a SUSE arra, hogy a SUSE CaaS Platformon keresztül egyszerűsítse a Kubernetes használatát.

A megoldás átfogó támogatást biztosít a konténerképek hatékonyabb és biztonságosabb kezeléséhez, és egyszerűen lehetővé teszi a fejlesztő és DevOps csapatok számára a konténeralapú szolgáltatások bevezetését és üzemeltetését mind a helyszínen, mind pedig hibrid vagy többfelhős környezetben.

A SUSE ráadásul nemrégiben felvásárolta a Rancher vállalatot, amely szintén hasonló területen fejleszt innovatív megoldásokat. Az akvizíciónak köszönhetően a SUSE ügyfelei számára is elérhetővé válik a Rancher felhőnatív technológiája, amelyet a Forrester a vezetők közé sorol a vállalati konténerplatform-szoftverek között. Ezáltal a szervezetek minden eddiginél egyszerűbben helyezhetik üzembe és felügyelhetik a konténerizált szolgáltatásokat bármilyen környezetben, legyen szó akár adatközpontokról, akár a peremhálózatokról, akár a felhőről.

 

 

SUSE
A SUSE a vállalati felhasználásra szánt, nyílt forráskódú megoldások szakértője. A legnagyobb iparági szereplőkkel együttműködve folyamatosan dolgozik a legfontosabb nyílt forráskódú projektek továbbfejlesztésén és vállalati szintű támogatásán, beleértve a Linux operációs rendszert, a Ceph szoftveresen vezérelt tárolási platformot, valamint a Kubernetes konténerfelügyeleti eszközt. Professzionális szoftverei és szolgáltatásai révén a vállalatok egyszerűsíthetik IT-infrastruktúráikat, felgyorsítva ezzel digitális átállásukat. Konténer- és felhőplatformjai támogatják a szervezeteket az új alkalmazások fejlesztésében és üzemeltetésében, valamint a felhőalapú és a hibridfelhő-környezetek előnyeinek kihasználásában.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
06 20 967 5565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
06 30 510 8140