SUSE trendek: Tranformers: digitális átállás profi segítséggel

„Ne félj segítséget kérni, amikor szükséged van rá. Én minden nap megteszem. Ha segítséget kérsz, az nem a gyengeség jele, hanem az erőé. Azt mutatja, van bátorságod, hogy beismerd, ha nem tudsz valamit, és megtanulj valami újat.”

Barack Obama, az Amerikai Egyesült Államok 44. elnöke

BUDAPEST
2019. január 24.

A napjainkban tapasztalható, robbanásszerű technológiai fejlődés számos lehetőséget tartogat a vállalatok részére, ugyanakkor a versenyhelyzetet is kiélezi. Hiszen aki nem képes lépést tartani az új megoldások megjelenésével, az nem tud naprakész termékeket és szolgáltatásokat kínálni ügyfeleinek. A SUSE szakértői éppen ezért azt tanácsolják a vállalatoknak, hogy vegyenek igénybe professzionális segítséget a digitális átalakításhoz. Így a megfelelő eszközökkel, szaktudással és erőforrásokkal felvértezve léphetnek a változás útjára.

A technológiai fejlődés óriási hatással van mindennapi életünkre és gazdaságunkra, teljes egészében megváltoztatja szokásainkat és elvárásainkat is. Ez a vállalatoktól is újszerű, digitális alapokra helyezett működést kíván, hogy megfelelő formában és minőségben, gyorsan tudják kielégíteni az igényeket. Szinte nincs olyan iparág, amit ne érintene ez a változás, ezért a szervezeteknek muszáj lépést tartaniuk a fejlődéssel, ha nem akarnak lemaradni versenytársaiktól. Az IDC jóslata szerint 2020-ra a vállalatok 55 százaléka részt vesz a digitális átalakulásban, ez pedig átformálja a piacot különféle új üzleti modelleket, illetve a digitalizáció előnyeit kihasználó szolgáltatásokat és termékeket hozva létre.

Az új elvárásokhoz alkalmazkodva a szervezeteknek korszerűsíteniük kell informatikai infrastruktúráikat és folyamataikat. Ez azonban komoly terhet jelenthet az IT-részlegeknek, amelyek nem minden esetben rendelkeznek ehhez elegendő szaktudással, erőforrásokkal és költségkerettel. A SUSE szakértői szerint érdemes professzionális tanácsadó partnerrel együttműködni a digitális átállás megtervezéséhez és kivitelezéséhez, segítségével ugyanis mindhárom területen orvosolható a hiány.

Házhoz jön a szaktudás

A digitális technológiák használata új ismereteket és tudást igényel. A munkaerőpiacon azonban már így is jelentős a hiány IT-szakemberekből, ezért egyes helyeken a meglévő rendszerek üzemeltetése is nehézséget okoz, az új eszközök adaptálására pedig még kevesebb energia marad. Az innovatív megoldások ráadásul tipikusan jóval gyorsabban fejlődnek annál, hogy az oktatási intézmények lépést tudjanak vele tartani, így még nehezebb naprakész tudással rendelkező munkaerőt találni.

Egy olyan nagy múltú és széles körű tapasztalattal rendelkező informatikai partnervállalat, mint például a SUSE azonban megfelelő és friss, gyakorlati információkkal rendelkezik az aktuális trendekről és technológiákról. Ennek köszönhetően értékes és hasznos tanácsokkal szolgálhat azzal kapcsolatban, mely területeken igényel fejlesztést az adott szervezet rendszere, és milyen eszközökre van szükség ehhez. Igény esetén pedig oktatásokat, tréningeket is tud szervezni a vállalat IT-részlege számára azokkal a témakörökkel kapcsolatban, amelyekhez feltétlenül szükséges a házon belüli tudás a sikeres digitális átalakuláshoz.

Megbízható (erő)források

Ha egy vállalat a digitális átalakulás útjára lép, az nem jelenti azt, hogy onnantól kezdve nem kell foglalkoznia a kritikus fontosságú rendszerek mindennapos és zökkenőmentes üzemeltetésével. Elengedhetetlen, hogy a szervezetnél fenntartsák a megszokott működést, miközben integrálják az új technológiákat. A legtöbb IT-részleg azonban már így is le van terhelve, és nehezen szabadít fel erőforrásokat új célokra, legyen szó a rendelkezésre állás, a biztonság vagy a szolgáltatások minőségének javításáról. Ha a vállalat olyan megbízható szolgáltatópartnerrel dolgozik, mint például a SUSE, akkor biztos lehet abban, hogy mindig kéznél vannak a szükséges erőforrások és az átalakuláshoz szükséges háttér, míg a cég továbbra is fókuszálhat a mindennapi működésre.

A nyílt forráskódú, szoftveresen vezérelt infrastruktúrák segítségével a szervezetek rugalmasan reagálhatnak a piac és az ügyfelek gyorsan változó igényeire. Ezért érdemes olyan partnert választani a digitális átalakításhoz, amely jártas az open source technológiák vállalati felhasználásában. Ez ugyanis segíthet a költségek racionalizálásában, az üzleti igények teljesítésében, az egyszerűbb és átláthatóbb rendszerek kiépítésében, valamint az agilisabb működés kialakításában.

A kevesebb több… hátránnyal és kiadással jár

Aki „csináld magad”-módszerrel lát neki a modernizációnak, míg versenytársai szakértők segítségét veszik igénybe, az komoly kihívásokkal szembesülhet. Elképzelhető, hogy szaktudás és erőforrások hiányában nem tudja olyan gyorsan és hatékonyan kihasználni az új technológiák előnyeit, mint a piac többi szereplője, ezért lemarad a versenyben. Ha nem a megfelelő megoldásokat választja, az felesleges kiadásokkal jár, és kihasználatlanul állnak a cégnél a szoftverek. Továbbá az esetlegesen felmerülő problémák és kérdések esetén sem kap gyors segítséget. Egy szakértő partner segíti a vállalatokat abban, hogy elkerüljék ezeket a hibákat, a maximumot hozzák ki befektetéseikből, és lépést tartsanak a fejlődésekkel, illetve az új igényekkel.

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382