A legjobbak között a SUSE PaaS-megoldása

A SUSE Cloud Application Platform a Kubernetes és a Cloud Foundry technológiákat egyesítve egyszerűsíti a hagyományos és új felhőalkalmazások kezelését

Az alkalmazásszolgáltatási platform mostantól támogatja a nyilvános felhőben futó Kubernetes-infrastruktúrákat és a Microsoft Azure Container Service szolgáltatásokat, valamint új mentési és visszaállítási képességeket kínál

A megoldás elnyerte a Cloud Foundry Foundation tanúsítványát

BUDAPEST
2018. május 16.

A SUSE bejelentette, hogy a Cloud Foundry Foundation tanúsított disztribúcióvá nyilvánította a SUSE Cloud Application Platformot. A SUSE PaaS-megoldása egyszerre biztosítja a szervezetek számára a világ vezető alkalmazásszolgáltatási platformjának számító CloudFoundry, valamint a legszélesebb körben használt konténerfelügyeleti keretrendszer, a Kubernetes szolgáltatásait. Ennek köszönhetően egyedülálló módon segíti az alkalmazások fejlesztésével és üzemeltetésével foglalkozó csapatokat abban, hogy kihasználják mindkét technológia előnyeit, és ezáltal felgyorsítsák az alkalmazások szállítását, illetve gyorsabban reagáljanak az új üzleti igényekre. A SUSE Linux Enterprise rendszeren alapuló, a SUSE közvetlen támogatását élvező eszköz az egyetlen olyan disztribúció, amely száz százalékban nyílt forráskódú szoftverekkel elérhető.

„A konténeralapú alkalmazások szállítása során egyre szélesebb körben használják mind a Cloud Foundry, mind a Kubernetes technológiákat. Sok vállalat úgy érzi azonban, hogy választania kell a két platform között, pedig valójában ezek nagyszerűen kiegészítik egymást. Ezért döntöttünk úgy, hogy saját termékünkkel megkönnyítjük a két megoldás együttes használatát. A Cloud Foundry tanúsítványa fontos visszaigazolás törekvésünkkel kapcsolatban” – mutatott rá az előnyökre Thomas Di Giacomo, a SUSE technológiai vezetője.

A SUSE Cloud Application Platform a mind a szoftverfejlesztők, mind az üzemeltetési szakemberek számára megkönnyíti a hagyományos és új felhőalkalmazások életciklusának kezelését. A nagy teljesítményű Cloud Foundry platform és a rugalmas Kubernetes keretrendszer együttes használatával a szervezetek számos különféle architektúrát és alkalmazásszolgáltatási folyamatot támogathatnak.

Mivel más Cloud Foundry megoldásokkal ellentétben a SUSE terméke Kubernetes-technológiával támogatott konténeres disztribúcióként teszi elérhetővé a platformot, ezen keresztül megkönnyíti a telepítést és a felügyeletet, csökkenti a memóriaigényt, továbbá egyszerűbb hozzáférést biztosít a meglévő Kubernetes-felhasználók számára a megoldáshoz. Az új tanúsítvány kiegészíti a SUSE Cloud Application Platform már meglévő Kubernetes-tanúsítványait. Nem köti az ügyfeleket Cloud Foundry-szállítóhoz, és gondoskodik róla, hogy a platform folyamatosan lépést tartson a Cloud Foundry fejlesztéseivel.

A SUSE továbbfejlesztett funkciókat is bevezet a SUSE Cloud Application Platformhoz. A megoldás mostantól a nyilvános felhőben futó Kubernetes-infrastruktúrákat is támogatja, így az ügyfelek rövidebb időn belül vehetik használatba az erőforrásokat a nyilvános felhőben.

A platform legújabb fejlesztései között szerepel továbbá a Microsoft Azure Container Service (AKS) támogatása is. Azok a vállalatok, amelyek az Azure Container Service által nyújtott Kubernetes-szolgáltatásokat használják, gyorsabban helyezhetik üzembe a SUSE Cloud Application Platformot a nyilvános felhőben. Az eszköz hamarosan más nyilvánosfelhő-szolgáltatókat is támogatni fog.

Az új mentési/visszaállítási képességekkel pedig az ügyfelek egyszerűsíthetik a SUSE Cloud Foundry környezet és a rajta futó alkalmazások visszaállítását, migrálhatnak az egyik Cloud Foundry megoldásról a másikra, továbbá válthatnak a nyilvános és privátfelhő-környezetek vagy a különböző Cloud Foundry disztribúciók között.

 

 

Magyarországi Képviselet
A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet a vállalati szoftvermegoldások hazai piacának egyik legfontosabb szereplője, a vállalati infrastruktúra egészére kiterjedő megoldást nyújt.A NetIQ termékvonal átfogó biztonsági portfóliót kínál, különös tekintettel a személyazonosság-kezelés, biztonság, megfelelőség és szolgáltatásmenedzsment terén. A Novell csoportmunkaeszközök, hálózati és fájlkezelési megoldások, valamint rendszer-felügyeleti termékek segítségével a vállalatok és intézmények produktívabbá, biztonságosabbá és könnyebben felügyelhetővé tehetik munkakörnyezetüket. A SUSE Linux, valamint a köré épülő portfólió hatékony, nyílt forráskódú megoldásokat biztosít a fizikai, virtuális és felhőalapú környezetekben egyaránt, legyen szó akár szerverekről, desktop oldali igényekről, felügyeletről vagy szolgáltatásokról.
A NetIQ, a Novell és a SUSE anyavállalatai a Micro Focus cégcsoport részét képezik.
A Magyarországi Képviselet termékeivel, az egyes területekre fókuszált fejlesztéssel, hazai konzultációs részlegével és partnereivel segíti ügyfeleit a kritikus fontosságú üzleti alkalmazások biztonságos, költséghatékony, és megbízható üzemeltetésében.

Sajtókapcsolat

Jekler Rudolf
Kommunikációs vezető
+36-1-489-4600
+36-20-9675-565

Kovács Viola
Vezető tanácsadó
+36-1-488-0255
+36-20-391-7382